Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Στ. Καστερίδης: Ο Δήμος Πέλλας δεν προχωράει μπροστά με πολιτικούς παλαιάς κοπής που έχουν δοκιμαστεί


Ως στέλεχος της αυτοδιοίκησης πολλά χρόνια, δεν θα μπορούσα να αφήσω ασχολίαστη την πρόσφατη επίσημη ομιλία του σημερινού δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου στην διάρκεια παρουσίασης των υποψηφίων του την περασμένη Κυριακή 31 Μαρτίου, η οποία ξεπέρασε και την πρωταπριλιά!! 
Είναι λυπηρό αλήθεια για έναν δήμαρχο που βρίσκεται σχεδόν 9 χρόνια στο τιμόνι του μεγαλύτερου δήμου του νομού Πέλλας, να ρίχνει ευθύνες για την ανυπαρξία του, στους "λουφαδόρους", "αργόσχολους" και "κρατικοδίαιτους" άλλους, εκτός από τον ίδιο. Καλό είναι κ. Στάμκο στο σπίτι του κρεμασμένου να μη μιλάμε για σκοινί. Διατελέσατε Πρόεδρος Νοσοκομείου με κομματική ταυτότητα, σύμβουλος ΕΑΣ Γιαννιτσών με το ίδιο κομματικό προσόν, υποψήφιος δήμαρχος το 2010 με κομματική υπογραφή και παρέμβαση πολιτικού που αργότερα τον αγνοήσατε. 
Οι ευθύνες κ. Στάμκο ανήκουν σε αυτούς που καθυστερούν τις αποφάσεις, που δεν εμπιστεύονται τους συνεργάτες τους και που δεν δίνουν πρωτοβουλίες. Κι αυτοί ανήκουν στη σημερινή δημοτική αρχή της οποίας ηγείστε. 
Δυστυχώς όταν η πόρτα του δημάρχου παραμένει ερμητικά κλειστή και για τους πολίτες, αλλά και για τους υπαλλήλους του, ο δήμος παρουσιάζει στασιμότητα σε οποιαδήποτε αναπτυξιακή πρόταση. Για να προχωρήσει ένας τόπος με την ιστορικότητα και την φυσιογνωμία της Πέλλας, δεν χρειάζονται οι δήθεν πατριωτικές σας απαγορεύσεις και κορώνες. Χρειάζεται έμπνευση, επικοινωνία, πρωτοβουλίες και νέες ιδέες. Κανείς εργαζόμενος δεν μπορεί να δουλέψει σωστά χωρίς τις αποφάσεις των πολιτικών του προϊσταμένων. 
Όταν αυτές οι αποφάσεις δεν παίρνονται άμεσα, τότε τα έργα κ. Στάμκο, γίνονται «λόγια του αέρα». 
Φυσικά και ο δήμος Πέλλας είναι πρωταθλητής….στο να χάνει προθεσμίες. Είναι πρωταθλητής στο να αφήνει τις ημερομηνίες γιατί ο δήμαρχος απλά ΔΕΝ αποφασίζει. Γι αυτό και δεν εντάχθηκαν τα σχολικά κτίρια (Μουσικό Γιαννιτσών και Γυμνάσιο Γαλατάδων) στα ΣΔΙΤ, με αποτέλεσμα κι άλλη καθυστέρηση χωρίς λόγο. Μετά από 9 χρόνια διοίκησης στο δήμο Πέλλας, η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας μας δίνει τα λιγότερα χρήματα από άλλους δήμους για την ανάπλαση του αστικού κέντρου της πόλης, γιατί δεν υπήρξαν προτάσεις. Παρά τις υποσχέσεις σας στα δημοτικά συμβούλια για αναπτυξιακά έργα δεν έγινε απολύτως τίποτα.
