Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γ. Καρασμάνης: «Θα είστε υπόλογοι στον λαό και στην ιστορία της Μακεδονίας και του Ελληνισμού»!


Μπροστά στις τεράστιες ευθύνες τους απέναντι σε έναν εμβρόντητο και εξοργισμένο Ελληνισμό, και στην αδέκαστη Ιστορία που θα τους χρεώσει την εκχώρηση ονόματος, εθνότητας και γλώσσας της Μακεδονίας μας στους σλάβους γείτονές μας, έθεσε ο Γιώργος Καρασμάνης τους κυβερνητικούς βουλευτές σε μια ομιλία με έκδηλη τη συναισθηματική φόρτιση, κατά τη συζήτηση στη Βουλή επί της πρότασης δυσπιστίας της Νέας Δημοκρατίας για τη συμφωνία Τσίπρα-Ζάεφ!

Ο πρώην Υπουργός κατήγγειλε τη συμφωνία ως απαράδεκτη, χαρακτηρίζοντας ως ¨αδιανόητο¨ και ¨εξωφρενικό¨, το γεγονός ότι – για πρώτη φορά – μια ελληνική Κυβέρνηση¨:

* διαγράφει με μια μονοκονδυλιά όλες τις κόκκινες γραμμές, εκχωρώντας ψευδεπίγραφη ¨μακεδονική ταυτότητα¨ σε ένα κρατίδιο σλαβικής προέλευσης και οντότητας, φαλκιδεύοντας μια ιστορία χιλιετηρίδων και υπονομεύοντας τα εθνικά μας συμφέρονται…
* συντηρεί τον ανιστόρητο και επικίνδυνο αλυτρωτισμό τους και, μάλιστα, τον ενισχύει, αποδεχόμενη να απαλείψει η χώρα μας από τα σχολικά βιβλία, κείμενα δήθεν… ¨αλυτρωτισμού¨, αναρωτώμενος ο ίδιος, μήπως θα πρέπει να διαγράψουμε από την ιστορική μας μνήμη και τα βιβλία μας τις θυσίες των ηρώων του Μακεδονικού Αγώνα…
* έρχεται σε προφανή αντίθεση με τη συνταγματική νομιμότητα, δεδομένου ότι ο κομματικός συνεταίρος στην συγκυβέρνηση – οι ΑΝΕΛ – έχουν εξ αρχής δημόσια και επίσημα απορρίψει και απορρίπτουν και τώρα την εθνικά επικίνδυνη συμφωνία…
Ο Γιώργος Καρασμάνης, επισήμανε με τον πιο αυστηρό και κατηγορηματικό τρόπο ότι, η καταψήφιση της πρότασης δυσπιστίας, σημαίνει ότι εγκρίνουν και νομιμοποιούν μια συμφωνία – εξάμβλωμα που θα μας οδηγήσει σε δρόμους επικίνδυνους χωρίς δυνατότητα επιστροφής, καθώς θα δημιουργήσει τελεσίδικες διεθνείς νομικές δεσμεύσεις και δραματικές συνέπειες για τη χώρα μας.
Προειδοποίησε δε τους βουλευτές της συγκυβέρνησης ότι, τα δεινά που επέφεραν με την ψήφο τους στο 3ο και 4ο μνημόνιο (πετσόκομμα συντάξεων, μισθών, αφορολόγητου, κατάργηση επιδομάτων, φορολογική και ασφαλιστική αφαίμαξη, καταστροφική αγροτική πολιτική και τόσα άλλα), μπορούν να διορθωθούν. Αλλά ο ελληνικός λαός ποτέ δεν θα τους συγχωρήσει για τη νομιμοποίηση αυτού του αντεθνικού εξαμβλώματος που αποκαλείται ¨συμφωνία και λύση¨.

