Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η Ελλάδα επικράτησε με ανατροπή της Ολλανδίας (2-1) στο «Phillips Stadion» (βίντεο)


Η Ελλάδα κέρδισε στο... ρελαντί τους Ολλανδούς με 2-1 χάρη σε γκολ των Μήτρογλου, Γιαννιώτα - Όλα τα λεφτά το κλέψιμο του Μάνταλου στο δεύτερο γκολ της ομάδας του Σκίμπε που δέχθηκε φάσεις με το σταγονόμετρο

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ

OΛΛΑΝΔΙΑ - ΕΛΛΑΔΑ 1-2

ΓΗΠΕΔΟ: «Phillips Stadion»

Από το... έπος της Πορτογαλίας και την μεγάλη εμφάνιση στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, στο κάζο με τους... ψαράδες από τα Νησιά Φερόε και τώρα η Ανάσταση.

Η Εθνική μας στην Ολλανδία θύμισε κάτι από Ελλάδα. Ο Σκίμπε φαίνεται πως έχει βρει τα...κουμπιά μας. Συμπαγής άμυνα, μυαλό και υπομονή την οδήγησαν στην νίκη - έστω και φιλική - με 2-1 επί της Ολλανδίας.

Η Ολλανδία πίεσε ελαφρά την Ελλάδα στην αρχή, είχε ένα-δύο ακίνδυνα σουτ αλλά το λάθος του Παπασταθόπουλου στο 14' έδωσε την ευκαιρία στον Γιάνσεν να ανοίξει το σκορ.
Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να πιέζουν, δεν απειλούσαν όμως τον Καρνέζη.

Τελικά η Ελλάδα στο 29' ισοφάρισε σε μία... σέντρα της απελπισίας του Τοροσίδη και κεφαλιά του αμαρκάριστου και ξεχασμένου Μήτρογλου.

To γκολ αυτό έδωσε αυτοπεποίθηση στους παίκτες του Σκίμπε που έπαιξαν πιο μυαλωμένα στην συνέχεια.

Ήλεγχαν τον ρυθμό, δεν άφησαν την Ολλανδία να κάνει παιχνίδι η οποία απειλούσε μόνο με κάποια σουτ εκτός περιοχής (όπως αυτό του Σνάϊντερ στο 34').

Ίδια εικόνα στην επανάληψη με την Ολλανδία να έχει τη κατοχή αλλά... να μην μπορεί να την κάνει τίποτα! Ένα σουτ του Πρέπερ στο 82' από κακή θέση και χωρίς δύναμη ήταν απλά... η επιβεβαίωση των όσων παραπάνω αναφέραμε.

Έτσι φτάσαμε στο 74' όταν ο Μάνταλος έκλεψε υπέροχα από Ολλανδό αμυντικό, ο Μήτρογλου πάτησε περιοχή, σούταρε, ο Τροέτ έδιωξε αλλά ο Γιαννιώτας πήρε το ριμπάουντ και έβαλε την Ελλάδα μπροστά στο σκορ.

Η Ελλάδα έφτασε... σβηστά στη νίκη με 1-2, έστω και αν ήταν σε φιλικό αγώνα.

Ο αντίπαλος και η χρονική στιγμή που έρχεται δείχνει πως στο αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα κάτι έχει αλλάξει και έρχονται καλύτερες μέρες.

Διαιτητής της αναμέτρησης ήταν ο Τούρκος Μετέ Καλκαβάν.

Ολλανδία: Ζουτ- Φέλτμαν, Μπρούμα, Μπλιντ, Βίλεμς (80’ Ντοστ), Στρούτμαν (65’ Χέντριξ), Μπέρχαους, Βαϊνάλντουμ (72’ Κλάασεν), Γιάνσεν, Σνάιντερ (65’ Πρόπερ), Πρόμες (72’ Νάρσινγκ).

Ελλάδα: Καρνέζης (46’ Καπίνο)- Τοροσίδης (46’ Σταφυλλίδης), Μανωλάς (46’ Παπαδόπουλος), Παπασταθόπουλος, Τζαβέλλας, Μανιάτης, Σάμαρης, Μάνταλος (83’ Καρέλης), Χολέμπας (46’ Μπακασέτας), Φορτούνης (55’ Γαιννιώτας), Μήτρογλου.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.