Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ολοκληρώνονται τα έργα ανάπλασης στην Έδεσσα (φωτο)


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται τα έργα ΕΣΠΑ για την ανάπλαση της πλατείας Γρανικού, της οδού 18ης Οκτωβρίου και των μεταξύ τους συνδετήριων δρόμων.
Τα συνεργεία εργάζονται με πυρετώδεις ρυθμούς και γίνεται μεγάλη προσπάθεια να καλυφθεί ο χαμένος χρόνος της περιόδου που είχαν σταματήσει τα έργα, διότι οι Διαχειριστικές Αρχές είχαν σταματήσει τη ροή χρηματοδότησής τους.
Ήδη βρίσκεται στο τελικό στάδιο η τοποθέτηση της παιδικής χαράς στην πλατεία Γρανικού, ενώ ολοκληρώνεται η προετοιμασία και θα εγκατασταθούν άμεσα οι παιδικές χαρές στην πλατεία 25ης Μαρτίου, βελτιώνοντας ποιοτικά και ποσοτικά τις παροχές του Δήμου προς τα παιδιά και τους γονείς. Σε ότι αφορά στους ενηλίκους τις επόμενες ημέρες θα τοποθετηθούν τα προβλεπόμενα όργανα γυμναστικής στη δεξιά πλευρά του δρόμου στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού.
Ένα σημαντικό στοιχείο της ανάπλασης της πλατείας Γρανικού είναι ότι το κύριο μέρος της πλατείας δεν έχει τσιμέντο, αλλά ειδικό πατημένο χώμα. Είναι μία πρωτοποριακή μέθοδος που χρησιμοποιείται ώστε να επιτυγχάνεται φιλική στο περιβάλλον και αισθητικά όμορφη ανάπλαση πάρκων και πλατειών.
Επίσης, ολοκληρώνονται οι πλακοστρώσεις των πεζοδρομίων και έχουν γίνει οι φυτεύσεις των περισσότερων από τα προβλεπόμενα δέντρα. Τα νεαρά δέντρα, ύψους 3 - 4 μέτρων, θα αναπτυχθούν πολύ γρήγορα με το σύστημα αυτόματου ποτίσματος και πολύ σύντομα η περιοχή θα αποκτήσει την τελική της εικόνα, ενώ είναι σημαντικό να τονιστεί ότι φυτεύτηκαν περισσότερα δέντρα από αυτά που αφαιρέθηκαν και τα οποία στην πλειοψηφία τους ήταν άρρωστα. Επίσης, πραγματοποιήθηκαν οι φυτεύσεις των θάμνων στα ειδικά παρτέρια, που δίνουν μία πολύ όμορφη εικόνα. Τέλος, ολοκληρώνονται οι παρεμβάσεις για την φύτευση του πρότυπου και επιδεικτικού κερασώνα, ως χαρακτηριστικού στοιχείου της περιοχής, απέναντι από τον Σιδηροδρομικό Σταθμό.
Έχει ολοκληρωθεί η εγκατάσταση των δικτύων και των υποδομών για τη διαχείριση των νερών της βροχής και προχωράμε στην πλήρη αποκατάσταση της ασφάλτου. Ήδη έγινε η απομάκρυνση του προηγούμενου ασφαλτοτάπητα και θα τοποθετηθεί νέος, με ειδική σήμανση στις θέσεις στάθμευσης.
Το έργο αυτό φέρει τη σφραγίδα της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Έδεσσας, που έδωσε τον καλύτερό της εαυτό τόσο στη μελέτη όσο και στην επίβλεψη του έργου. Σε ότι αφορά στη μελέτη είναι σημαντικό το γεγονός ότι το έργο σχεδιάστηκε από στελέχη του Δήμου Έδεσσας που γνωρίζουν τις ανάγκες και το χαρακτήρα της πόλης, με βάση τα οποία σχεδιάστηκαν οι αρχιτεκτονικές παρεμβάσεις και επιλέχθηκαν τα είδη των δέντρων και φυτών που τοποθετήθηκαν στην περιοχή, ενώ σχετικά με την επίβλεψη πρέπει να τονιστεί ότι υλοποιείται σε ασφυκτικά χρονικά περιθώρια, για τα οποία δεν ευθύνεται η υπηρεσία, και απαιτεί τη συνεχή παρουσία των μηχανικών μας.
Γραφείο Τύπου
Δήμου Έδεσσας


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. Το τσιμέντο σε όλο του το μεγαλείο! Απορώ γιατί καμαρώνει στη φωτογραφία ο δήμαρχος; Για το μποτιλιάρισμα που θα γίνεται και την ταλαιπωρτία των οδηγών που θα'ρθει; Δεν του είπανε ότι τα έργα γίνονται για τον άνθρωπο και όχι για τα έργα. Κατα τα άλλα το άρθρο γεμάτο παχιά λόγια για ανθρώπους που τρώνε κουτόχορτο, άκου εκεί «επιδεικτικού κερασώνα» λιγότερη «οίηση» δε βλάπτει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι θα πει "οίηση". Μόνο ο Σόντρας χρησιμοποιεί τέτοιες λέξεις.

