Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Γαλλία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ


To 6o χάλκινο μετάλλιο στην ιστορία της κατέκτησε η απερχόμενη πρωταθλήτρια Ευρώπης Γαλλία και οικοδέσποινα της τελικής φάσης του Ευρωμπάσκετ 2015, στη Λιλ.
Οι παίκτες του Βενσάν Κολέ, δεν επέτρεψαν... όνειρα για βάθρο στους ασημένιους παγκόσμιους πρωταθλητές Σέρβους, τους οποίους κέρδισαν με σκορ 81-68, στον «μικρό» τελικό, στο Stade Pierre Mauroy. Το φίλαθλο κοινό της Γαλλίας αποθέωσε τον Τόνι Πάρκερ, τον Μπορίς Ντιό, τον Νικολά Μπατούμ, τον Νάντο ντε Κολό, τον Ρούντι Γκομπέρ και τους υπόλοιπους «μπλε», έστω κι αν δεν κατάφεραν να κατακτήσουν ?back to back? τίτλους, μετά το πρώτο χρυσό στην ιστορία τους, στο Σλοβενία, το 2013. Οι Γάλλοι είχαν κατακτήσει χάλκινο μετάλλιο ξανά τα έτη 1937, 1951, 1953, 1959 και 2005, ενώ μετρούν και 2 ασημένια σε Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα (1949, 2011).
Με 15 πόντους και 14 ριμπάουντ, ο Γκομπέρ ήταν ο MVP του «μικρού τελικού» παίζοντας εκπληκτική άμυνα πάνω στον Μίροσλαβ Ραντούλιτσα (11π., 8ρ.). Τα αθλητικά κορμιά των Γάλλων (43 ? 29 τα ριμπάουντ) έκλειναν τη θέα στη Σερβία που ούσα άστοχη και έξω από τα 6.75 (8/31) δεν είχε τύχη. Ο άσος της ΤΣΣΚΑ Μόσχας Νάντο ντε Κολό σημείωσε 20 πόντους, 15 με 3/4 τρίποντα ο Φουρνιέ και 13 ο Τόνι Πάρκερ. Στους 3 πόντους έμεινε ο Τεόντοσιτς με 0/6 τρίποντα, ενώ ο Μπογκντάνοβιτς που χρεώθηκε νωρίς με φάουλ πέτυχε 14 πόντους. Ο Μπιέλιτσα πρόσθεσε 12 πόντους. Ο Νικολά Μπατούμ και ο Τόνι Πάρκερ πήραν το μικρόφωνο κατά την απονομή ευχαρίστησαν τους 27 χιλιάδες φιλάθλους για την εκπληκτική ατμόσφαιρα, ζητώντας συγγνώμη από τους συμπατριώτες τους που δεν κατάφεραν να τους χαρίσουν ένα δεύτερο χρυσό μετάλλιο.
AMΠΕ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.