Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μεγάλη κυβερνοεπίθεση ξένων χάκερς κατά τριών ελληνικών τραπεζών


Ενα θρίλερ είναι σε εξέλιξη εδώ και τέσσερις μέρες, καθώς είναι σε εξέλιξη διπλή κυβερνοεπίθεση κατά των ελληνικών τραπεζών.
Αφενός υπάρχει ομάδα χάκερ η οποία έχει εκτοξεύσει απειλές κατά του e-banking τριών ελληνικών τραπεζών ζητώντας «λύτρα» σε bitcoin. Ταυτόχρονα υπάρχει διαρροή στοιχείων ελληνικών χρεωστικών και πιστωτικών καρτών που χρησιμοποιήθηκαν για αγοραπωλησίες στις ΗΠΑ τις τελευταίες ημέρες.
Τα δύο αυτά περιστατικά έχουν προκαλέσει συναγερμό στις τράπεζες αλλά και την εμπλοκή της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας, της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών και της Τράπεζας της Ελλάδας.
Σε ό,τι αφορά την πρώτη υπόθεση:
Πληροφορίες αναφέρουν ότι την περασμένη Πέμπτη χάκερς από τη Ρωσία με το όνομα Armada Collective επιτέθηκαν στα ηλεκτρονικά συστήματα e-banking τριών ελληνικών τραπεζών και ζήτησαν λύτρα 20.000 ευρώ σε bitcoins.
Οι χάκερς απείλησαν ότι θα «βομβαρδίσουν» τα συστήματα των τραπεζών ούτως ώστε να καταρρεύσουν και να μην μπορούν να γίνουν ηλεκτρονικές συναλλαγές. Η επίθεση επικεντρώθηκε σε τρία χρηματοπιστωτικά ιδρύματα με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι πρόκειται για την Eurobank, την Alpha Bank και την Attica Bank.
Και οι τρεις τράπεζες προχώρησαν στις κατάλληλες ενέργειες με τη συνεργασία της ΤτΕ και των αρχών Ασφαλείας που εξουδετέρωσαν χωρίς πρόβλημα τις απειλές και τα συστήματα λειτούργησαν και λειτουργούν χωρίς πρόβλημα. Έκτοτε, τόσο οι συστημικοί όμιλοι, όσο και η Τράπεζα της Ελλάδος βρίσκονται σε συναγερμό για το ενδεχόμενο εκδήλωσης νέας επίθεσης.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.