Το πλήρες κείμενο της ομιλίας έχει ως εξής:
  
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, τα τελευταία εικοσιτετράωρα στο εθνικό Κοινοβούλιο αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα ρίχνει βαριά σκιά η εθνικά απαράδεκτη συμφωνία με τους βόρειους γείτονές μας που ανακοίνωσε ο Πρωθυπουργός, μια συμφωνία που έχει αφήσει εμβρόντητους τους Έλληνες μέσα και έξω από την χώρα, που επιχειρεί να εμφανίσει ως λύση την ταπεινωτική αποδοχή της δήθεν μακεδονικής ταυτότητας με το σλαβικό κρατίδιο, την ανιστόρητη συναίνεση μιας ελληνικής κυβέρνησης στην αναγνώριση της δήθεν μακεδονικής ως επίσημης γλώσσας του και την εξωφρενική επισημοποίηση από ελληνικής πλευράς του προσδιορισμού των κατοίκων του ως Μακεδόνων. Μια συμφωνία που όχι μόνο δεν διασφαλίζει τα εθνικά μας συμφέροντα, αλλά αντιθέτως διαγράφει με μια μονοκονδυλιά και με κάποιες αόριστες, θολές και άνευ ουδεμίας ουσιαστικής αξίας υποσημειώσεις όλες τις κόκκινες γραμμές και προχωρεί στην εκχώρηση για πρώτη φορά από ελληνική κυβέρνηση εκείνων ακριβώς που συνιστούν και συντηρούν τον εδώ και δεκαετίες ανιστόρητο και επικίνδυνο αλυτρωτισμό τους.
Χωράει ελληνικός νους ότι με αυτήν τη συμφωνία Έλληνες τολμούν και συναινούν να απαλειφθούν από τα δικά μας χωρικά βιβλία κείμενα αλυτρωτισμού σε βάρος των Σκοπιανών; Ποια είναι αυτά αλήθεια τα δήθεν αλυτρωτικά κείμενα; Τι είναι αυτό που δήθεν διεκδικούμε από τους Σκοπιανούς και δεν έχουμε πληροφορηθεί ποτέ; Θα απαλείψουμε, δηλαδή, τους ήρωες του Μακεδονικού Αγώνα;
Ποιος Έλληνας και ποιος εξ υμών των εκπροσώπων του λαού μας μπορεί ποτέ να αποδεχθεί μια τέτοια λεόντεια αντεθνική συμφωνία σε βάρος της ιστορίας μας, της χώρας, του ελληνισμού;
Ποιος τολμά να προσυπογράψει την αναγνώριση μιας Βόρειας Μακεδονίας στα σύνορά μας απεμπολώντας, παραχαράσσοντας ή και παραγράφοντας μια ιστορία χιλιετηρίδων, που όπως και ο εθνάρχης Καραμανλής είχε πει: «Η Μακεδονία είναι μια και αυτή είναι ελληνική».
Συγχωρείστε μου την ιδιαίτερη ευαισθησία, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, γιατί αισθάνομαι προσωπικά έντονα προβληματισμένος. Προέρχομαι από την γενέτειρα του Μεγάλου Αλεξάνδρου. Στην Πέλλα γεννήθηκα, μεγάλωσα, ανδρώθηκα, περπατώντας ανάμεσα σε μνημεία μάρτυρας μια ιστορία που κανείς δεν δικαιούται ή μπορεί να παραχαράξει.
Ως Υπουργός με το καλημέρα, με το που πάτησα το πόδι μου στα ευρωπαϊκή fora στους είκοσι οκτώ ομολόγους μου εκτός ημερήσιας διάταξης, όπως και στον Αμερικανό Υπουργό αυτό τους είπα ότι είμαι από την Πέλλα, την πατρίδα του Μέγα Αλέξανδρου, την μητρόπολη του ελληνισμού και παρουσίασα όλα τα αποδεικτικά στοιχεία για την αδιαμφισβήτητη ελληνικότητα της.