Το χιλιοειπωμένο παραμύθι του «νοικοκυρεμένου» δήμου, από την άλλη, άφησε την Πέλλα επί θητείας Στάμκου στους κόκκινους οικονομικά δήμους κι έτσι τα κυβερνητικά ταμεία που τακτοποίησαν όλο το έλλειμμα των ΟΤΑ της χώρας, έστειλαν περισσότερα από 20 εκ. ευρώ έκτακτης επιχορήγησης για να καλυφθούν τα χρέη και της 2ης «νοικοκυρεμένης» θητείας σας. Όσον αφορά τις μισθοδοσίες των υπαλλήλων, η σταθερότητα στην καταβολή τους, ΔΕΝ είναι δικό σας κατόρθωμα, είναι έργο του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ για την αδυναμία μισθοδοσίας δεκάδων συμβασιούχων εργαζομένων παραμονές Πάσχα και Χριστουγέννων, δεν υπήρξε καμία αναφορά. 
Ο δήμαρχος του μεγαλύτερου δήμου του νομού ασχολείται ακόμη… με κράσπεδα και λακκούβες που τόσα χρόνια δεν επιδιόρθωσε, με αποτέλεσμα τώρα τα έργα για το φυσικό αέριο στην πόλη να αποτελούν μια πολύ καλή δικαιολογία.!!! Ανάλογη και χειρότερη είναι η κατάσταση, στις υπόλοιπες δημοτικές κοινότητες και τα χωριά με την καθημερινότητα των κατοίκων να είναι δύσκολη.
Πού είναι τα έργα που κάνουν τη ζωή μας καλύτερη;; αναρωτήθηκε ο κ. Στάμκος στην ομιλία του. Πουθενά, απαντάμε εμείς, αν απλά κοιτάξτε γύρω σας. Δεν υπάρχει εδώ και μήνες ούτε μια παιδική χαρά στο δήμο Πέλλας και ειδικά στα Γιαννιτσά, μια πόλη 30χιλιάδων κατοίκων. Είναι πραγματικά δυσάρεστο να έχει εναποθέσει η δημοτική αρχή το έργο που της ανήκει, στις πολλές και σημαντικές εθελοντικές ομάδες που έχουν δημιουργηθεί στο δήμο. Τις ομάδες, που αντί να λειτουργούν συμπληρωματικά στη δουλειά του δήμου, έφτασαν τα μέλη να καθαρίζουν και να δημιουργούν τόπους αναψυχής για τα παιδιά τους. 
Και φτάνουμε στις αναπλάσεις πάρκων και μνημείων. Αυτές δηλαδή που ολοκληρώθηκαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή και εγκαινιάστηκαν από την σημερινή. Έργα που αφορούν την τουριστική και πολιτιστική προβολή του δήμου Πέλλας, αλλά που δεν προσέλκυσαν τουρίστες και επισκέπτες, εφόσον δεν υπάρχει ούτε ένας τουριστικός οδηγός, παρά τις αμοιβές συνεργατών για την έκδοσή του. 
Τελικά η πρωταπριλιά έφτασε μια μέρα πριν, στην ομιλία του σημερινού δημάρχου Πέλλας που μετά από δυο θητείες στην δημαρχιακή καρέκλα, μίλησε για λάτρεις της εξουσίας που δεν ενδιαφέρονται για τον τόπο, αλλά μόνο για αυτήν. 
Ο Δήμος Πέλλας δεν χρειάζεται το παλιό, δεν θέλει ανθρώπους που δεν αφήνουν την εξουσία, δεν προχωράει μπροστά με πολιτικούς παλαιάς κοπής που έχουν δοκιμαστεί. Η νέα γενιά θέλει την εμπειρία στην διοίκηση, την δημιουργία ενός σύγχρονου δήμου που αγαπά τον Άνθρωπο και τις άμεσες λύσεις στα προβλήματα της καθημερινότητας. Θέλει έναν ΔΗΜΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ που με το βλέμμα στο μέλλον καθορίζει την αναπτυξιακή πορεία του τόπου.

Στάθης Καστερίδης
Υποψήφιος Δήμαρχος Πέλλας
Επικεφαλής του συνδυασμού «Πέλλα- Δήμος Για Όλους»

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment