Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μεγάλη διάκριση: Μαθητές του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών στο Στρασβούργο, σε ρόλους Ευρωβουλευτών!



Μαθητές του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών σε ρόλους Ευρωβουλευτών, επισκέφτηκαν την έδρα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Πιο συγκεκριμένα, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά η ομάδα των Πρέσβεων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών διακρίθηκε μεταξύ πολλών άλλων σχολείων της Ελλάδος για την ποιότητα και την ποικιλία των δράσεών τους. Οι δράσεις αυτές σχετίζονταν με τις αξίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και την προώθησή τους, καθώς και τη γνωριμία των νέων με αυτήν.

Αποτέλεσμα της διάκρισης αυτής ήταν η πρόσκληση 20 μαθητών πρέσβεων και δυο καθηγητριών στο Στρασβούργο, προκειμένου να παρακολουθήσουν ημερίδα EUROSCOLA. Στα πλαίσια αυτού, τους δόθηκε η ευκαιρία να συνομιλήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις με συμμαθητές τους πρέσβεις από άλλες χώρες - μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης καθώς και με διοικητικά στελέχη του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου.

Τα θέματα αφορούσαν στην πολιτική, στην οικονομία, στην Ευρωπαϊκή Ένωση, στο περιβάλλον και στην επαγγελματική τους αποκατάσταση, στα πλαίσια της Ευρώπης.

Οι υπεύθυνες καθηγήτριες του προγράμματος και συντονίστριες της εκπαιδευτικής επίσκεψης senior Ambassadors, Μακρίνα Τουρπτσόγλου (νομικός) και Ελισάβετ Ηλιάδου (φιλόλογος), συζήτησαν επίσης με συναδέλφους άλλων κρατών - μελών και πήραν ανατροφοδότηση για επόμενες δράσεις του προγράμματος.

Σ΄ αυτό το σημείο να σημειωθεί πως το 1ο ΓΕΛ Γιαννιτσών είχε επιλεγεί και την περασμένη χρονιά, οπότε και εκπροσωπήθηκε από την κ. Ελισάβετ Ηλιάδου, η οποία συμμετείχε σε ανάλογη ημερίδα στην έδρα των Βρυξελλών.

Συγχαρητήρια στους μαθητές και στους εκπαιδευτικούς του 1ου ΓΕΛ Γιαννιτσών!


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.