Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η απάντηση του δημάρχου Έδεσσας στη δημοσίευση του βουλευτή Πέλλας Γ. Σηφάκη


Με δυσάρεστη έκπληξη διάβασα το δημοσίευμα του Βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη, με τίτλο "Κύριοι Δήμαρχοι Πέλλας και Έδεσσας διαβάσατε το κείμενο της συμφωνίας και διαφωνείτε; Αλήθεια;". 

Ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ εκτός από την ανάλυσή του επί του κειμένου της συμφωνίας και την έκθεση των απόψεών του μιλάει για χούλιγκαν εθνικιστές, για φοβισμένους Δημάρχους που φοβούνται μήπως χάσουν ψήφους, για επαγγελματίες εθνικιστές, ακόμη και για τυχοδιώκτες... Σε κάποιο σημείο το κειμένου γράφει για ότι παρασύρουμε τον λαό "προπαγανδιστικά και με άφθονο χρήμα ποιος ξέρει από που;"!
Για να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη θέλω να επισημάνω ότι επί των θητειών μου δεν ξοδεύτηκε ούτε ένα ευρώ δημοτικού χρήματος για κανέναν σκοπό που δεν εξυπηρετεί τις ανάγκες των δημοτών μας! Το πανό που αναρτήθηκε στο Δημαρχείο το πλήρωσα από την τσέπη μου! Διότι αν και η δημαρχιακή αποζημίωση είναι πέντε φορές μικρότερη από την βουλευτική, έχω μάθει να πληρώνω τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνω!
Για το αν διάβασα το κείμενο της συμφωνίας, ναι, το διάβασα. Το διάβασα με προσοχή και διαφωνώ! Όχι μόνο διαφωνώ, αλλά με προσβάλει κιόλας! Όπως προσβάλει εκατομμύρια Έλληνες, που καλό θα ήταν να πάψουν να μας αντιμετωπίζουν ως αγράμματους που δεν έχουν διαβάσει και δεν ξέρουν...
Τώρα σε ότι αφορά στους χαρακτηρισμούς που προανέφερα θέλω να τονίσω ότι στην Ελλάδα έχουμε Δημοκρατία! Προσωπικά είμαι φανατικός οπαδός (ίσως ο μοναδικός φανατισμός που έχω) του Δημοκρατικού Πολιτεύματος, στο οποίο υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις και ο καθένας είναι ελεύθερος να υποστηρίξει την δική του. Στο πλαίσιο αυτό εκφράζω και υποστηρίζω τις απόψεις μου με σθένος, χωρίς να με επηρεάζουν χαρακτηρισμοί, που στο κάτω - κάτω δεν μου ταιριάζουν! Το γεγονός ότι οι απόψεις της συντριπτικής πλειοψηφίας των συμπολιτών μου ταυτίζονται με τις δικές μου με δυναμώνει και ατσαλώνει τη θέλησή μου να εκφράσω τις απόψεις μου με κάθε πρόσφορο τρόπο.
Αν κάποιοι θέλουν να μου κολλήσουν ρετσινιές και ταμπέλες του εθνικιστή, του τυχοδιώκτη ή του ψηφοθήρα για μία βαθύτατα δημοκρατική διαδικασία έκφρασης των απόψεών μου, λυπάμαι, αλλά δεν θα τους το επιτρέψω! Λογοκρισία υπάρχει στις Δικτατορίες ή τις Δικτατορίες του Προλεταριάτου. Έχω μάθει να σκέφτομαι και να εκφράζομαι δημοκρατικά και αυτό είναι κάτι που δεν έχω σκοπό να το χάσω!
Επιπλέον, εγώ μιλάω και τραγουδάω εντόπικα. Μιλάω και τραγουδάω βλάχικα. Τραγουδάω ποντιακά τραγούδια. Δεν ξεχώρισα ποτέ κανέναν πολίτη και κανένα από τα χωριά μας! Λειτουργώ και θα λειτουργώ πάντα ενωτικά!
Και κάτι ακόμη.... η ανάρτηση του πανό στη Δημαρχείο της Έδεσσας είναι μία πράξη περηφάνιας και δεν μπορεί κανείς να με κάνει να ντρέπομαι γι' αυτή. Είναι μία συνειδητή πράξη αντίδρασης στην συμφωνία που υπερασπίζεται με τόσο σθένος - όπως είναι δικαίωμά του - ο Γιάννης Σηφάκης.
Με τον Γιάννη Σηφάκη μας χωρίζουν οι πολιτικές μας απόψεις, αλλά μας ενώνει η αγάπη μας για τον τόπο και οι κοινές μας προσπάθειες να κάνουμε βήματα για να πάμε μπροστά. Φυσικά, του αναγνωρίζω το δικαίωμα να έχει και να εκφράζει την άποψή του, που είναι διαφορετική με τη δική μου, αλλά δεν του αναγνωρίζω το δικαίωμα να με λέει τυχοδιώκτη και επαγγελματία εθνικιστή. Αν θέλει να βρει τέτοιους ας ψάξει στους κυβερνητικούς του εταίρους...
Επειδή, παρά τις βαριές κουβέντες που είπε, τον θεωρώ φίλο και συμπαραστάτη σε πολλές δράσεις και έργα του Δήμου Έδεσσας, τον καλώ σε εκδήλωση ανοιχτού διαλόγου στην Έδεσσα, όπου τον προκαλώ και τον προσκαλώ να μας παρουσιάσει τις απόψεις του για τη συμφωνία, αλλά να ακούσει και τον αντίλογο. Μακάρι να μας πείσει, αλλά σε κάθε περίπτωση από αυτή τη διαδικασία θα είναι κερδισμένη η Δημοκρατία!