Αλλά και πέρα από το βαθύτατα πληγωμένο φρόνημα του λαού μας, που κλιμακώνει τις αντιδράσεις αγανάκτησης και οργής μήπως ο κύριος Πρωθυπουργός και ο κύριος Υπουργός Εξωτερικών είχαν ή έχουν καμία συνταγματική νομιμότητα να συνάψουν και πολύ περισσότερο να υπογράψουν μια εθνικής κρισιμότητας συμφωνία, την οποία έχουν απορρίψει εκ προοιμίου και απορρίπτουν δημόσια οι κυβερνητικοί εταίροι του;
Από πού αντλούν την εξουσία να την επισημοποιήσουν με ανεξήγητη πρεμούρα, με διαδικασίες fast  track και με πανηγυρικές τελετές αύριο στις Πρέσπες; Θα τους εκχωρήσει η Βουλή των Ελλήνων το δικαίωμα να κόβουν, να ράβουν, να προσαρμόζουν στα μέτρα τους και στην εμμονή τους στις κυβερνητικές καρέκλες το Σύνταγμα της χώρας μας;
Κάποιοι συνάδελφοι επικαλούνται τον Κώστα Καραμανλή. Θα πρέπει να ξέρουν και να έχουν υπόψη τους ότι εάν ψηφίσουν «όχι» σε αυτήν την πρόταση είναι σαν να ακυρώνουν το βέτο στο Βουκουρέστι το 2008.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι της Συγκυβέρνησης, ψηφίσατε το τρίτο και το τέταρτο μνημόνιο, υποθηκεύσατε τη δημόσια περιουσία για εκατό χρόνια μετατρέποντας τη χώρα σε ένα προτεκτοράτο των δανειστών, πετσοκόψατε συντάξεις, μισθούς, αφορολόγητο, καταργήσατε το ΕΚΑΣ, την επιστροφή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στο πετρέλαιο, διπλασιάσατε, τριπλασιάσατε φορολογικούς και ασφαλιστικούς συντελεστές και όχι μόνο. Τα κάνατε μαντάρα με τα αγροτικά.
Αυτά μπορούν να διορθωθούν, μπορούν να αποκατασταθούν στην πορεία του χρόνου. Εκείνο που ποτέ δεν θα σας συγχωρήσει ο ελληνικός λαός είναι αν με την ψήφο σας σήμερα νομιμοποιήσετε αυτό το αντεθνικό εξάμβλωμα που αποκαλείται συμφωνία και λύση.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, καλείστε να πείτε το μεγάλο «ναι» ή το μεγάλο «όχι». Αν ψηφίστε «όχι» στην πρόταση δυσπιστίας θα σημαίνει ξεκάθαρα ότι εγκρίνετε την ανιστόρητη και επικίνδυνη για τα εθνικά μας συμφέροντα Συμφωνία με το αμετανόητα αλυτρωτικό κρατίδιο των Σλάβων γειτόνων μας. Αν αυτό συμβεί, προσέξτε, θα έχετε δημιουργήσει νομικές δεσμεύσεις και συνέπειες για τη χώρα.
Πρέπει να συνειδητοποιήσετε ότι δεν θα υπάρξει επιστροφή. Και να σας το πω διαφορετικά, θα πρέπει να σηκωθούμε λίγο πιο πάνω από τα μικροκομματικά μας συμφέροντα, τις μικροκομματικές αντιλήψεις μας και θα πρέπει να αντιληφθείτε ότι στην πολιτική δεν υπάρχει γομολάστιχα για να μπορεί να διαγράψει λάθη και ευθύνες. Αναλογιστείτε λοιπόν, την εθνική σας ευθύνη. Από αύριο θα έχετε ανοίξει τελεσίδικα και διάπλατα για τους Σκοπιανούς τις πόρτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ και θα έχετε εκχωρήσει συνειδητά την εθνικότητα ¨Μακεδόνες¨ στους Σκοπιανούς και την ταυτότητα ¨μακεδονική¨ στη σλαβική γλώσσα και προέλευσή τους.
Κοντός ψαλμός αλληλούια.
Σήμερα θα δούμε, αν και ποιοι, μπορούν ή τολμούν να παίζουν «εν ου παικτοίς», με την ιστορία χιλιάδων χρόνων και με την εθνική μας υπόσταση.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

