Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Στο τέλος Μαΐου εγκρίνεται από την Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ το έργο ανέγερσης του νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας



Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη πραγματοποίησε την Μεγάλη Τρίτη σύσκεψη στη Γενική Γραμματεία Υποδομών για το Νέο Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας με τον Γενικό Διευθυντή Υδραυλικών, Λιμενικών και Κτιριακών Υποδομών της Γενικής Γραμματείας Υποδομών του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών κ. Αντώνη Κοτσώνη και την Διευθύντρια Κτιριακών Υποδομών κ. Χασιώτη, παρουσία και της τεχνικής συμβούλου ΣΔΙΤ κ. Δαρείας Τσαγκαράκη σχετικά με την πρόοδο των εργασιών του ΣΔΙΤ για την ανέγερση του νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας.

Ο Γενικός Διευθυντής ενημέρωσε την κ. Τζάκρη ότι ολοκληρώθηκαν οι διαδικασίες ανάδειξης των τριών συμβούλων ΣΔΙΤ (τεχνικού, νομικού, χρηματοοικονομικού) και μετά και την ολοκλήρωση από τα μέσα του Φλεβάρη των πρόδρομων εργασιών που σχετίζονται με τα γεωλογικά- γεωτεχνικά στοιχεία του οικοπέδου στο οποίο πρόκειται να ανεγερθεί το νέο Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας, αλλά και της νέας λεπτομερούς τοπογράφησης του οικοπέδου, προωθούνται οι διαδικασίες για την ολοκλήρωση του φακέλου για την εισαγωγή του στην αρμόδια Διυπουργική Επιτροπή έργων ΣΔΙΤ από την οποία εκτιμάται ότι ο φάκελος θα έχει εγκριθεί μέχρι το τέλος Μαΐου.

Μετά την έγκριση του φακέλου του έργου από την Διυπουργική Επιτροπή έργων ΣΔΙΤ αρχίζει ουσιαστικά η διαδικασία υλοποίησης του έργου του νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας.