      Διαγραφή
    2. η φωτο του βλαχου δεν ειναι τυχαια.
      ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΜΠΕΤΟΝΙΕΡΑ.
      ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΜΠΕΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΑΤΟΜΑ.

      Διαγραφή
    3. Οίηση θα πει έπαρση, υπεροψία. Πρόσφατα την χρησιμοποίησε ο πρωθυπουργός και έγινε χαμός στα social media από δούλεμα.

      Διαγραφή
  2. ΟΧΙ αλλο τσιμεντο ΦΤΑΝΕΙ πραγματικα οτι χειροτερο εχει γινει στην ΕΔΕΣΣΑ τα τελευταια χρονια μαζι με τους ποταμοβραχιονες (τσιμεντο, κακοτεχνιες, αστοχια υλικων,κυβολιθοι, κακογουστια,κ.α).Καλα οιεργολαβοι με αυτο το τροπο τα κατασκευαζουν ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ ΚΡΙΜΑ..........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΤΑ ΠΑΡΑΛΑΜΒΑΝΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΑΠΥΡΟΒΛΗΤΟ ΚΑΙ ΚΑΘΙΟΥΝ ΚΑΝΕΝΑ ΣΤΟ ΣΚΑΜΝΙ ΓΙΑ ΚΑΚΟΤΕΧΝΙΕΣ.
      ΜΟΝΟ ΟΤΑΝ ΑΡΧΙΣΟΥΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΝΑ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΜΕ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΓΙΑ ΔΙΑΦΟΡΑ ΑΤΥΧΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΠΑΘΑΙΝΟΥΝ ΤΟΣΟ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΟΣΟ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΟΥΣ - ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ, ΜΗΧΑΝΕΣ Κ.Λ.Π - ΚΑΙ ΑΡΧΙΖΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ, ΙΣΩΣ ΚΑΤΙ ΑΛΛΑΞΕΙ.
      ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ ΕΙΝΑΙ ΑΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟ

      Διαγραφή
  3. Φέρτε πίσω τον ΣΏΝΤΡΑ, είχε δίκιο όταν έλεγε, "ξερετε που θα παραδώσετε τη πόλη", μια ομάδα από άσχετους να γράψουν έστω και ένα δελτίο τύπου, κατέστρεψαν τα πάντα, η Έδεσσα τελείωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΕΣΥ...................
      ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΔΙΔΑΞΑΝΤΑ ΤΗΣ ΤΣΙΜΕΝΤΟΠΟΙΗΣΗΣ;
      ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΜΕ ΤΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΤΟ ΠΑΡΚΟ, ΑΛΛΑ Ο ΒΛΑΧΟΣ ΗΔΗ ΕΒΑΛΕ ΠΟΔΙ.
      ΙΣΩΣ ΞΕΧΑΣΑ ΕΝΑΝ ΑΛΛΟ, ΠΑΛΑΙΟΤΕΡΟ ΠΟΥ ΕΦΑΓΕ ΛΙΓΟ ΑΠΟ ΜΕΡΑΡΧΙΑ

      Διαγραφή
  4. Και πριν τσιμέντο, άσφαλτο και πλακάκια είχε ο δρόμος. Τώρα τα πλακάκια είναι πιο ωραία και πιο καινούργια. Την άσφαλτο δεν την είδαμε ακόμα αλλά σίγουρα θα είναι καινούργια άσφαλτος. Δεν ξέρω τι δέντρα βάλανε. Ελπίζω να γίνουν μεγάλα και όμορφα. Τα προηγούμενα δέντρα ήταν έτοιμα να πέσουν. Αμάν πια με την γκρίνια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η αληθεια ειναι οτι γινανε και καποια στραβα,αλλα μην γκρινιαζετε και ετσι ρε παιδια.Στο τελος πιστευω να φανει κατι το ωραιο. Απο τη μια λεμε δεν γινεται τιποτα, και απο την αλλη τα βλεπουμε και ολα στραβα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ε ναι βεβαια να φερουμε το ''πολιτικο πτωμα'' τον γιαννακη να μας φτιαξει παρκα αυτος που τα διελυσε και τα εκανε τσιμεντα ο πρωτος διδαξας του τσιμεντου με αξιο συνεχιστη το βλαχοδημαρχο!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.