Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Η έξοδος από τα μνημόνια δεν είναι «πυροτέχνημα»


Της Θεοδώρας Τζάκρη
Βουλευτή Πέλλας - ΣΥΡΙΖΑ

Όταν τον Σεπτέμβριο του 2015 η ελληνική κοινωνία έδωσε στον Αλέξη Τσίπρα την εντολή να κρατήσει τη χώρα στην Ευρώπη και στην οικονομική ζώνη του ευρώ, ανέθεσε σε όλους μας την ευθύνη να υποστηρίξουμε αυτή τη μεγάλη εθνική προσπάθεια. Η οικονομική ανάκαμψη, όμως, και η έξοδος από τα μνημόνια έπρεπε να μεταφραστούν σε πραγματικό θετικό αποτύπωμα και να αποφέρουν απτό όφελος σε κάθε νοικοκυριό.

Η οικονομία έχει ποιοτικά και ποσοτικά μεγέθη. Η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ κι ο Αλέξης Τσίπρας εστίασαν και στις δύο παραμέτρους. Την ίδια στιγμή που η απόδοση των ελληνικών ομολόγων έχει φθάσει στα επίπεδα του 2002 και οι διεθνείς αγορές έχουν επανεντάξει την Ελλάδα στη ζώνη των υγιών οικονομιών, η κυβέρνηση παρέχει καθολική και δωρεάν περίθαλψη σε όλους, στηρίζει με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων, προστατεύει την Α’ κατοικία των λαϊκών στρωμάτων, δεν περιέκοψε τις συντάξεις και στηρίζει αποφασιστικά, με πλήθος μέτρων, τους ανέργους και τις οικογένειες με παιδιά. Πρόκειται για θαύμα; Η μόνη απάντηση είναι ότι πρόκειται για το αποτέλεσμα της εισόδου της οικονομικής ηθικής στη διακυβέρνηση. Η κυβέρνηση Τσίπρα έβαλε τέρμα στο όργιο σπατάλης, εκμηδένισε τη «μίζα» και τη ροή μαύρου πολιτικού χρήματος και προχώρησε στη δίκαιη κατανομή βαρών, διατηρώντας την κοινωνική συνοχή.

Αμέσως μετά το Πάσχα θα τεθεί σε εφαρμογή το ολοκληρωμένο σύστημα ρύθμισης και επανυπολογισμού οφειλών προς την εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία, δίνοντας ανάσα και στη μικρομεσαία επιχειρηματικότητα που σήκωσε δυσανάλογο βάρος στα χρόνια της κρίσης.

Ενόψει των ευρωεκλογών και σε σχέση με την οικονομία, πρέπει να τονιστεί και κάτι ακόμα. Οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές δυνάμεις που επιθυμούν διακαώς να ελέγξουν την Ευρώπη κι ο τοπικός τους εταίρος κ. Μητσοτάκης πρέπει να ηττηθούν. Το αφήγημά τους, αν νικήσουν, θα γίνει ο εφιάλτης των απλών ανθρώπων. Ας σκεφτούμε μόνο αυτό, ότι ο μέντορας του κ. Μητσοτάκη και υποψήφιος πρόεδρος της Κομισιόν από το Λαϊκό Κόμμα είναι ο κ. Weber, ο οποίος το 2015 καθύβριζε τους Έλληνες και την Ελλάδα και απαιτούσε να φύγουμε από τη ζώνη του ευρώ και να μη στηριχθούμε, ονομάζοντάς μας «τεμπέληδες του Νότου». Είναι οι ίδιες δυνάμεις που θέλουν τη δωδεκάωρη εργασία και την κατάργηση της αύξησης του κατώτατου μισθού και την επαναφορά του υποκατώτατου, την κατάργηση του οποίου έκανε πράξη η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα μείωσε την ανεργία κατά 9 μονάδες και προσελκύει διαρκώς ξένες επενδύσεις. Η Ελλάδα και η οικονομία της δεν θα γυρίσουν πίσω. Η εποχή μετά τα μνημόνια είναι, πια, κεκτημένο ζωής για εκατομμύρια Ελληνίδες και Έλληνες. 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Ενόψει των ευρωεκλογών......
    ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΕΙ ΟΛΑ ΝΤΟΡΚΑ.

    Ενόψει των εκλογών του 2015 σχίζατε μνημόνια και το ίδιο καλοκαίρι το αιματοβαμμένο αλλά υπερήφανο ΟΧΙ του δημοψηφίσματος το μετατρέψτε σε ΝΑΙ μετά μνημονίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Να δεις ένα πυροτεχνήμα που σας περιμένει το βράδυ των εκλογών θα τρίβεις τα μάτια σου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Και εσύ όταν ξαναεκλεγεί θα σκάσεις από το κακό σου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ακόμα όνειρα κάνετε παλικάρια του σύριζα την πρώτη κρυάδα θα την πάρετε από την περιφέρεια και μετά συνέχεια στης ευρωεκλογές πάρτε τα δώρα και τον δήθεν ηγέτη σας και αντέ στο καλό φτάνει το κακό που κάνατε η Μακεδόνες δεν ξεχνάμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά αφού τώρα δεν είσαι ο μοναδικός απόγονος του Μεγάλου Αλεξάνδρου!!!Αλλωστε μοιάζεις , ίδιος με τα αγάλματα που βρέθηκαν !!!

      Διαγραφή
    2. Μόνο ειρωνία τελικά είστε οι ζαιοι

      Διαγραφή
  5. Δώσε πόνο ντορκα. Μιλάς σα να μη ψήφισες ούτε ένα μνημόνιο!!!!!!!!
    Ρε που απευθύνεστε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.