Δημήτρης Γιάννου
Δήμαρχος Έδεσσας


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

16 comments:

  1. Κύριε δήμαρχε θα τους δώσει την απάντηση που τους πρέπει ο λαός γιατί μάλλον ο κύριος Σηφάκης και η κυρία Τζάκρη δεν έχει καταλάβει που βρίσκεται Πέλλα Μακεδονία αν τους λέει κάτι και ας μας πουν πόσο ποσοστό της Μακεδονίας κατέχουν τα Σκόπια και τους δίνουν το όνομα Μακεδονία παρουσιάζοντας ως μεγάλη επιτυχία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. MPRABO στον Δήμαρχο που τολμά και απαντάει στον προκλητικό πλέον βουλευτή
      είναι πραγματικά ανήκουστο στην ίδια σου τη χώρα και μάλιστα ΠΟΥ? στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ να μην μπορείς να εκφραστείς φοβούμενος μη σε πει φασίστα ο κάθε πρωην περιθωριακός του 4%

      Σε κάθε προκλητική τοποθέτηση βουλευτών που χρυσο-πληρώνονται για να υποστηρίζουν τόσο παθιασμένα ξένα κράτη θα υπάρχει απάντηση και ας σας λένε ό,τι θέλουνε

      Να σκάσετε εμείς ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΟΥΜΕ σε κανέναν αναλώσιμο ΚΕΡΑΤΑ τσίπρα και βουλευτή του

      Διαγραφή
    2. ΚΑΤΩ ΑΠΟ 4% ΗΤΑΝ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΑΛΛΑ ΗΤΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΙ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΝΑ ΕΞΑΠΑΤΗΣΕΙ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ, ΒΙΤΡΙΝΑ ΣΥΡΙΖΑ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ, ΚΑΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ, ΝΑ ΜΕΤΑΤΡΕΨΕΙ ΤΗΝ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΕΚΕΙΝΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΟΧΙ ΣΕ ΝΕΟ ΝΑΙ ΚΑΙ ΝΑ ΞΕΠΟΥΛΗΣΕΙ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΦΟΒΑΜΙ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΕΔΑΦΙΚΑ ΟΛΗ ΤΗΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.

