Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

H απίθανη ιστορία του κολυμβητή που νίκησε τον Φελπς


Είχε βγάλει φωτογραφία μαζί του όταν ήταν πιτσιρικάς και χθες του πήρε το χρυσό

Η ζωή παίζει ωραία παιχνίδια. Και ειδικά στον αθλητισμό γράφει όμορφες ιστορίες. Τα ξημερώματα του Σαββάτου ο Μάικλ Φελπς έδωσε τον τελευταίο αγώνα της καριέρας του, σε ατομικό επίπεδο τουλάχιστον, καθώς θα αγωνιστεί και στα 4Χ100 μικτή ομαδική. Έπεσε στον τελικό των 100μ. πεταλούδας έχοντας 22 χρυσά ολυμπιακά μετάλλια και θέλοντας να αποχωρήσει από την ενεργό δράση με μια ακόμα νίκη κι ένα ακόμα μετάλλιο. Αλλά δεν τα κατάφερε.

Του στέρησε αυτή τη χαρά ένας 21χρονος πιτσιρικάς, που μεγάλωσε έχοντας ως ίνδαλμά του τον Μάικλ Φελπς! Ο Τζόζεφ Σκούλινγκ πήρε έμπενυση από το είδωλό του, δούλεψε σκληρά κι έφτασε στο σημείο να το κερδίσει σε έναν τελικό Ολυμπιακών Αγώνων χαρίζοντας στην πατρίδα του, τη Σιγκαπούρη, το πρώτο χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο στην ιστορία της! Πήρε μάλιστα και το χρίσμα της διαδοχής από τον μεγάλο Αμερικανό.«Δεν είμαι χαρούμενος που έχασα, αλλά νιώθω περήφανος για τον Τζο. Στη διάρκεια της καριέρας μου αυτό που ήθελα ήταν να αλλάξω το άθλημα της κολύμβησης. Και βλέποντας παιδιά σαν τον Τζο να παίρνουν τη σκυτάλη, νομίζω ότι κάτι κατάφερα», δήλωσε ο Φελπς την ώρα που ο Σκούλινγκ αφηγείτο πώς γνώρισε το ίνδαλμά του:«Ήταν λίγο πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2008. Η ομάδα των ΗΠΑ έκανε μια στάση στη Σιγκαπούρη πριν πάει στο Πεκίνο και μέρα ήρθε στις εγκαταστάσεις όπου έκανα εγώ προπόνηση. Ήταν νωρίς το πρωί και κάτι έγραφα, όταν άκουσα φωνές: "Έρχεται ο Φελπς! Έρχεται ο Φελπς!". Ήθελα οπωσδήποτε μια φωτογραφία μαζί του. Ήταν πολύ νωρίς το πρωί και μόλις τον είδα από κοντά, δεν μπορούσα ούτε το στόμα μου να ανοίξω».

Ο Φελπς δεν αρνήθηκε να βγάλει εκείνη τη φωτογραφία. Οκτώ χρόνια αργότερα, έβγαλε πολλές ακόμα φωτογραφίες μαζί με τον Σκούλινγκ. Μόνο που ο πιτσιρικάς απο το Σιγκαπούρη ήταν στο πρώτο σκαλί του ολυμπιακού βάθρου κι αυτός στο δεύτερο (μαζί με τον Ούγγρο Τσεχ και τον Νοτιοαφρικανό ΛεΚλός σε μια μοναδική στα ολυμπιακά χρονικά τριπλή ισοβαθμία στη δεύτερη θέση!).«Αν δεν ήταν ο Μάικλ, δε νομίζω ότι θα έφτανα σε αυτό το σημείο», παραδέχθηκε ο χρυσός ολυμπιονίκης από τη Σιγκαπούρη. «Όταν ήμουν παιδί, ήθελα να μοιάσω σε αυτόν. Νομίζω ότι ένα πολύ μεγάλο κομμάτι από ό,τι έχει συμβεί εδώ οφείλεται στον Μάικλ. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίον ήθελα να γίνω καλός κολυμβητής».

Ο Φελπς δίπλα του ένιωθε ασφαλώς κολακευμένος ακούγοντας αυτά τα λόγια. Ο Σκούλινγκ αποκάλυψε και τι του είπε ο κολυμβητής από τη Βαλτιμόρη μετά τον αγώνα. «Μου είπε 'καλή δουλειά'. Του είπα να συνεχίσει για άλλα τέσσερα χρόνια και να τα ξαναπούμε στο Τόκιο. Και μου απάντησε: 'Δεν υπάρχει περίπτωση΄».
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.