Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σαράντα εννέα νεκροί από επίθεση ενόπλων σε δύο τεμένη στη Νέα Ζηλανδία


 Η αστυνομία της Νέας Ζηλανδίας έκανε λόγο σήμερα για «πολλούς» νεκρούς και τραυματίες στις επιθέσεις ενόπλων σε δύο τεμένη της πόλης Κράιστσερτς, ενώ ανακοίνωσε πως έχουν γίνει τέσσερις συλλήψεις, μία εκ των οποίων τελικά κρίθηκε ως άσχετη με το συμβάν. Η αστυνομία επιβεβαίωσε,κατά τη διάρκεια ενημέρωσης, ότι οι νεκροί από τις επιθέσεις είναι 49.

Η αστυνομία, ενημέρωσε πως έχει προχωρήσει σε τέσσερις συλλήψεις, προσθέτοντας πως μπόρεσε να εξουδετερώσει πολλούς αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς.

«Τέσσερα πρόσωπα κρατούνται. Τρία είναι άνδρες και μία είναι γυναίκα», δήλωσε ο επικεφαλής της αστυνομίας Μάικ Μπους σε δημοσιογράφους στην Ουέλινγκτον.

«Υπάρχουν επίσης πληροφορίες για αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς που είχαν τοποθετηθεί σε αυτοκίνητα, τους οποίους μπορέσαμε να εξουδετερώσουμε», πρόσθεσε.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι ο ένας από τους δράστες των επιθέσεων φόραγε στολή παραλλαγής , αλεξίσφαιρο και κράνος και χρησιμοποίησε αυτόματο τουφέκι όταν άνοιξε πυρ μέσα στο ένα από τα τεμένη, στο κέντρο της πόλης.

«Εξ όσων γνωρίζουμε», τα θύματα σκοτώθηκαν μέσα σε δύο τεμένη, ανέφερε ο ανώτατος αξιωματικός της νεοζηλανδικής αστυνομίας.

Τα μέλη της εθνικής ομάδας κρίκετ του Μπανγκλαντές έφθαναν στο ένα από τα δύο τεμένη με λεωφορείο για να προσευχηθούν όταν διαπράχθηκε η επίθεση. Είναι όλα σώα, είπε ένας από τους τεχνικούς. Ο φιλικός αγώνας που επρόκειτο να δοθεί με την εθνική της Νέας Ζηλανδίας ακυρώθηκε.

Μια μεγάλη περίμετρος στην Κράιστσερτς έχει αποκλειστεί από τη μεγάλη αστυνομική δύναμη που αναπτύχθηκε. Τα σχολεία διατάχθηκαν να κλείσουν τις πόρτες τους, η κεντρική βιβλιοθήκη της πόλης έκλεισε, ενώ οι αρχές προέτρεψαν όσους εργάζονται ή μένουν στο κέντρο της πόλης να μη βγαίνουν έξω και να τηλεφωνούν στον αριθμό της άμεσης δράσης εάν αντιλαμβάνονται οτιδήποτε ύποπτο.
Την ώρα της επίθεσης στο τέμενος Μάστζιντ αλ Νουρ, στη λεωφόρο Ντινς, προσεύχονταν περίπου 300 πιστοί.
Ένας αυτόπτης μάρτυρας ανέφερε ότι προσευχόταν όταν άκουσε πυρά. Τράπηκε σε φυγή, πριν βρει τη σύζυγό του, νεκρή, μπροστά στο τέμενος, αφηγήθηκε κλαίγοντας.
Ένας δεύτερος αυτόπτης μάρτυρας είπε ότι είδε παιδιά να πυροβολούνται. «Είχα πτώματα πάνω μου», ανέφερε.









Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Ο ρατσιμός και η μισαλλοδοξία των θρησκείων αυτά κάνουν. Όλες οι θρησκείες τα ίδια είναι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είσαι μηπως παλιοκουμούνα ή άθεος?

      Διαγραφή
    2. Τα λες αυτα γιατι ζεις σε χωρα χριστιανικη,αν ζουσες σε μουσουλμανικη θα σ ειχαν κανει ευνουχο μια ωρα μετα την αναρτηση σου..

      Διαγραφή
  2. βρήκες ευκαιρία να βγεις από το λαγούμι σου .μείνε εσύ άθεος και άσε εμάς να πιστεύουμε στην αγάπη και όχι στο μίσος επειδή βρέθηκε ένας τρελός .ΤΕΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. μπράβο 4¨22 καλά τα είπες .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.