Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πρωταθλήτρια Ευρώπης για 3η φορά από το 2009 η Ισπανία


Η Ισπανία είναι η νέα πρωταθλήτρια Ευρώπης στο μπάσκετ! Στα 4 τελευταία Ευρωμπάσκετ, μόνο στο προηγούμενο (2013, Σλοβενία) δεν ανέβηκαν στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου οι «Φούριας Ρόχας».
Μη έχοντας τότε στις τάξεις τους, τον Παού Γκασόλ που πέτυχε 25 πόντους και μάζεψε 12 ριμπάουντ στον τελικό με τη Λιθουανία, 80-63. Ο «ιππότης» της επέστρεψε, όμως στο Ευρωμπάσκετ του 2015, κι όπως το 2009 και το 2011 (back to back τίτλοι), έτσι και στη Λιλ απόψε, την οδήγησε στην κορυφή για 3η φορά στην ιστορία της! Ων ο πρώτος σκόρερ της διοργάνωσης και ο MVP, στα 35 χρόνια του! Με απόλυτη υπεροχή, από το πρώτο δευτερόλεπτο του τελικού απέναντι στην ομάδα του Γιόνας Καζλάουσκας που συμβιβάστηκε σε ένα δεύτερο διαδοχικό ασημένιο μετάλλιο, τρίτο στη ιστορία της (1995, 2013, 2015) κι ενώ μετρά ακόμη 3 χρυσά (1937, 1939, 2003) και 1 χάλκινο (2007). Ο Παού Γκασόλ δεν είναι ο μόνος που είχε απουσιάσει το 2013, όταν οι Ισπανοί κατέκτησαν το χάλκινο μετάλλιο. Φέτος, επέστρεψε και ο Ομοσπονδιακός τεχνικός που τους είχε οδηγήσει στα δύο διαδοχικά χρυσά μετάλλια, ο Ιταλός Σέρτζιο Σκαριόλο κι ενώ το 2013 όρθιος στον πάγκο ήταν ο Ορένγκα. Ανελλιπώς, από το 2007 βρίσκεται στο βάθρο η Ισπανία (σε 5 διαδοχικά Ευρωμπάσκετ), ενώ από το 1999 η μοναδική φορά που δεν κατέκτησε μετάλλιο ήταν το 2005 στο Βελιγράδι, όταν χρυσή είχε αναδειχτεί η εθνική Ελλάδας. Ο Χουάν Κάρλος Ναβάρο, ο αρχηγός της Μπαρτσελόνα και μεγάλος απών από αυτό το Ευρωμπάσκετ ήταν στις κερκίδες στο κλειστό της Λιλ! Όπως και ο τενίστας Ραφαέλ Ναδάλ! Εκτός του Ναβάρο, μεγάλοι απόντες ήταν και οι Ρίκι Ρούμπιο, Μαρκ Γκασόλ, Χουάν Καλντερόν, Άλεξ Αμπρίνες...κι όμως η Ισπανία που απέκλεισε την εθνική Ελλάδας αν και δεν ήταν φαβορί στον προημιτελικό... είχε τον Παού Γκασόλ κι όπως αποδείχτηκε... αυτό έφτανε!   
ΑΜΠΕ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Α ρε Ελληνες δημοσιογραφαρες του κ@@ου...που μονο εσεις ξερατε πως μπορεις να νικησεις μια "αχρηστη" Ισπανια και που μονο αυτη δεν ηξερε πως να βρει τις λυσεις στις δικες σας μοναδικες σκεψεις παιχνιδιου!!!!.. .Αλλα τετοια λαμογια ειστε.. Κανετε τα παντα για να "ΖΗΣΕΤΕ"!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΘΑ ΖΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΔΙΠΟΔΑ ΟΝΤΑ ΠΟΥ ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ ΚΑΤΙ Κ...ΦΥΛΛΑΔΕΣ, ΟΛΗΡΩΝΟΥΝ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΑ ΚΑΝΑΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΒΛΕΠΟΥΝ ΕΙΔΙΚΑ ΤΟΠΙ ΚΑΙ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΓΕΜΙΖΟΥΝ ΤΑ ΓΗΠΕΔΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΦΟΡΕΣ ΤΑ ΔΗΘΕΝ ΝΤΕΡΜΠΥ ΜΠΑΣΚΕΤ

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.