20 comments:

  1. Μίλησε και ο μουγγός.Σιγά μην μας στεναχωριέσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολύ πόνο πρέπει να έχεις φάει από τον μουγγό!!! Δεν πειράζει, ξυδάκι.....

      Διαγραφή
    2. Προς:12:30 Αληθεύει ότι μίλησε δέκα χρονών;

      Διαγραφή
    3. Πατριωτική ομιλία. πάντα με επιχειρήματα

      Διαγραφή
    4. Αυτό που αληθεύει είναι ότι τζάμπα περιμένεις 22 χρόνια να χάσει!!

      Διαγραφή
  2. Ασε Καρασμανη, σας διελυσε ο Κοτζιας και ο Τσιπρας, για κλαμματα ειστε..
    Οι ευθυνες σας που δεν λυσατε το θεμα οταν επρεπε μετα την διαλυση της Γιουγκοσλαβιας και η αναγνωριση απο το Κομμα σου Δημοκρατιας της Μακεδονιας σκετο το 1991 και απο το ΠΑΣΟΚ το 1995 ΠΔΓΜ το 1995.Το 1977 αναγνωρισατε και Μακεδονικη γλωσσα.
    Ειστε και θα ειστε παντα υπολογοι.
    Ο ΣΥΡΙΖΑ λυνει το Εθνικο θεμα εκει που εσεις αποτυχατε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΠΑΓΟΡΕΥΕΤΑΙ Η ΛΗΨΗ ΛΗΓΜΕΝΩΝ ΧΑΠΙΩΝ

      Διαγραφή
    2. Τελικά ότι σανο σας ταιζουν τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ εσεις το τρώτε αμάσητο...και υστερα απορούμε που βρίσκει ο ΣΥΡΙΖΑ 20% στις δημοσκοπησεις...απλά μην το λετε μονο στις κρυφες δημοσκοπήσεις...αφου ειναι ολα καλά με τον ΣΦΥΡΙΖΑ πείτε το λιγο πιο φωναχτα,γιατί σας ψαχνουμε

      Διαγραφή
  3. ΑΣΕ ΜΠΑΡΜΠΑ ΓΙΩΡΓΟ.
    ΑΠΕΥΘΥΝΣΟΥ ΣΤΑ ΠΡΟΒΑΤΑ.
    ΟΛΟ ΤΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΕΚΙ ΜΕΣΑ, ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΒΟΥΛΗ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΕΝΑ ΑΣΤΟΙΧΙΩΤΟ ΛΑΟ ΠΟΥ ΣΑΝ ΠΡΟΒΑΤΑ ΤΡΕΧΕΙ ΑΠΟ ΠΙΣΩ ΣΑΣ, ΣΑΣ ΔΙΝΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΣΤΑ ΚΑΦΕΝΙΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙ ΟΤΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΕΣΑΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ.
    ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΟΛΑΚΑΙ ΟΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ.
    Ο ΚΟΥ΄ΛΗ ΣΑΣ ΕΚΑΝΕ ΤΗΝ ΠΑΠΙΑ ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΕΙ Η ΔΟΥΛΕΙΑ.
    ΕΣΥ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΕΙΧΑΤΕ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΟΤΑΝ ΓΙΝΟΝΤΑ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΕΤΣΙ ΗΘΕΛΕ ΤΟ ΖΑΒΟ.
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΕΚ ΤΟΥ ΑΣΦΑΛΟΥΣ ΒΓΑΙΝΕΙΣ, ΚΑΙ ΘΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΑΟΙ, ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΡΙΤΙΚΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΑΙΞΕΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ.
    ΜΗΝ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΜΙΚΡΟΚΟΜΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΦΡΟΝΤΑ.
    ΚΑΙ ΟΙ 300 ΣΥΝΕΝΟΧΟΙ.
    ΝΕΜΕΣΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι βουλευτες της ΝΔ ήταν στα συλλαλητηρια!!Εσύ που ήσουν, οεο??Ασε την κριτικη πίσω από το πληκτρολόγιο!Βγες και λίγο έξω στην πραγματικη ζωη!

