Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θεατρική παράσταση Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων: «Θέλω μια Χώρα»


 «Η τέχνη απευθύνεται σε όλους και πολλές φορές ημερώνει τον τίγρη με το τραγούδι της. Κι όχι σπάνια τον αναγκάζει να τραγουδήσει κι αυτός μαζί της» έγραψε κάποτε ο Μπρεχτ, και το «Θέλω μια Χώρα» του Ανδρέα Φλουράκη, είναι ακριβώς αυτό το τραγούδι ….
….είναι το τραγούδι που δείχνει πως το Θέατρο έχει τη δύναμη να σχολιάσει όσα συμβαίνουν γύρω μας, να ευαισθητοποιήσει, να προβληματίσει, να σταθεί καθρέφτης που θα αντικατοπτρίσει το γίγνεσθαι, να παρέμβει, χωρίς να εκβιάσει λύση, χωρίς να πάρει θέση, χωρίς να χειραγωγήσει, απλά να φωνάξει, όπως το μικρό αγόρι στα «Καινούργια Ρούχα του Αυτοκράτορα», πως ο βασιλιάς είναι γυμνός και να σε αναγκάσει να το δεις και εσύ.
Το «Θέλω μια Χώρα» αναπαράγει την επικαιρότητα.
Την κοινωνική και την πολιτική (με την Αριστοτελική χρήση του όρου) επικαιρότητα.
Σχολιάζει την κρίση … οικονομική, αξιακή, ηθική, που φαίνεται πως συθέμελα κλονίζει κάθε τι που αναγνωρίζαμε ως σταθερά, θαρρείς πως ολοσχερώς ταλανίζει κάθε σημείο πρωτύτερης αναφοράς.

Σκιαγραφεί την νέα γενιά. Το πλήθος της νέας γενιάς, που με καμβά την εποχή της κρίσης καλείται να ζωγραφίσει τη ζωή της, άλλοτε με φόβο και αγωνία και άλλοτε με ελπίδα και αισιοδοξία, πάντα όμως με την βεβαιότητα της απαραίτητης αλλαγής, την αναγκαιότητα της επιτακτικής αλλαγής.

Πατρίδα μπορεί απλά και να είναι η ίδια μας η ζωή και Χώρα μας μπορεί απλά να είναι ο εαυτός μας. Η Τέχνη μπορεί να είναι απλώς ένα τραγούδι που εξημερώνει και το Θέατρο μπορεί απλώς να είναι μια χίμαιρα…..

«Το Θέλω μια Χώρα» , του Ανδρέα Φλουράκη είναι σίγουρα μια προτροπή για αλλαγή.
Και επειδή κάθε αλλαγή είναι προσωπική υπόθεση, μακάρι να το πάρουμε προσωπικά…
Το έργο «Θέλω μια Χώρα» του Ανδρέα Φλουράκη , προετοιμάζει η Θεατρική Ομάδα των Φίλων του Συλλόγου Καρκινοπαθών Έδεσσας και Περιχώρων και θα το παρουσιάσει στο θεατρόφιλο κοινό της πόλης από τις 13 Απριλίου, ημέρα Τετάρτη έως και τις 17, ημέρα Κυριακή και ώρα 21:00 στην αίθουσα εκδηλώσεων της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Τα έσοδα των παραστάσεων θα διατεθούν σε μέλος του Συλλόγου που χρίζει άμεσης βοήθειας καθώς πάσχει από μια σπάνια οφθαλμολογική πάθηση και θα μεταφερθεί σε εξειδικευμένο κέντρο του εξωτερικού.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.