Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Την ίδρυση νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας με έδρα τη Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας


Την ίδρυση του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη και Τμήματα σε 6 πόλεις της Βόρειας Ελλάδας -Θεσσαλονίκη, Σέρρες, Καβάλα, Κιλκίς, Δράμα και Κατερίνη - ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, στη διάρκεια συνάντησης με εκπροσώπους εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, στο γραφείο του στη Θεσσαλονίκη.

Το νέο Διεθνές Πανεπιστήμιο θα προκύψει από τη συνέργεια τριών ΤΕΙ (Θεσσαλονίκης, Κεντρικής Μακεδονίας, Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης) και του μέχρι τώρα Διεθνούς Πανεπιστημίου, και όπως είπε ο πρωθυπουργός, «θα είναι κατ΄εξοχήν εξωστρεφές Πανεπιστημιακό Ίδρυμα με ξενόγλωσσα προγράμματα σπουδών που, βασιζόμενο στο σημαντικό έργο που έχει ήδη παραχθεί από το ανθρώπινο δυναμικό του στα τέσσερα Ιδρύματα τα οποία το συγκροτούν, θα καλύπτει μια πληθώρα γνωστικών αντικειμένων, συνδεδεμένων τόσο με το διεθνές γίγνεσθαι όσο όμως και με τις τοπικές, αλλά και περιφερειακές εξειδικεύσεις».


«Ένα νέο μεγάλο Πανεπιστήμιο με το βλέμμα στραμμένο στο μέλλον», δήλωσε ο πρωθυπουργός και σημείωσε ότι θα πλαισιωθεί από ερευνητικά Ινστιτούτα βασικής έρευνας στις επιστήμες όπου δοκιμάζονται στην πράξη καινοτόμες παραγωγικές τεχνικές.

Είναι ένα εγχείρημα που δίνει μια ακόμα ευκαιρία στη Βόρεια Ελλάδα και τη βοηθάει να ενταχθεί στη νέα εποχή που χαράσσει η κυβέρνηση για τα ελληνικά Πανεπιστήμια προκειμένου να γίνουν ένας αξιόλογος εκπαιδευτικός κόμβος στο εκπαιδευτικό χάρτη της Ευρώπης.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν ο υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης Κατερίνα Νοτοπούλου, ο επικεφαλής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη Γιώργος Αγγελόπουλος και εκπρόσωποι των διοικήσεων των τεσσάρων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων που θα συμπράξουν για την ίδρυση του νέου Διεθνούς Πανεπιστημίου.

Πριν τη σύσκεψη παιδιά από τον Σύλλογο Συνδρόμου Down είπαν τα κάλαντα στον πρωθυπουργό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. Σηφάκη τι έγινε το Πανεπιστήμιο που έταζες στον Νομό. Αρε ρε ψεύτες εγκαινίασε τουλάχιστον το τρένο της καρατζόβας.χαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο κ. Τσίπρας εξήγγειλε κάτι που ήδη λειτουργεί από το 2000 και έχει έδρα στο δρόμο από Θεσσαλονίκη προς Χαλκιδική (στροφή προς Αεροδρόμιο).

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΙΣΩΣ ΔΝ ΤΑ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΡΩΤΑ ΤΟΝ ΣΗΦΑΚΑ.
      ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ¨¨ΠΙΟ ΝΕΟ¨¨ ΑΠΟ ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΕΘΝΕΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΕΛΛΑΔΟΣ.
      ΜΕΡΕΣ ΠΑΣΟΚ ΘΥΜΊΖΟΥΝ ΟΙ ΤΥΠΟΙ ΠΟΥ ΟΛΟ ΔΙΝΑΝ ΚΑΙ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΑΝ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΩΖΕΙ ΤΙΠΟΤΑ.
      ΕΚΕΙΝΟΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΚΑΤΙ ΚΑΝΑΝ ΣΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ, ΑΥΤΟΙ ΧΑΡΙΖΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ

      Διαγραφή
  3. Εδώ εγκαινίασε ανύπαρκτο μετρο το πανεπιστήμιο που Ίδη λειτουργεί δεν θα εξήγγειλε θα του κάνει και εγκαίνια στο τελος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Γραφειο βουλευτη Γιαννη Σηφακη30 Δεκεμβρίου 2018 στις 3:47 μ.μ.

