Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η τελετή αφής της Αλεξανδρείου Φλόγας στον Αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας (βίντεο)


Πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο της Πέλλας  η τελετή Αφής της Αλεξανδρείου Φλόγας. Η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με την Εφορία Αρχαιοτήτων Πέλλας και την Οργανωτική Επιτροπή του Διεθνούς Μαραθωνίου "Μέγας Αλέξανδρος", άρχισε στις 11.30 με το άναμμα του βωμού από την ομάδα Χάντμπολ του Γυμναστικού Αθλητικού Συλλόγου "Μέγας Αλέξανδρος" Γιαννιτσών και την παράδοσή της στο Δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο. Ακολούθησε λαμπαδηδρομία μέσα στην Πέλλα με συνοδούς λαμπαδηδρόμων μαθητές της Πέλλας, με διέλευση από το Αρχαιολογικό Μουσείο και υποδοχή στην κεντρική πλατεία της Πέλλας, χώρο εκκίνησης του Μαραθωνίου δρόμου. Η Λαμπαδηδρομία συνέχίστηκε μέχρι τον τελικό προορισμό το Άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσ/νίκη. 

Οι μαθητές του μουσικού σχολείου Γιαννιτσών επιμελήθηκαν το πολιτιστικό πρόγραμμα της τελετής υπό την καθοδήγηση της κ. Πατρώνα Πασχαλίνας και ερμήνευσαν τον Όρκο και την Ωδή στον Μέγα Αλέξανδρο καθώς και τον Ολυμπιακό Ύμνο. Στη συνέχεια, μαθητές του Αλεξάνδρειου Δημοτικού Ωδείου με υπεύθυνη την κ, Μάχη Κυπραίου ερμήνευσαν έργα της Ευανθίας Ρεμπούτσικα. Στην εκδήλωση συμμετείχε επίσης και η φιλαρμονική του Δήμου Πέλλας.

Δείτε βίντεο και φωτογραφίες από την τελετή:









    
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.