Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέα τραγωδία: Νεκρό ένα παιδί και ακόμη δύο μετανάστες στο Φαρμακονήσι


Νέα τραγωδία με παράτυπους μετανάστες τα ξημερώματα στη θαλάσσια περιοχή, ανατολικά του Φαρμακονησίου.  Λέμβος στην οποία επέβαιναν περίπου 100 άτομα ανετράπη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τρεις μετανάστες,  μεταξύ των οποίων και ένα παιδί.
Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το Ενιαίο Κέντρο Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης του υπουργείου Ναυτιλίας δέχθηκε τηλεφώνημα μέσω του αριθμού 112 ότι μετανάστες βρίσκονται σε κίνδυνο στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή. Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο Super Puma και πλωτό του λιμενικού από τη Μυτιλήνη για τον εντοπισμό τους.  Σύμφωνα με το Λιμενικό Σώμα έως τώρα έχουν ανασυρθεί από τη θάλασσα τρεις νεκροί, 68 διασώθησαν, ενώ άλλοι 29 είχαν καταφέρει μόνοι τους να βγουν σε παραλία του Φαρμακονησίου.
Την ίδια ώρα άκαρπες παραμένουν οι έρευνες για τον εντοπισμό τεσσάρων ανήλικων που αγνοούνται στη θαλάσσια περιοχή βόρεια της Σάμου, μετά την ανατροπή πλαστικού σκάφους που μετέφερε παράτυπους μετανάστες. Το λιμενικό περισυνέλλεξε σώους 24 μετανάστες από τη θάλασσα. 
Στη Μυτιλήνη αναμένονται εντός της ημέρας δύο επιβατηγά οχηματαγωγά πλοία προκειμένου να παραλάβουν μετανάστες. Συγκεκριμένα, το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο «Ελευθέριος Βενιζέλος», που αναχώρησε χθες από Πειραιά, παρέλαβε 207 μετανάστες από τη Λέρο, 158 από την Κάλυμνο, 648 από την Κω και συνεχίζει το δρομολόγιό του με προορισμό τη Μυτιλήνη και επιστροφή Πειραιά. Από τον Πειραιά αναχώρησε χθες στη 1 τα μεσάνυχτα και το επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Blue Star Patmos, το οποίο αναμένεται να καταπλεύσει στη Λέσβο περίπου στη 1 το μεσημέρι.
ΑΜΠΕ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.