Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Συνάντηση υποψηφίου δημάρχου Έδεσσας Γ. Τσεπκεντζή και Σεβ. Μητροπολίτη Ιωήλ (φωτο)


Με κύριο θέμα συζήτησης, τον θρησκευτικό τουρισμό και την αξιοποίηση των επισκέψιμων χώρων θεολογικού ενδιαφέροντος στον Δήμο Έδεσσας, πραγματοποιήθηκε η συνάντηση μεταξύ του υποψηφίου Δημάρχου Έδεσσας Γιάννη Τσεπκεντζή και του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης, Αλμωπίας κκ Ιωήλ. 

Ο Σεβασμιότατος ανέφερε μεταξύ άλλων στον Γ. Τσεπκεντζή, ότι οι ανάγκες των συμπολιτών βαίνουν συνεχώς αυξανόμενες ενώ η Μητρόπολη δαπάνησε σχεδόν 1εκ ευρώ τον χρόνο που πέρασε, για την στήριξη κάθε λογής ανάγκης όλων όσων ζήτησαν την συνδρομή της. 

Συγκεκριμένη αναφορά έγινε και για το Κειμηλιαρχείο, ένα μεγάλο έργο που έχει δρομολογηθεί προσωπικά από τον Σεβασμιότατο και σκοπό έχει την φιλοξενία εκθεμάτων ιδιαίτερης συμβολικής και θρησκευτικής σημασίας (εικόνων, διαφόρων αντικειμένων, βιβλίων) που διασώζονται μέχρι σήμερα. 

Ο Γ. Τσεπκεντζής ανέλυσε το πρόγραμμα του συνδυασμού του, για την ανάδειξη των συγκριτικών πλεονεκτημάτων του θρησκευτικού τουρισμού στην περιοχή του Δ.Έδεσσας ενώ εξέφρασε την βούληση του, για συγκρότηση ειδικής επιτροπής με την συμμετοχή εκπροσώπων όλων των φορέων αλλά και της Εκκλησίας με σκοπό την αύξηση της επισκεψιμότητας στις περιοχές του Δήμου Εδεσσας, που φιλοξενούν μνημεία θεολογικού ενδιαφέροντος. 

Τον Γιάννη Τσεπκεντζή συνόδευε ο Δικηγόρος και υπ. Διδάκτωρ Συνταγματικού Δικαίου ΑΠΘ, Αντώνης Ξυλουργίδης, μέλος της Δημοτικής Παράταξης «Κοινωνία σε Κίνηση».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment