Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Σηφάκης: Ο τρόπος διακίνησης, οι απογοητευτικές τιμές παραγωγού στο κεράσι επιβεβαιώνουν το αδιέξοδο της ανοργανωσιάς και της διακίνησης χύμα προϊόντων


Ο βουλευτής επισκέφτηκε συνεταιρισμούς που διακινούν κεράσια καθώς και εμπόρους.
Το συμπέρασμα είναι σαφές και καθαρό:
Μόνο με οργανώσεις παραγωγών νέου τύπου, χωρίς τις παθογένειες του παρελθόντος, που θα επενδύσουν μέσω των προγραμμάτων σε τυποποίηση και συσκευασία μπορεί ο αγρότης να ελπίζει σε καλυτέρευση της θέσης του.
Η ανοργανωσιά, η διακίνηση προϊόντων χύμα σε κλούβες, η διακίνηση στον δρόμο οδηγεί μαθηματικά στην διάλυση του αγροτικού εισοδήματος. Σε γκρίνια, σε απογοήτευση και τελικά στην μιζέρια.
Οι σοβαροί έμποροι ( όπως ο Νίκος Πρωτοφανούσης και οι ΑΦΟΙ Μπαλακανάκη τους οποίους επισκέφτηκε ο βουλευτής)  που τυποποιούν και συσκευάζουν μπορούν να διαχειριστούν σημαντικό τμήμα της παραγωγής που όμως είναι σε ποσοστό αρκετά μικρό σε σχέση με την συνολική ποσότητα του παραγόμενου εμπορικού προϊόντος.
Η ύπαρξη βιομηχανίας για «αρμεχτό» και χυμό βοηθά σημαντικά αλλά δεν μπορεί να δώσει λύση στο πρόβλημα.  
Οι αγρότες πρέπει να οργανωθούν σε οργανώσεις ( τουλάχιστον 10 με 15 στην Πέλλα) που θα προχωρήσουν σε τυποποίηση, συσκευασία και εμπορία.
Και οι έμποροι πρέπει να επεκταθούν για να μπορέσουν να διαχειριστούν περισσότερες ποσότητες. Πρέπει να αντιμετωπιστούν θέματα που δυσκολεύουν την επέκταση τους.
Χρειάζεται σοβαρή διαβούλευση για το κεράσι για να μην αντιμετωπίσει η Πέλλα με το 65% της παραγωγής μόνιμη κρίση κερασιού αντίστοιχη της κρίσης του επιτραπέζιου ροδακίνου…
Ο βουλευτής θα συνεχίσει τον διάλογο με τους αγρότες και όλους τους εμπλεκόμενους «σπρώχνοντας» σε δράσεις που θα αντιμετωπίσουν τα αδιέξοδα.. 



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Έχετε διαλύσει τα πάντα κ. Σηφάκη . Εφόσον η τουρκία δεν είναι ΕΕ πως στο καλό μπήκαν χιλιάδες τόνοι φθηνό κεράσι και παραμέρησαν το ελληνικό ? Εφόσον υπάρχει εμπάργκο στην Ρωσία , πώς γίνεται όλη η ΕΕ να στέλνει προιόντα και εμείς τίποτα ? Γιατί υπάρχετε ? Για να ξεπουλήσετε όλη την χώρα ? Το αιγαίο το διαλύσατε και ανοίξατε για τα επόμενα 100 χρόνια πλήγμα και ανέμους στα βόρεια σύνορα μας ...
    Παραιτηθήτε , κουρνιάστε στην γωνιά σας με ότι προλάβετε να μαζέψετε από τους μισθούς σας . Είστε επικύνδινοι .
    Σαν brandname το Μακεδονία πως σας φαίνεται που χάνεται ?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο μεγαλύτερος έμπορος στον νομο που διαχειρίζεται φρούτα κυρίως κεράσια είναι αλβανός.
    Τα οποία τα φορτώνει σε δικά του φορτηγά και μέσω της χώρας του και άλλων τερτιπιων,γίνονται εξαγωγή .
    Το ίδιο κάνουν και παρα πολλοί άλλοι με την καλυψη τάχα αλλοδαπών εμπόρων που απο πίσω είναι δικά μας λαμογια,τα πηγαινουν τάχα στις χώρες τούς αφού τα παρουν τζάμπα εδώ, και τα μοσχοπουλανε χωρίς εμπάργκο.
    Γι αυτά ποιός φταιει κ Σηφάκη?
    Οι προηγούμενοι πάλι??

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Έλεος, καταλαβαίνεις εσύ ο ίδιος τι λες άραγε; φταίει το κράτος για το ποιός πουλάει και ποιός είναι από πίσω; έτσι δεν πάμε ένα μέτρο..

      Διαγραφή
    2. Ναι κύριε Σηφάκη το κράτος φταίει το κράτος είναι άραγε μόνο για να εισπράττει φόρους και να δίνει δηθεν επιδόματα εσείς εκτός από εκθέσεις ιδεών τη άλλο έχετε κάνει κύριε Σηφάκη τη;

      Διαγραφή
    3. Ας ακουσουν επιτελους τον Σηφακη οι αγροτες και ας οργανωθουν, τελειωσαν οι ατομικες λυσεις βολεματος

      Διαγραφή
    4. ΑΚΟΥΣΤΕ ΤΟΝ ΣΗΦΑΚΗ ΤΟΝ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ,ΜΗΝ ΚΑΝΕΤΕ ΜΑ......ΙΕΣ,ΞΕΡΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΕΣΕΙΣ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ.ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΑ ΤΩΡΑ ΘΕΛΕΤΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΕΤΕ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΑΣ.Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΙΣ ΤΟ ΠΑΝΙ...................

      Διαγραφή
  3. Ανοργανωσια εχει μόνο η "αριστερη" κυβέρνησις και όχι οι παραγωγοί που τους αποδιδετε αυτη την κατηγορία. Ξεπουλησατε την χώρα και υπονόμευσε τα προϊόντα της κ.Σηφακη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ρε αυτό το φταίνε οι άλλοι πότε θα σταματήσει έλεος εσείς τόσα χρονια τι κάνατε εε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΣΗΦΑΚΗ ΔΕΝ ΣΕ ΑΚΟΥΣΑΜΕ;
    ΤΟ ΚΕΡΑΣΙ, ΤΟ ΡΟΔΑΚΙΝΟ, Κ.Λ.Π ΤΟΝ ΕΠΟΜΕΝΟ ΧΡΟΝΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΤΙΜΗ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΕΜΙΣ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ;
    AΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ ΜΝΗΜΟΜΝΙΟ ΠΟΥ ΕΤΟΙΜΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ, ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΜΟ ΤΟ ΛΕΝΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. κ. Σηφάκη υπεύθυνοι είστε κυρίως εσείς για το κατάντημα στα κεράσια.
    Για τα εθνικά θέματα ακούστε επιτέλους όλους αυτούς που μπαίνουν στο προφιλ σας και σαν κανουν επώνυμα ντισλαικ και όχι αυτούς που σας χτυπούν την πλάτη και σας γλείφουν.
    Μάθετε να ακούτε τον παλμό των πολιτών και όχι των παλμό των κολλητών σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.