Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παραιτήθηκε ο Λαφαζάνης από Γραμματέας της ΛΑΕ για το αποτέλεσμα των Ευρωεκλογών


Στην εισηγητική παρέμβασή του στην Κεντρική Επιτροπή της ΛΑΕ, ο κ. Λαφαζάνης επανέλαβε ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για το «κάκιστο» εκλογικό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές, σημειώνοντας ότι επρόκειτο για οδυνηρό αποτέλεσμα.

«Η πολιτική μου ευθύνη για την ήττα της ΛΑ.Ε αφορά πολλά λάθη, ανεπάρκειες και ολισθήματα. Ως κύρια και μεγαλύτερη ευθύνη μου θεωρώ, όμως, ότι, παρά τις κατά καιρούς προτάσεις μου, δεν επιχείρησα, με επιμονή, σθένος και διαδικασίες δημιουργικού σοκ ώστε να πραγματοποιηθούν, όλες εκείνες οι ριζοσπαστικές τομές και βαθιές ανατροπές που όφειλαν να γίνουν στην ΛΑ.Ε για να προχωρήσει η αναγκαία κατά την γνώμη μου πολιτική, ιδεολογική, προγραμματική, οργανωτική της ανασυγκρότηση και επαναθεμελίωσή της με σύγχρονους ριζοσπαστικούς όρους», ανέφερε μεταξύ άλλων στην παρέμβασή του ο κ. Λαφαζάνης, σύμφωνα με την ιστοσελίδα iskra.

Η παραίτηση του Λαφαζάνη

«Αποδείχθηκε ότι όφειλα να αναλάβω αυτό το ρίσκο αντί της συνέχισης των αρνητικών ισορροπιών και των μικρών ανεπαρκέστατων βημάτων, που χαρακτήριζαν την πολιτική και οργανωτική πορεία της ΛΑ.Ε και τα οποία είχαν πολύ δυσμενή έως οδυνηρό αντίκτυπο στην διαδρομή της και ιδιαίτερα στο εκλογικό της αποτέλεσμα», σημείωσε ακόμη.

«Αναλαμβάνοντας τις ευθύνες μου, κυρίως για όσα δεν επιχείρησα να ανατρέψω στην πορεία μας, λόγω των αντιστάσεων και των συγκρούσεων που θα επέφεραν, επιλογές, υποβάλλω την παραίτησή μου από την θέση του Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε και της Κ.Ε. του Αριστερού Ρεύματος. Αυτή, άλλωστε, ήταν η δηλωμένη πρόθεσή μου, όταν ανέλαβα από τη πρώτη στιγμή πλήρως την ευθύνη του κακού εκλογικού αποτελέσματος. Αν τότε δεν παραιτήθηκα, είναι γιατί άκουσα αρκετούς συντρόφους που εκτιμώ και οι οποίοι μου ζήτησαν να συγκρατηθώ, τουλάχιστον για λίγες μέρες. Όταν, όμως, σε συνεδρίαση διευρυμένης Εκτελεστικής Γραμματείας του Α.Ρ είδα επιστολές και άκουσα παροτρύνσεις για παραίτησή μου, ο κύβος της παραίτησής μου είχε για μένα ριφθεί», ανέφερε ακόμη ο κ. Λαφαζάνης

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Έτσι καταλήγουν όλα τα προσωποπαγή κόμματα. Δημιουργούνται ίσα ίσα για να δημιουργήσουν αναχώματα, δίνουν το φιλί της ζωής στα μεγάλα αστικά κόμματα,ξεγελούν τον λαό και στη συνέχεια γκρεμίζονται, μέχρι να δημιουργηθούν νέα. Είχαμε μπόλικα στο παρελθόν, ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΝΟΙΞΗ του Σαμαρά, ΔΗΚΚΙ του Τσοβόλα, Μπακογιάννη, Αβραμόπουλος, Ταύρος του Μάνου, Λεβέντης, ΑΝΕΛ, ΠΟΤΑΜΙ κ.α.. Τώρα έχουμε Βαρουφάκη, Βελόπουλο, Σώρα, Κωνσταντοπούλου. Την ίδια κατάληξη θα έχουν. Το "νέο", χαρακτηρίζεται από τις ιδέες του, και την πολιτική που ακολουθεί, όχι από το έτος ίδρυσής του. Αυτή τη φορά ο λαός δε πρέπει να την ξαναπατήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μεγάλη ''απώλεια'' για τον τόπο μας χάσαμε αυτόν που θα έκανε ντου στο νομισματοκοπείο και θα μας μοίραζε τα λεφτά!.Δεν θα πεινάσει έχει κάνει το κουμάντο του δεξιά τσέπη είχε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένας κομμουνιστής λιγότερο... μεγάλη απώλεια Για προλεταριάτο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Και αναρωτιόμουν γιατί τέτοιες καούρες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.