Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Βρασνά Θεσσαλονίκης: «Μπλόκο» των κατοίκων στην εγκατάσταση προσφύγων από τη Σάμο


Δυναμικά αντέδρασαν οι κάτοικοι των Βρασνών Θεσσαλονίκης και τελικά εμπόδισαν σήμερα τα ξημερώματα την εγκατάσταση σε ξενοδοχεία προσφύγων-μεταναστών που μεταφέρθηκαν στην περιοχή τους από τη Σάμο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το thestival.gr, από νωρίς χθες το απόγευμα περίπου 150 κάτοικοι των Βρασνών απέκλεισαν κομβικά σημεία του χωριού τους με σκοπό να εμποδίσουν την διέλευση των τουριστικών λεωφορείων που μετέφεραν τους αλλοδαπούς.

Τα λεωφορεία, με περισσότερους από 200 μετανάστες και πρόσφυγες, έφτασαν στις 12 τα μεσάνυχτα και παρακάμπτοντας με τη βοήθεια ισχυρών αστυνομικών δυνάμεων τα μπλόκα των κατοίκων προσπαθούσαν μέσα από χωματόδρομους να προσεγγίσουν τα ξενοδοχεία.

Στις 3:30 τα ξημερώματα τα τουριστικά λεωφορεία είχαν φτάσει μπροστά σε δύο από τα ξενοδοχεία που θα φιλοξενούσαν τους αλλοδαπούς, όμως υπό την πίεση των κατοίκων οι ξενοδόχοι αρνήθηκαν να τους δεχθούν.

Ύστερα από αυτή την εξέλιξη αποφασίστηκε, περίπου στις 04.00 τα ξημερώματα, οι πρόσφυγες-μετανάστες να μεταφερθούν στη Χαλκίδα.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

16 comments:

  1. Δικαιώμα τους να μην τους θέλουν και καλά έκαναν αφού δεν τους ρώτησε κανένας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ούτε ανθρωπιά ούτε πατριωτική συνείδηση έχουν όλοι αυτοί που διαμαρτύρονται για τους πρόσφυγες..ας πάνε στην εκκλησία την Κυριακή να προσευχηθούν και στα καφενεία για να σχολιάσουν το πρόβλημα στη Σάμο και στη Λέσβο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ ευπατρίδη κάνε μας την χάρη και παρτους σπίτι σού, αλλά που σαι
      Μακριά απο δ,σε αλλη χώρα κατα προτίμηση.
      Ρώτα τους κατοίκους απο Λέσβο και την Σάμο τι κονομανε και ασς τα δακρυβρεχτα.

      Διαγραφή
    2. Όταν ξυπνήσεις Μπουφο θα είναι αργά!πρόσφυγες από ποιο πόλεμο??

      Διαγραφή
    3. Δικαίωμα του καθενός είναι να τους θέλει η όχι που έχουμε φτάσει οποίος δεν τους θέλει δεν έχει ανθρωπιά έλεος ούτε ένας από την Συρία δεν ήταν

      Διαγραφή
    4. Βρες καμία αλληλέγγυα να ξεχαρμανι ασουν οι κακόμοιροι οι πρόσφυγες κ για να μήν επιτίθενται στις Ελληνίδες καιασε τους χριστιανούς στην ησυχία τούς σύντροφε

      Διαγραφή
  3. Κοιμήσου ήσυχος έκανες το πατριωτικό σου καθήκον έδειξες και την ανθρωπιά σου ο παράδεισος σε περιμένει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσένα η κόλαση χωρίς παρθένες και βουνά από πιλάφι ισλαμολαγνε

