Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Φθηνό ρεύμα από τα ...ΕΛΤΑ


Tα ΕΛΤΑ δράττονται της ευκαιρίας και με αφορμή την απελευθέρωση της αγοράς ενέργειας, εισέρχονται στην αγορά ηλεκτρικής ενέργειας.
Ο πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ Κωστής Μελαχροινός, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε σήμερα το μεσημέρι, ανακοίνωσε ότι τα Ελληνικά Ταχυδρομεία θα αγοράζουν και θα πουλάνε ρεύμα. «Τα ΕΛΤΑ έχουν την υποδομή και τις προϋποθέσεις καθώς και την εσωτερική δομή για να προχωρήσουν σε αυτό το βήμα» τόνισε ο Κ. Μελαχροινός.
Τα ΕΛΤΑ θα υποβάλλουν μέσα στον Νοέμβριο, τον φάκελο στην Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας για να λάβουν την σχετική έγκριση, ενώ από τον Δεκέμβριο θα ξεκινήσουν να πουλάνε ηλεκτρικό ρεύμα. Όπως είπε ο κ. Μελαχροινός η παρέμβαση αυτή θα έιναι προς όφελος των καταναλωτών, αφού υπόσχονται να έχουν μια ενιαία τιμή προς όλους, ανεξαρτήτως της περιοχής (όπως στη νησιωτική και στην ηπειρωτική Ελλάδα όπου τα κόστη είναι μαγαλύτερα ) για λόγους υγιούς ανταγωνισμού.
Ο πρόεδρος του ΔΣ και διευθύνων σύμβουλος των ΕΛΤΑ, δεν ήταν σε θέση ακόμα να ανακοινώσει την τιμή που θα πωλείται το ρεύμα αλλά τόνισε ότι «η τιμή θα είναι υπέρ του καταναλωτή».
Η είσοδος των ΕΛΤΑ στην αγορά ενέργειας επισφραγίζει την νέα εποχή των Ελληνικών Ταχυδρομείων. Τα ΕΛΤΑ ανταποκρίνονται στις ανάγκες της αγοράς όπως αυτές διαμορφώνονται κάθε φορά και ταυτόχρονα να επιτελούν κοινωνικό ρόλο.
Αναφορικά με τα κέρδη το α' 9μηνό του 2015 παρατηρήθηκε μια πτώση του συνολικού τζίρου σε σύγκριση με το 2014, αλλά υπήρξε μια ανοδική τάση στις μεταφορές μικροδεμάτων.
Ο κ. Μελαχροινός δήλωσε εν μέσω capital controls τα ΕΛΤΑ ήταν σε πλήρη λειτουργία, και συγκεκριμένα δύο μέρες μετά την επιβολή κεφαλαιακού ελέγχου παραδώθηκαν όλες οι συντάξεις που κινούνται μέσω του Ελληνικού Ταχυδρομείου σε όλη την επικράτεια. «Στην ασφυξία που υπήρχε στην αγορά απαντήσαμε με το κλασσικό προϊόν μας, την επιταγή. Ο κάθε πελάτης μας μπορούσε να κινήσει απεριόριστο αριθμό επιταγών μέχρι 6.000 ευρώ στους συναλλασόμενους του» συμπλήρωσε ο Κωστής Μελαχροινός. Στο μόνο που είχαν πρόβλημα ήταν στην έξοδο κεφαλαίων στο εξωτερικό.
Επίσης τα ΕΛΤΑ ανανέωσαν την υπηρεσία "δέμα κατάστημα-κατάστημα" (0,50 ευρώ / κιλό) όπου σε συνδιασμό με τις δυνατότητες συσκευασίας και αντικαταβολής συνέθεσαν ενα ελκτικό πακέτο για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις στην Ελλάδα.
Παράλληλα ο κ. Μελαχροινός ανακοίνωσε ότι προβλέπεται η μετατροπή ολόκληρης της εταιρίας σε Logistics courier, με την ενσωμάτωση της θυγατρικής εταιρίας ταχυμεταφορών. Απάντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ. Μελαχροινός δήλωσε ότι τα ΕΛΤΑ συμμετέχουν και στην Ελλάδα και σε ευρωπαϊκό και σε διεθνές επίπεδο όπου παίρνονται αποφάσεις που αφορούν την συγκεκριμένη αγορά είτε σε ρυθμιστικό είτε σε κανονιστικό επίπεδο.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.