Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

EKE: Παράνομη διακίνηση φρούτων και ιδίως του συμπύρηνου ροδάκινου


Εδώ και χρόνια, είναι γνωστά τα προβλήματα που παρατηρούνται την περίοδο συγκομιδής του συμπύρηνου ροδάκινου αλλά και γενικότερα του συνόλου των ροδάκινων και των άλλων φρούτων. Πολλά προϊόντα συγκεντρώνονται από τυχαίους και εξωθεσμικούς διακινητές, σε χώρους ακατάλληλους και χωρίς στοιχειώδεις υποδομές, χωρίς φορολογικά παραστατικά, χωρίς ασφαλισμένο και εξειδικευμένο προσωπικό, χωρίς τήρηση όρων υγιεινής και ασφάλειας, χωρίς διασφάλιση ποιοτικών προδιαγραφών. Επιπλέον, πολλές φορές παρατηρείται το φαινόμενο αγοραστές του εξωτερικού να παραλαμβάνουν ροδάκινα απευθείας από τους αγρούς, πληρώνοντας μετρητοίς χωρίς κανένα παραστατικό, διογκώνοντας έτσι τη φοροδιαφυγή. Το φαινόμενο αυτό είναι έντονο και φέτος.

Η φορολογική επιβάρυνση των αγροτών είναι σαφώς υψηλότερη τα τελευταία χρόνια δίνοντας κίνητρο στους ασυνείδητους πολίτες να επιδιώκουν την διακίνηση των προϊόντων χωρίς παραστατικά.

Καλούμε την Πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της να επέμβουν αποτελεσματικά ώστε να δοθεί επιτέλους τέλος σ’ αυτή την απαράδεκτη κατάσταση.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. τα παραπονα σας στο σηφακη. αυτος κραυγαζε οτι θα καταργηση τα στεκια και θα παταξει την μαυρη αγορα . αυτος ειναι που με την ψηφο του 5πλασιασε τους φόρους και τις ασφαλιστικες αγορες , με αποτέλεσμα να οργιάζουν τα στεκια και η μαυρη αγορα . μετα την αποχωρηση απο την καλπη κανενα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Και που πάνε ρε πονηρέ;εσείς τα παίρνετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. το 2016 απο τον ιανουαριο μας λεγατε οτι εχετε πολλα αποθεματα,το 2017 μας λεγατε οτι συμφωνα με το ΟΣΔΕ εχουν φυτευθει πολλα στρεμματα βιομηχανικου και δεν θα μπορεσετε να τα απορροφησετε ολα,φετος σας πειραξε η παρανομη διακινηση και ζητατε βοηθεια απο την πολιτεια.καλο το παραμυθι αλλα δεν εχει δρακο.Καταλαβετε το το ροδακινο τα τελευταια χρονια, με τα κουρασμενα χωματα ,το ακριβο κοστος παραγωγης ,τις φυσικες ζημιες [ΚΑΚΗ ΚΑΡΠΟΔΕΣΗ,ΧΑΛΑΖΙ,ΜΟΝΙΛΙΑ),και την εξευτελιστικη τιμη βαινει μειουμενο δραματικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΜΕ ΤΑ ΦΕΤΙΝΆ ΠΟΥ ΜΗΝΑΝ ΣΤΑ ΔΈΝΤΡΑ ΤΙ ΈΓΙΝΕ ΞΕΧΣΤΗΚΕ Τ ΓΕΓΟΝΌΣ ΡΕ !

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΕΝΩΣΗ ΚΟΝΣΕΡΒΟΠΟΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ (Ε.Κ.Ε)=
    ΦΥΣΙΚΟΣ-ΗΘΙΚΟΣ ΑΥΤΟΥΡΓΟΣ ΚΑΙ ΝΕΚΤΟΘΑΦΤΗΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΣΥΜΠΥΡΗΝΟΥ ΡΟΔΑΚΙΝΟΥ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πώς γίνεται να πληρώνουν για Βουλγαρία 30λεπτα και να μην βγαίνετε αναρτήσετε στο καρατζοβσ τους ισολογισμούς σας αν και υπάρχουν στο διαδίκτυο λίγοι τους ψάχνουν ψάξτε τους και θα δειτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Είστε θρασυτατοι και χυδαίοι να μιλάτε εσείς για παρανομίες!! Να θυμίσουμε μήπως τον τρόπο που αγοράζεται από τους συνεταιρισμούς??? Αλήθεια τι να πρώτοθυμηθουμε!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πληρωστε στην τιμη που πρεπει και παρτετο ολο εσεις αλλα εσεις οι κουτοπονηροι το ροδακινο τελειωσε και τιμη δεν ξερουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.