      Διαγραφή
  4. Κύριε Γιώργο με όλο το σεβασμό, αποφασίσατε να ανοίξετε το στόμα σας επιτέλους για να απευθυνθείτε στο ακροατήριο σας για να τονώσετε το εθνικό φρόνημα, είστε πόσα χρόνια βουλευτής και έχετε μεγάλο μερίδιο ευθύνης για το πως φτάσαμε εδώ, λόγω και δικής σας ανυπαρξίας όσο αναφορά την ανάδειξη των πολιτισμικών χώρων της περιοχής. Μην τα ρίχνετε στον Τσίπρα, να δω τι θα κάνατε στη δική του θέση σαν κυβέρνηση. Βγείτε στα Γιαννιτσά και πείτε τη θέση του κόμματος για το ονοματολογικό, να δούμε αντιδράσεις. Φτάνει πια μην παίζετε με την νοημοσύνη μας. Φτάσαμε ως εδώ με ευθύνη όλων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ασε Σηφακη τι εκανε ο Καρασμανης - παντα. πατριωτης -χθες με την ψηφο σου διελυσες μια ιστορια χιλιαδων χρονων. ολα τα αλλα που αναφερεις περι χρονολογιων ειναι λογια - επεα πτερεοντα - Εκεινο που εχει σημασια ειναι οτι για πρωτη φορα ελληνικη κυβερνηση σημερα με πανηγυρικο τροπο με την υπογραφή της εβαλε ταφοκλκα στα οσια και ιερα της Μαξεδονιας . Εθνικό ονειδος για τους απατριδες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πολυ φοβο εχεις μεσα σου φιλε του κ.Καρασμανη. Ποιον φοβασαι; για αυτο μενει 30 χρονια το θεμα.
      Σημερα υπογραφτηκε συμφωνια για συνεργασια και τερματισμο της εχθρας.
      Τοσο πια κακο το βρισκεις αυτο, εεεε;
      Αντε ασε στο σπιτακι σου, εισαι παλια μοδα πλεον

      Διαγραφή
    2. Τι θα κερδισεις εσυ βρε αμνε με την συνεργασια με τους Σκοπιανούς??Θα μπουν στην ΕΕ, δεν θα υπάρχουν δασμοί, θα εχουν χαμηλότερη φορολόγηση και θα φυγουν και οι τελευταιες επιχειτησεις της Βορειου Ελλαδας...και εσυ θα περιμενεις το επίδομα του Τσιπρα!!Αυτα τα ονειρα εχεις για σενα?Και κυριως αυτά τα ονειρα εχεις για το παιδι σου?Να ζει με επιδόματα??Περαστικά φιλε εκει στη μιζερη ζωουλα σου

      Διαγραφή
  6. Ο ΜΌΝΟΣ ΠΟΥ ΒΟΉΘΗΣΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΌΤΕΣ ΑΡΧΗΓΈ ΜΑΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιος σκέφτηκε την Πέλλα;εδώ ενα δρόμο 50χλμ δε κάνατε οτάν και το τελευταιο κατσικοχωρι της Πελλοπονήσου είναι Εκάλη.βγαινεις και μας παριστανεις τον κάποιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ως γνωστον,η ελλαδα γεννηθηκε το 2015,πριν ηταν μια"μαυρη τρυπα" δεν ειχε κυβερνησεις ,υπουργους, βουλευτες,"πολιτες"....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Υπομονή μέχρι και το 2023 τουλάχιστον που θα κυβερνά ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης. Τέρμα οι οι"νόμιμοι " ιδιοκτήτες. Καιρός να εκπαιδευτούν στην αντιπολίτευση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πώς στηρίξες τα συλλαλητήρια εσύ και το κόμμα σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.