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ. Κυρια Τζάκρη, δεν είμαι πολιτικος και μπαινω κατ' ευθείαν στις αποδείξεις.Σας παραθέτω αυτολεξεί τι ειπε η κ Κεραμεως απο τα πρακτικα της βουλης, " Βλεπω εδω...βουλευτική τροπολογία απο βουλευτες της Πέλλας για να ιδρυθεί τμήμα ως δια μαγείας στην Έδεσσα... βλέπω Φλώρινα , Κοζάνη ,Άργος... εχουμε τροπολογίες της μιας πρότασης." και λέει χωρίς ακαδημαϊκά κριτήρια, χωρις μελέτη σκοπιμότητας, βιωσιμότητας ,έκθεση γενικου λογιστηρίου κλπ,(σελίδες πρακτικων138-142),η λέξη αυτολεξεί ρουσφετια που λέτε δεν υπάρχει! 2) Μάλλον "κοντινή"μνήμη έχετε εσείς,προφανώς έχετε μπερδευτεί,γιατί είστε η μοναδική βουλευτης πού έχετε ψηφίσει 4 μνημονια και την πρόταση μομφήςτου ΣΥΡΙΖΑ και το λεω οχι επιτιμητικά.Ο δρόμος κυρια Τζάκρη άνοιξε για την σύνταξη των προεδρικών διαταγμάτων για την ενεργοποίηση του" σχεδίου αθηνα"με τον νομο 4009/ 2011 της κυριας Διαμαντοπούλου ,τον οποίον ψηφίσατε εσείς!! 3) η ψηφοφορία έγινε επί αρχής και καταψήφισαν ολα τα κόμματα, πέρασε με 147 κατω από 151. Για τα άρθρα δεν υπήρξε ονομαστική ψηφοφορία ,δεν ειδα κανένα βουλευτή να ψηφίζει εκτος απο τον κυριο Φίλη και την Κυρια Κεραμεως. Ισως θέλετε να πληξετε τον συγχωριανο σας, αλλά αυτός έκανε δήλωση από το βήμα ότι ψηφίζει την Σχολή. 4) Το τμήμα Μουσειολογιας δυστυχώς δεν θα λειτουργήσει κανονικά, και δεν το λεω εγω, το λέει το άρθρο 2 που ψηφίσατε κυρια Τζάκρη. Αυτολεξεί αναφέρει " Η ακαδημαϊκή λειτουργία Σχολων και τμημάτων και η εισαγωγή φοιτητών αρχίζει απο την έναρξη του ακαδημαϊκού έτους 2019-2020, με εξαίρεση το τμήμα Δημόσιας Διοίκησης, το τμημα Ανατολικων Γλωσσών,ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΑΣ, και το τμήμα Γεωλογίας, η έναρξη της ακαδημαϊκής λειτουργίας των οποίων καθορίζεταιμε αιτιολογημένη απόφαση της Συγκλητου,ύστερα από συνεκτίμηση των υλικοτεχνικών υποδομών και του εκπαιδευτικού προσωπικού και πάντως ΟΧΙ ΝΩΡΊΤΕΡΑ απο το ακαδημαϊκό ΕΤΟΣ 2020 -202Ι ".Να γιατί κυρια Τζάκρη είναι στον αέρα, στο αβέβαιο , στο διηνεκές!! Και το χειρότερο ,Ο νομος στο άρθρο 36 λέει, ιδρύεται,ιε) ΜΟΥΣΕΙΟΛΟΓΙΑΣ, με έδρα τον Πύργο το οποίο εντάσσεται στη Σχολή Ανθρωπιστικών και κοινωνικών Επιστημών" και συνεχίζει ο νόμος στην παράγραφο 3 " η λειτουργία..και η εισαγωγή των πρώτων φοιτητών ΑΡΧΊΖΕΙ απο την ΈΝΑΡΞΗ του ακαδημαϊκού ΕΤΟΥΣ 2019- 2020.Μπορεί να κάνατε επανειλημμένες συναντήσεις και συσκέψεις...και την συναίνεση ολων...Σας αδειασανε κατα το κοινώς λεγόμενο,οπως και με το τμήμα τού Ανοικτού Πανεπιστημίου και τοτε είχατε εξασφαλίσει την....και με πανηγυρισμούς το εξαγγέλλεται αλλα δυστυχώς...Είμαι βέβαιος,πώς εάν το γνωρίζατε το αρθρο 36, υπάρχει και προηγείται η Ηλεία, με κατανόηση το λεω ίσως να ενεργουσατε...Αλλα με ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΣΧΟΛΙΟ ΑΠΟ ΚΑΤΩ!!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΟΛΗ Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΧΟΛΗ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ!!! 300 άρθρα και 1500 σελίδες πώς να μην εξαπατηθεις.. Και πέμπτον για τις μικροκομματικές σκοπιμότητες... και τα οφέλη ,σας παραπέμπω στο Προφίλ του Βουλευτή κιλκις Γιωργου Γεωργαντά ,που κατά δραματικό τρόπο λεει οτι υπάρχει ενα σύγχρονο κτηριο 6 χιλιάδων τετραγωνικων στο οποίο στεγάζεται η μοναδική σχολη πανελλαδικά στο γνωστικό αντικείμενο ,βρίσκεται μετα την ψήφιση του νόμου σε δυσχερέστερη θεση,στα ασθενέστερα τμήματα ,ειναι η μικρότερη και ανασφαλεστερη Σχολή. Μια Σχολή καμμία ΣχολήΗ προσδοκία του καθε στελεχους του Νομού είναι να παει καλά,οπως πιστεύω και για σας,αλλά ο τρόπος, η διεκδίκηση, ο σχεδιασμός ίσως ειναι αυτός που δεν επιφέρει την επιτυχία.Ειλικρινά ,το έψαξα από ολες τις πλευρες ,διάβασα,ρώτησα, ακαδημαϊκούς ,συναδέλφους σας και του Νομού και άλλων Νομων, τα στοιχεια που κατέθεσα δεν επιδέχονται καμμίας αμφισβήτησης.Δυστυχως, η Σχολή ,ειναι στα χαρτιά, , άγνωστο εαν και πότε θα γίνει... και ποια τα αποτελέσματα.Υπαρχουν τόσα άλλα σημαντικά πού μπορούν να γίνουν .περνούν τα τρένα απο μπροστα .. και χάνονται!!! Λυπαμαι για τον Τοπο. Εχετε Τεράστιες ευθυνες. Υ.Γ Κυρία Τζάκρη ως προς το δημοσίευμα που είχατε ανάρτηση και τώρα το κατεβάσετε με το οποίο κατηγορούσατε τους τρεις βουλευτές της νέας Δημοκρατίας ότι το 2013 ψήφισαν Να καταργηθεί η τότε πανεπιστημιακή σχολή είναι μεγάλο ψέμα το δημοσίευμα έγινε κατά εντολή δική σας. Σας απέδειξα ότι καταργήθηκε με προεδρικό διάταγμα βασιζόμενος στον νόμο 4009/2011. Τον οποίο ψηφίζεται ως μέλος της κυβέρνησης του ΠΑ.ΣΟ.Κ. Η ανάρτηση αυτή δεν σας τιμά δείχνει εμπάθεια κατά των συναδέλφων σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.