Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κάθειρξη οκτώ ετών σε Β. Παπαγεωργόπουλο και Μ Λεμούσια


Σε κάθειρξη οκτώ ετών, ο καθένας, καταδικάστηκαν ο πρώην δήμαρχος Θεσσαλονίκης Βασίλης Παπαγεωργόπουλος και ο επί των ημερών του γενικός γραμματέας του δήμου Μιχάλης Λεμούσιας, που κρίθηκαν ένοχοι για νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες (ξέπλυμα βρόμικου χρήματος), πράξη που συνδέεται με την υπεξαίρεση "μαμούθ" από τα ταμεία του κεντρικού Δήμου.

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, στο εδώλιο του οποίου κάθισαν, αναγνώρισε στους κατηγορούμενους το ελαφρυντικό της μεταγενέστερης καλής συμπεριφοράς, ενώ αποφάσισε η έφεση να έχει ανασταλτικό αποτέλεσμα στην εκτέλεση της ποινής. Αφού άσκησαν έφεση κατά της απόφασης αφέθηκαν ελεύθεροι ενόψει της εξέτασης της υπόθεσης από το δευτεροβάθμιο δικαστήριο.

Σύμφωνα με την ετυμηγορία του δικαστηρίου, οι δύο άλλοτε στενοί συνεργάτες νομιμοποίησαν χρήματα από την υπεξαίρεση των 17,9 εκατ. ευρώ, που τέλεσε ο πρώην δημοτικός υπάλληλος, Παναγιώτης Σαξώνης. Το ποσό που "ξέπλυναν", όπως προέκυψε από την απόφαση των δικαστών, προσεγγίζει τα 14,2 εκατ. ευρώ. Η δε πράξη που τους καταλογίστηκε είναι με την επιβαρυντική περίσταση του νόμου περί καταχραστών δημοσίου χρήματος.

Στην απολογία του ο Β. Παπαγεωργόπουλος χαρακτήρισε άδικες τις εις βάρος του κατηγορίες, τις οποίες και αρνήθηκε. Επισήμανε ότι δεν απέκτησε κανένα περιουσιακό στοιχείο, ούτε πήρε έστω ένα ευρώ από τα ταμεία του Δήμου, ενώ ανέφερε ότι κατέστη κατηγορούμενος από ανυπόστατες καταγγελίες τού καταδικασθέντα δημοτικού υπαλλήλου, τον οποίο - όπως είπε - δεν γνώριζε καν.

Από την πλευρά του, ο συγκατηγορούμενός του, πρώην γενικός γραμματέας του Δήμου, αφρού δήλωσε αθώος, στοχοποίησε τον Σαξώνη, λέγοντας ότι εκείνος τα έκανε όλα. "Πώς να καταλάβω εγώ τη δράση του όταν δεν την κατάλαβαν οι υπάλληλοι του Δήμου διερωτήθηκε.

Να σημειωθεί, ότι για την κύρια υπόθεση της υπεξαίρεσης, ο 'Αρειος Πάγος κατέστησε αμετάκλητη την απόφαση του Πενταμελούς Εφετείου Θεσσαλονίκης το οποίο, εξετάζοντας την υπόθεση σε δεύτερο βαθμό, είχε καταδικάσει τους Β. Παπαγεωργόπουλο και Μ. Λεμούσια σε ποινές κάθειρξης 12 και 13 ετών, αντίστοιχα. Το ίδιο συνέβη και με τον πρώην δημοτικό υπάλληλο, που τιμωρήθηκε με κάθειρξη 20 ετών. 
ΑΜΠΕ
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 comments:

  1. Αν ήταν τώρα Δήμαρχος θα πρωτοστατούσε στα συλλαλητήρια .Ποιός θα τολμούσε να αμφισβητήσει τον 'ανιδιοτελή' πατριωτισμό του;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν η μ.αλσκια ηταν εργόχειρο, θα είχες κανει την προίκα σού

      Διαγραφή
    2. Εσύ ..μάλλον την έκανες. Άντε και με ένα καλό παιδί

      Διαγραφή
  2. 8 χρόνια ανεφ φυλακής! η φυλακή ειναι για τους φτωχούς τα λαμογια ουτε πατάνε εκεί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μάθε πρώτα να γράφεις και μετά σχολιάζεις...