      Διαγραφή
  4. Καλή προσέγγιση σου ως την άρνηση τους να δεχθούν πρόσφυγες,,μετανάστες,,λαθρομετανάστες,,,η χαμένους ανθρώπους στην πορεία τους...διάλεξε ότι θες ότι εσένα βολεύει...
    Ας δούμε όμως το πρόβλημα σύμφωνα με τα διατάγματα ,,, τους νόμους του Ο.Η.Ε ,,,και κατ' επέκταση με το Σύνταγμα και τους νόμους της χώρας μας...σου δίνω τροφή...για να αρχίσεις να ψάχνεις...πρόσφυγας είναι ο άνθρωπος που εισέρχεται στην πρώτη χώρα από την δική του όπου υπάρχουν πολεμικές επιχειρησεις- αστάθεια...πχ...Συρία πρώτη χώρα εισόδου Τουρκία = πρόσφυγας...μετά ...τι..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ούτε πατριωτική συνείδηση....
    ΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΟΙ ΛΕΞΕΙΣ ΕΧΑΣΑΝ ΤΗΝ ΑΞΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΟΗΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΟ ΣΓΧΡΩΝΟ ΕΛΛΑΔΙΣΤΑΝ.
    ΔΗΛΑΔΗ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ ΤΟ ΝΑ ΔΕΧΤΟΥΜΕ ΑΔΙΑΜΑΡΤΥΡΗΤΑ ΟΛΟΥΣ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΥΣ ΛΑΘΡΟΕΙΣΒΟΛΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΒΑΛΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑΧΩΡΙΣ ΧΑΡΤΙΑ, ΔΗΛΩΝΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΕΘΝΙΚΟΤΗΤΑ ΓΟΥΣΤΑΡΟΥΝ ΑΠΟ ΤΑ ΒΑΘΗ ΤΟΣΟ ΤΗΣ ΑΣΙΑΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΦΡΙΚΗΣ, ΠΟΥ ΑΦΟΥ ΔΙΑΝΥΣΑΝ ΚΑΠΟΙΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΧΙΛΙΟΜΕΤΡΑ, ΠΕΡΑΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΣΕΣ ΧΩΡΕΣ ΟΜΟΘΡΗΣΚΕΣ ΤΟΥΣ ΕΦΤΑΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΜΟΝΟ ΕΦΟΔΙΟ ΤΟ ΠΑΝΑΚΡΙΒΟ ΚΙΝΗΤΟ ΚΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΑΜΕΣΗ ΣΤΕΓΑΣΗ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ, ΠΕΡΥΘΑΛΨΗ, ΚΑΛΟΠΕΡΑΣΗ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ.
    ΚΑΙ ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΩΝΤΕΣ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΟΣΟ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟΥΣ ΓΗΓΕΝΕΙΣ, ΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΣΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ.

    ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΧΕΙ ΠΑΨΕΙ ΝΑ ΘΕΩΡΕΙΤΑΙ ΑΠΟΤΡΟΠΗ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΧΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ....δεν έχει να κάνει με την θρησκεία...όλες οι θρησκείες έχουν τα καλά και τα κακά τους..με τον άνθρωπο έχει να κάνει...που ο κάθε ένας αντιλαμβάνεται τον όρο Δημοκρατία κατά το συμφέρον του...και μόνο...αυτοί δε που την προσφέρουν και την υπερασπίζονται είναι οι χειρότεροι των ιδεολογικών αντιλήψεων περί αυτών των θεμάτων....δημοκρατίας...γιατί είναι δημοκρατικό και ανθρώπινο να θέλουν να βάλουν τους άμοιρους αυτούς ανθρώπους στα Βρασνά ,,και δεν είναι η αντίθεση περί του θέματος άρνηση των κατοίκων δημοκρατική..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Όποιος τους θέλει σπίτι του να πάρει όσους θέλει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Το συγκεκριμένο χωριο τα βρασνα, διαφημίζει στο σάιτ του μορφωτικού συλλόγου του οτι εμεινε αναλλοίωτος ο πληθυσμός δυο χιλιάδες χρονια τώρα.Γιαυτο και δεν δεχθηκαν και το 22 προσφυγες απο την μικρα Ασία με τον ίδιο ακριβώς τρόπο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Κρατάει χρόνια συτη η κολόνια στα βρασνα,απο το1922

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥς ΚΑΤΟΙΚΟΥΣ ΤΩΝ ΒΡΑΣΝΩΝ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΙΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΓΙΑΤΊ ΣΕ ΛΙΓΟ ΟΛΟΙ ΘΑ ΜΑΣ ΠΝΙΞΟΥΝ,ΟΛΑ ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΚΑΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΟΛΟΙ,ΣΕ ΛΙΓΟ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΜΟΙΟΝΟΤΟΙΤΑ,ΚΑΝΤΕ ΚΑΤΙ ΧΑΝΟΜΑΣΤΕΕΕΕ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.