      Διαγραφή
  2. Δυστυχως Δημαρχε αυτο που δεν εχεις καταλαβει και εφοσον εισαι δημοκρατης ειναι οτι ο δημος δεν αποτελει χωρο προσωπικης εκφρασης. Ο θεσμικος ρολος τον οποιο μετα απο 10 χρονια επρεπε να γνωριζεις πως να τον υπηρετεις επιβαλει αποφασεις δημοτικου συμβουλιου. Με ποιο δικαιωμα χωρις τη γνωμη συνεργατων και αντιπαλων σκαρφαλωνεις σε ταρατσες και εκφραζεσαι οχι στο αυτοκινητο σου ουτε στο μαγαζι σου αλλα στο δημο ατομικα?Ο τροπος αντιληψης σου ειναι πραγματικα επικινδυνος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΤΟ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΑ. ΟΙ ΚΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΑΤΟΡΕΣ ΤΟΥ ΘΑ ΤΟΝ ΑΠΟΤΕΛΕΙΩΣΟΥΝ. ΕΔΙΩΞΕ ΑΠΟ ΚΟΝΤΑ ΤΟΥ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΤΟΝ ΣΤΗΡΙΖΑΝ ΑΝΙΔΙΟΤΕΛΩΣ ΔΑΛΚΑΛΙΤΣΗ ΚΛΠ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΕ ΜΕ ΤΟΥΣ "ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ"

      Διαγραφή
    2. Ρε μεγάλε δημοκράτη και ποιός σου είπε ότι η χώρα αποτελεί τσιφλίκι του κάθε ανόητου που κυβερνά αυτόν τον τόπο;

      Διαγραφή
  3. ΠΑΙΖΕΙ ΤΑ ΡΕΣΤΑ ΤΟΥ ΔΥΣΤΥΧΩΣ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΠΤΕΡΥΓΑ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΤΟΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΟΥΜΑΝΤΟ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΑΝΑΓΚΑΖΕΤΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΟΛΑ ΤΑ ΧΑΤΗΡΙΑ ΔΙΝΕΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΑΧΗ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΣΤΡΕΨΕΙ ΤΟ ΑΡΝΗΤΙΚΟ ΚΛΙΜΑ ΓΙΑΥΤΟΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΘΕΛΟΥΝ ΔΗΜΑΡΧΟ ΝΑ ΛΥΝΕΙ ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΟΧΙ ΛΑΙΚΙΣΤΗ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟΣΚΟΠΟ ΓΙΑ ΛΙΓΑ ΨΗΦΑΛΑΚΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αντε ρε παπαγαλακια του Σηφακη και της Τζακρη βολεμένοι. Μολις εκφράσει καποιος αλλη αποψη αμεσως τον βγαζετε ακραιο και εθνικιστη.Ανθέλληνες οι εκλογες ειναι κοντα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Μπράβο σου εισαι μεγαλος μαγκας .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Με αυτά που κάνεις διχάζεις την κοινωνία ο ρόλος του δημάρχου είναι να ενώνει όχι να διχάζει η πόλη μας ήταν ανέκαθεν δημοκρατική με εξαίρεση την δική σου περίοδο ήρθε η ώρα να πας σπίτι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ν. ΠΕΛΛΑΣ : (F)ormer.(Y)nan.(R)region.(O)f.(M)acedonia

    "ΕΧΕΤΕ ΓΕΙΑ ΒΡΥΣΟΥΛΕΣ. ΛΟΓΓΟΙ, ΒΟΥΝΑ, ΡΑΧΟΥΛΕΣ" της ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (της νότιας)

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΓΕΙΑ ΣΟΥ ΤΑΚΗ ΓΙΑΝΝΟΥ. ΕΙΣΑΙ Ο ΝΕΟΣ ΤΑΚΑΡΟΣ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ. ΤΑΚΑΡΕ ΜΗ ΘΥΜΩΝΕΙΣ ΠΟΥ ΣΟΥ ΠΗΡΕ ΤΗΝ ΤΕΧΝΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΔΙΧΑΣΜΟΣ και σκοτάδι στην πόλη....δυστυχώς..δεν συμφωνουμε πάρα πολλοί αλλά...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μπράβο κ Δήμαρχε πράγματι το λέει η καρδιά σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το γραφείο προπαγάνδας του δήμου απάντησε. σύντομα θα ακολουθησει την πορεία δαλκαλιτση

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.