      Διαγραφή
  3. Φατε τον στη μαπα αφού δεν σας αρέσει ο Μπουτάρης επειδή είναι ελευθερο άτομο αλλά δεν είναι μακεδονομάχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Στον τρούλο του μοναστηριού της Παναγίας Σουμελά στο Βέρμιο υπάρχει γραμμένο το όνομά του μαζί με το όνομα του Τσοχατζόπουλου, ως ευεργέτες της μονής!
      Και οι δύο καταδικάστηκαν για κατάχρηση δημοσίου χρήματος! Καθόλου τυχαίο! Όλοι όταν θέλουν να κρύψουν τις βρωμιές τους επικαλούνται την Πατρίδα και τη θρησκεία, γιατί ξέρουν ότι βρίσκονται σε κατσικότοπο και τα γίδια θα τους πιστέψουν!
      Γενικά πουλάει η πατριδοκαπηλεία και η θρησκοληψία!
      Το νου σας Μακεδονομάχοι!

      Διαγραφή
    2. Αρτέμης ο Άκης αν θυμάμαι καλά ήταν αριστερός και κατά της θρησκείας μην βάζεις όλους το ίδιο

      Διαγραφή
    3. Και επειδή έκαναν με ξενα κολυβα μνημόσυνο τι μας λέει αυτό ρε Αρτέμη??
      Οτι φταίει η εκκλησία
      Σε κατσικοτοπους εσύ και οι όμοιοι σου νομίζετε οτι βρισκοσαστε και τον ξεπουλατε τόσο εύκολα.
      Αξυριστες γιδαρες με ταγατια στην πλάτη τάχα της επανάστασης και του bella ciao.
      Προσπαθείτε για αλλη μια φορά να παντρεψετε συνομωσίες και να δαιμονοποιησετε καταστάσεις .
      Το τέλος του συρφετόυ σας πλησιάζει και δεν ξέρετε απο που να πιαστειτε.
      Θα γυρίσετε παλι στις τρύπες και στα κοινόβια σας,ξεχνώντας λαμπερά νκαι ακριβά ταγέρ.
      Φτανει όσο λαδωσατε το εντερακι σας το λαδωσατε

      Διαγραφή
  4. Μπουτάρης και τα καλσόν....στα μπούτια σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΜΕΤΑΓΕΝΕΣΤΕΡΗ ΚΑΛΗ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ...............
    ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΑΚΟΥΣΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ;
    ΔΗΛΑΔΗ ΕΚΑΝΕ ΟΤΙ ΕΚΑΝΕ ΑΛΛΑ ΜΕΤΑ ΗΤΑΝ ΦΡΟΝΙΜΟΣ ΚΑΙ ΔΕΝ Α ΕΚΑΝΕ ΜΠΑΧΑΛΟ.......
    ΘΑ ΤΡΕΛΑΘΟΥΜΕ ΕΝΤΕΛΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΙΑΚΙΟΛΟΓΙΕΣ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΟΥΝ.
    ΑΥΤΟΣ ΟΧΙ 8 ΑΛΛΑ 88 ΧΡΟΝΙΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΦΑΕΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΚΑΝΕ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΡΟΔΟΣΕ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΣΤΡΕΨΕ ΑΠΟ ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ ΝΑ ΨΗΦΙΖΟΥΝ ΚΑΤΙ ΤΥΠΟΥΣ ΣΤΥΛ ΜΠΟΥΤΑΡΗ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ.
    ΛΟΥΣΤΕΙΤΕ ΟΛΟΥΣ ΛΟΙΠΟΝ ΕΣΕΙΣ ΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Η ψήφος πρέπει να είναι φανερή με το όνομα μας δίπλα και να μπορεί ο καθένας να αποσύρει την ψήφο του αν βλέπει ότι αλλά του έλεγαν και άλλα κάνουν έτσι δεν θα μας κάθεται στο σβέρκο ο καθένας με τα ψέματα του για 5 χρόνια είπες ψέματα αποσύρουμε της ψήφους μας και πας σπίτι σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.