Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι Έλληνες αποποιούνται την κληρονομιά τους για να γλυτώσουν το χαράτσι



Στοιχεία για τις αιτήσεις αποποίησης κληρονομιάς στα ειρηνοδικεία της χώρας, από το 2013 έως και το 2016, διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής.

Το έγγραφο διαβιβάστηκε σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο αείμνηστος Ευάγγελος Μπασιάκος, στα τέλη του 2016, με την οποία ζητούσε να ενημερωθεί σχετικώς.
Όπως προκύπτει από το έγγραφο του υπουργού Δικαιοσύνης, που δημοσιεύει σήμερα το ΑΠΕ-ΜΠΕ, οι αιτήσεις αποποίησης κληρονομιών διαμορφώθηκαν ως εξής: το 2013 ανήλθαν σε 29.199, το 2014 σε 41.388, το 2015 σε 45.628 και το 2016 σε 54.422.

Πρόκειται βεβαίως για ακίνητα κατά κύριο λόγο που δεν τα θέλουν οι κληρονόμοι επειδή αδυνατούν να πληρώσουν τους φόρους κληρονομιάς αλλά και τον ΕΝΦΙΑ. Κάνουν αίτηση λοιπόν και ζητούν να μην έχουν σχέση με την περιουσία αυτή. Σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία, πέρασαν στα χέρια του Δημοσίου είτε λόγω κατασχέσεων είτε από πλειστηριασμούς περί τα 10.500 ακίνητα από μόλις 6 χιλιάδες το 2013.

Αποποιήσεις κληρονομιών


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Λοιπόν Έλληνες περήφανοι βλέπετε τι γίνεται τα έφεραν τα πράγματα έτσι ώστε όλοι μας να αναγκαστούμε να τους δώσουμε τις περιουσίες μας σε αυτά τα κοπρόσκυλα τους αλήτες τα βαμπίρ που όσο αίμα και να ρουφήξουν θα θέλουν και άλλο να τα πάρουν και στο τέλος να τα δώσουν εκεί που θέλουν αυτοί.Και σας απαντώ που θα τα δώσουν σε αυτούς όλους που έβαλαν παράνομα στην Ελλάδα σε αυτούς που τώρα τους πληρώνουν τα ξενοδοχεία .Αχ Έλληνα γιατίιιιιιιι φωνάζω για να ακούσεις

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποσο νυχτωμενος ,κομπλεξικος και ηλιθιος εισαι Ελληναρα μου; Ψαχνεις εξιλαστηριους υποπτους μην σου παρουν την περιουσια; υποθετω τους ψαχνεις στις ταξεις των εξαθλιωμενων προσφυγων απο Συρια η Αφγανισταν . Υποθετω οτι εισαι και ακροδεξιος ,πατρηδοκαπηλος με ξενοφοβικο συμπλεγμα . Αναζητησε τους ενοχους μεσα σε αυτους που σε εβαλαν στην Ευρωζωνη και σου εταζαν καλοπεραση με Ευρωπαικα στανταρτ. Αναζητησε τους τους ενοχους για την καταντια μας,σε αυτους τους πρασινομπλε μαυρους που ψηφιζες τοσα χρονια ,και φορτωναν την Ελλαδα μας χρεη με δανεια και μιζες.Μην ψαχνεις αλλοθι,σε αυτους που ερχονται εξαθλιωμενοι ,με σκοπο να ξαναφυγουν,για Βορεια Ευρωπη! Τα ιδια θα ελεγες και για τους Αλβανους και τους Γεωργιανους πριν 30 χρονια,ομως οταν σου προσεφεραν φτηνες υπηρεσιες το βουλωνες! Γιαυτο αιντε υπερπατριωτη! στο Αγυριστο !

      Διαγραφή
    2. ΔΗΜΟΚΡΑΤΗ ΕΙΣΑΙ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΣΟΥ.
      ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ Η ΕΠΟΧΗ ΤΩΝ ΑΛΒΑΝΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΕΩΡΓΙΑΝΩΝ ΜΕ ΤΟ ΤΩΡΑ.
      ΠΟΙΟΙ ΤΟΥΣ ΚΟΥΒΑΛΑΝ ΜΕΣΩ ΤΟΥΡΚΙΑΣ;
      ΜΗΠΩΣ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΠΑΙΡΝΑΝΕ ΔΩΡΕΑΝ;
      ΠΟΙΟΙ ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ ΤΙΣ ΜΚΟ;
      ΑΥΤΟΙ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΑ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΙΔΙΩΚΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΧΕΜΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΟΥΣΙΑ ΣΠΙΤΙΩΝ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. ΜΕΤΑ ΦΥΣΙΚΑ ΘΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟ.
      ΔΕΝ ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΑ ΦΙΛΕΤΑ ΜΙΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΤΑ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΗΔΗ ΣΤΟΥΣ ΞΕΝΟΥΣ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΕ ΑΠΛΕΣ ΣΥΝΟΙΚΙΕΣ ΩΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΛΑΘΡΟ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΑΠΛΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΠΡΟΣ ΕΞΙΣΛΑΜΙΣΜΟ ΤΟΥΣ ΤΟΠΟΥ ΑΥΤΟΥ.
      ΕΤΟΙΜΑΣΟΥ ΝΑ ΣΥΝΒΙΩΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΓΕΙΤΟΝΟΥΣ ΣΟΥ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΟΤΑΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΡΚΕΤΟΙ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΗΘΗ ΚΑΙ ΕΘΙΜΑ. Ο ΚΑΙΡΟΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΙΑ

      Διαγραφή
  2. "ΜΠΑΝΑΚΙ ΜΑΝΑΚΙ....ΚΟΥΡΑΓΙΟ ΚΑΙ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ ΤΑ ΠΑΛΟΥΚΙΑ ΜΑΝΑΚΙ!!!" ΤΡΑΓΟΥΔΟΥΣΕ Ο ΜΠΟΥΛΑΣ...ΣΙΓΑ ΡΕ ΣΑΚΗ ΠΟΥ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΝ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο στο ανώνυμο του1.01 αν υπάρχουν τέτοιοι Ελληνες που σκέφτονται έτσι υπάρχει μία ηλιαχτίδα.Εύγε άνθρωπε μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δυστυχώς υπάρχουν σαν τον 10.53 και χάθηκε η ελπίδα.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.