Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

«Άγριος Δούναβης» της Τρ. Κωνσταντινίδου: Συνεχείς ανατροπές και μεστή γλώσσα με… δόσεις από Πέλλα και Έδεσσα – Ένα βιβλίο που πρέπει να διαβάσετε!


Ο '' Άγριος Δούναβης '', από τις Εκδόσεις Ανάτυπο, είναι το πρώτο μυθιστόρημα της Τριανταφυλλιάς Κωνσταντινίδου, το οποίο επανακυκλοφόρησε πρόσφατα σε νέα επιμέλεια και με καινούριο εξώφυλλο. Πρόκειται για ένα κοινωνικό μυθιστόρημα, το οποίο τοποθετείται χρονικά στα τέλη της δεκαετίας του 1980 με τις αρχές του 1990, και αναφέρεται στη πρόσφατη ιστορία της Ρουμανίας, η οποία σηματοδότησε αλλαγές και στη χώρα μας.
Μια τυχαία συνάντηση στο κέντρο του Βουκουρεστίου, θα είναι αρκετή, ώστε να φέρει κοντά τον Στεφάν και τη Δανάη. Όμως η σχέση τους, κόντρα στα στερεότυπα τα οποία επιβάλλουν συγκεκριμένες συμπεριφορές, θα τους οδηγήσει σε σύγκρουση με έναν κόσμο γεμάτο προκατάληψη.
Η συγγραφέας κατορθώνει να διασχίσει τον Δούναβη, ακολουθώντας την ροή του, περιγράφοντας το ταξίδι με ρεαλισμό, άλλες φορές τρυφερά και άλλες άγρια, όπως και το ρεύμα του ποταμού.
Τα δυναμικά επεισόδια με τις συνεχείς ανατροπές, σε συνδυασμό με το πλούσιο λεξιλόγιο, τη μεστή γλώσσα και το γλαφυρό ύφος της συγγραφέως, διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη, ο οποίος αδημονεί για τη συνέχεια της ιστορίας. 
Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι ένα μέρος της ιστορίας διαδραματίζεται στην ευρύτερη περιοχή της Πέλλας, τον τόπο όπου γεννήθηκε η συγγραφέας, και στην Έδεσσα την πόλη των νερών να κυριαρχεί σε μια μαγευτική ομορφιά.
Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, ο Στεφάν και η Δανάη, το ζευγάρι των ηρώων που πρωταγωνιστεί στο παραδουνάβιο σκηνικό,  μας καλούν να τους γνωρίσουμε και να ανακαλύψουμε τα κοινά σημεία που μας ενώνουν μεταξύ τους.  
Θα καταφέρει άραγε ο Δούναβης να δώσει ζωή στα όνειρά τους;
Δεν μένει παρά να το ανακαλύψετε!
Τελειώνοντας, ευχόμαστε στη συγγραφέα να είναι γερή και δημιουργική και ο ''Άγριος Δούναβης'' να είναι καλοτάξιδος στον υπέροχο κόσμο της λογοτεχνίας!

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.