    Συγχωνευτηκαν οι υφισταμενες σχολες σε ενα Πανεπιστημιο.
    Στην Πελλα πρεπει να ιδρυθουν σχολες.
    Μια που υπηρχε χαθηκε επι των προηγουμενων κυβερνησεων.
    Ο βουλευτης θα εντεινει τις προσπαθειες του προς αυτη την κατευθυνση μετα τις αρχικες επαφες του.
    Δεν θυμομαστε να εταξε ο Σηφακης Πανεπιστημιο, μαλλον μπερδευτηκατε λιγο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Γιατι στην Πελλα πρεπεινα ιδρυθουν σχολες;

      Διαγραφή
  5. Τι σημαίνει το διεθνές? Θα έχει μέσα αναρχικους από όλο τον κόσμο?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μόνο ο Σηφάκης μπορεί να φέρει Πανεπιστήμιο στο Αετοχώρι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. https://www.facebook.com/profile.php?id=100008695174725&ref=br_rs
    Γιάννης Σηφάκης
    6 Απριλίου 2017 ·
    Ο Γιάννης Σηφάκης ενημέρωσε Δημάρχους της Πέλλας για τις δυνατότητες ίδρυσης σχολών ΤΕΙ και ΑΕΙ στην Πέλλα και τις επαφές του με τον Υπουργό Παιδείας και τους Πρυτάνεις και Προέδρους των τριτοβάθμιων εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.
    Συναντήθηκε στην Αθήνα με Δημήτρη Γιάννου, Δημήτρη Μπίνο και Γρηγόρη Στάμκο
    Άμεσα θα ενημερωθεί και η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου
    Οι δήμαρχοι εξέφρασαν την απόλυτη στήριξη τους σε μια τέτοια προοπτική και προτείνουν χώρους.
    Επίκεινται συναντήσεις του βουλευτή με τους Δημάρχους στους αρμόδιους
    Στις συναντήσεις συζητήθηκε η απόλυτη ανάγκη ίδρυσης κάποιων σχολών στην Πέλλα που θα συμβάλλουν στην άρση της υποβάθμισης της και θα βελτιώσουν την τοπική οικονομία.
    Συζητήθηκαν προτάσεις για σχολές και χώρους. Οι προτάσεις αφορούν στην ίδρυση σχολής ΑΕΙ στην Έδεσσα ( Μάρκετιγκ ή κάποια άλλη) ή ΤΕΙ τουριστικών επαγγελμάτων. Οι χώροι είναι έτοιμοι, είχαν δαπανηθεί για αυτούς περί τα 1,3 εκατομμύρια ευρώ.
    Στα Γιαννιτσά ΤΕΙ γεωπονίας ή ζωοτεχνίας με δεδομένη την δυνατότητα λειτουργίας του εντός των χώρων του Ινστιτούτου Παραλίμνης που θα εξασφαλίσει και την πρακτική εκπαίδευση των σπουδαστών.
    Στην Αριδαία ΤΕΙ δασοπονίας με δεδομένη την τεράστια έκταση δασών στην Αλμωπία και την λειτουργία του δεύτερου παραγωγικού Δασαρχείου στη χώρα. Προτάθηκε χώρος στην Χρυσή Αλμωπίας, θα διερευνηθούν και άλλοι χώροι.
    Ο βουλευτής θα αναλάβει περαιτέρω πρωτοβουλίες μαζί με τους δημάρχους για την μεταφορά επεξεργασμένων προτάσεων στους αρμόδιους.
    Όλοι εξέφρασαν συγκρατημένη αισιοδοξία για ευτυχή κατάληξη αυτών των προσπαθειών.
    ΤΟ ΔΤ του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης μετά την συνάντηση του προέδρου του με τον βουλευτή είναι το ακόλουθο:
    Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Θεσσαλονίκης, Θεσσαλονίκη 27 Μαρτίου 2017
    Δελτίο Τύπου
    Τις εγκαταστάσεις του ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης επισκέφθηκε ο Βουλευτής του Ν. Πέλλας κ. Ιωάννης Σηφάκης και συναντήθηκε με τον Πρόεδρο του Ιδρύματος, κ. Κωνσταντίνο Βαρσαμίδη.
    Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, συζητήθηκαν θέματα αναφορικά με τη συμβολή του ΑΤΕΙΘ στην ανάπτυξη καίριων τομέων της οικονομίας όπως είναι η γεωργία, ο τουρισμός, η υποστήριξη του διαμεσολαβητικού εμπορίου και των λογιστικών εργασιών όλων των μικρομεσαίων επιχειρήσεων της ευρύτερης περιοχής της Κεντρικής Μακεδονίας και του Ν. Πέλλας ειδικότερα. Ο Πρόεδρος του ΑΤΕΙΘ εξέφρασε την πάγια στήριξή του στα πλαίσια της ακαδημαϊκής εξωστρέφειας του Ιδρύματος, για την αξιοποίηση κάθε αναπτυξιακής πρότασης στην ευρύτερη περιοχή.
    Από την πλευρά του ο Βουλευτής ο οποίος είναι γνώστης των προβλημάτων της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης δήλωσε ότι θα σταθεί αρωγός σε κάθε προσπάθεια επίλυσης των.
    Γραφείο Τύπου ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ.....
      Ο ΣΗΦΑΚΑΣ ΜΟΙΡΑΣΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.......
      ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΙ, ΛΟΓΟΣ ΤΟΥ ΛΕΓΕΙΝ, ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ, ΣΤΗ ΘΕΩΡΙΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΕΧΟΥΝ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑ.
      ΕΧΩ ΘΕΛΩ ΕΞΟΔΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΛΛΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ.
      ΑΣ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ........

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.