Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Απεργία στη ΔΕΗ: Ξεκινούν διακοπές ρεύματος - Αντιδράσεις για το νομοσχέδιο


Η ΓΕΝΟΠ - ΔΕΗ προσανατολίζεται στη διενέργεια 48ωρων επαναλαμβανόμενων απεργιών αντιδρώντας στην άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους στην επιχείρηση.

«Από την Κυριακή το βράδυ ξεκινάμε απεργιακές κινητοποιήσεις με διακοπές ρεύματος σε όλη την Ελλάδα τα νησιά την Κρήτη αλλά και τη Ρόδο», υποστήριξε ο πρόεδρος εργαζομένων του ομίλου της ΔΕΗ Κώστας Μανιάτης. Μιλώντας στο ραδιόφωνο Ελλάδα 94,3 και τον Βαγγέλη Γιακουμή ο Κώστας Μανιάτης ανέφερε ότι το νομοσχέδιο του υπουργείου Ενέργειας διαλύει τη ΔΕΗ και ο υπουργός με το νομοσχέδιο αυτό λειτουργεί ως εκπρόσωπος ιδιωτικών συμφερόντων. Παράλληλα τόνισε πως όταν υπάρχει απεργιακή κινητοποίηση σίγουρα θα έχουμε διακοπές ρεύματος αλλά θα προειδοποιούμε τις ώρες και που θα κατεβαίνει ο διακόπτης ανέφερε ο κ.Μανιάτης.

Η ΓΕΝΟΠ μόλις έγιναν γνωστές οι αλλαγές που έρχονται στη ΔΕΗ, όπως η κατάργηση της μονιμότητας ανακοίνωσε πως προσανατολίζεται σε 48ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες, ως αντίδραση. Το ΔΣ της Ομοσπονδίας συνεδρίασε εκτάκτως το Σάββατο και επισήμανε ότι «το νομοσχέδιο φέρνει δραστικές αλλαγές στη λειτουργία της ΔΕΗ και ουσιαστικά ανατρέπει τις εργασιακές σχέσεις».
Ήδη δρομολογήθηκε ένα πλήρες πρόγραμμα ενημερώσεων στους χώρους εργασίας ώστε να ενημερωθούν οι συνάδελφοι και ελήφθησαν συγκεκριμένες αποφάσεις για κινητοποιήσεις και απεργίες και μάλιστα εξετάστηκε η δυνατότητα συντονισμού και στενότερης συνεργασίας μαζί με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενέργειας και των εργαζόμενων στη ΔΕΠΑ για την οποία η κυβέρνηση σχεδιάζει την ιδιωτικοποίησή της.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Μάλιστα τα παιδιά του δημοσίου μην χάσουν τα προνόμια σε βάρος όλων των υπολοίπων σε ιδιώτες όλα και ας κάνουν τότε μαγκιές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΑΝΕΙΣ ΛΑΘΟΣ.
      ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΕΝΟΣ ΑΝΩΤΕΡΟΥ ΘΕΟΥ .
      ΜΕ ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΕΣ ΑΠΟΛΑΒΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΝΟΜΙΑ .
      ΠΟΥ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΟΝΤΑΝ ΕΝΑ ΠΑΝΊΣΧΥΡΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ ΜΟΝΟΠΩΛΕΙΟ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΑΝ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΟ ΒΙΛΑΕΤΙ ΚΑΙ ΣΥΝΕΤΕΛΕΣΑΝ ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΑ ΣΤΟ ΝΑ ΒΡΕΘΕΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΕ ΣΥΝΔΙΑΣΜΟ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΕΙΧΑΝ ΒΡΕΙ ΕΝΑ ΣΙΓΟΥΡΟ ΧΩΡΟ ΔΙΟΡΙΣΜΩΝ ΗΜΕΤΕΡΩΝ.
      ΜΕ ΤΙΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΤΟΥ ΦΤΑΣΑΝ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΕΝΩ Η ΔΕΗ ΧΑΡΑΤΣΩΝΕΙ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ, ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΕ ΑΥΤΗΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΟΥΝ ΤΟΥΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ ΠΛΈΟΝ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥΣ , ΑΛΛΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΥΣ

      Διαγραφή


  2. Μάλιστα θα προειδοποιου πριν κατεβάσουν το διακόπτη λες και είναι του μπαμπά τους το μαγαζί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.