Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δημοτικός Σύμβουλος Έδεσσας Βαγγέλης Θωμάς : Που πήγαν τα 300.000 ευρώ των συνδημοτών μας για τα κοιμητήρια κ. Δήμαρχε;


Μετά από πρόταση της παράταξης μας «Κοινωνία σε Κίνηση» για μείωση των τελών των κοιμητηρίων στο Δημοτικό Συμβούλιο της 20ης συνεδρίασης στις 20-11-19  ως εισηγητής της παράταξης αναφέρθηκα διεξοδικά στο υπό συζήτηση θέμα με αναλυτικά στοιχεία από το 2015 έως και σήμερα περιμένοντας όμως και ανάλογες απαντήσεις.
Πιο συγκεκριμένα στο επίμονο ερώτημά μου:«που πήγαν τα 300.000 ευρώ των συνδημοτών μας για τα κοιμητήρια της Έδεσσας», ακόμη περιμένω απάντηση από τον κ. Δήμαρχο.Μάλλον η απάντηση θα… χάθηκε κάπου στην μετάφραση!
Ας είναι, δεν πειράζει,έχω υπομονή και θα περιμένω...Δεν γνωρίζω όμως αν την ίδια υπομονή έχουν και οι συνδημότες μου που έχουν θαμμένους τους συγγενείς τους και υπόκεινται σε φορολογία από τον Δήμο Έδεσσας χωρίς οι ίδιοι τελικά να γνωρίζουν πως αξιοποιούνται τα χρήματα που αποδίδουν. Εδώ και χρόνια τα έσοδα είναι πολλαπλάσια των εξόδων!
Ο παρακάτω πίνακας είναι κατατοπιστικός και αποτυπώνει πλήρως την αλήθεια. Συγκεκριμένα λοιπόν:
Κοντά στα 300.000 ευρώ (συγκεκριμένα μέχρι στις 31-10-2019 είναι 278.120,81€) συνολικά στην πενταετία ο Δήμος τα έχει βεβαιώσει, ωστόσο όμως τα έχει χρησιμοποιήσει για άλλες ανάγκες και όχι για την υπηρεσία νεκροταφείων, η οποία είναι ανταποδοτική. Πράγμα που σημαίνει ότι όταν πληρώνουν οι δημότες πρέπει τα χρήματά τους να αξιοποιούνται σε έργα αποκλειστικά και μόνα για τα νεκροταφεία, καθώς και τα έσοδα με τα έξοδα να είναι ισοσκελισμένα, γεγονός που δεν υφίσταται. 
Από τον παραπάνω πίνακα συμπεραίνουμε ότι τα έσοδα και για το 2020 θα είναι τουλάχιστον περίπου στις 80.000 ευρώ και όχι 50.100, όπως υπολογίζει το αρμόδιο Τμήμα Εσόδων στην εισήγηση του προς το Δ.Σ. 
Όσον αφορά στα Έξοδα:
α)Μισθοδοσία: Είναι κοντά στα 18.000ευρώ και δεν πρόκειται να αυξηθεί καθώς δεν αναμένεται να προσληφθεί άλλο προσωπικό (αν συμβεί αυτό, θα έπρεπε να είχε ξεκινήσει ήδη η σχετική διαδικασία). 
β)Μελέτες: Ενώ στον προϋπολογισμό του 2019 αρχικά δείχνουν ότι βάζουν στον Κ.Α.Ε (02.45.7412) για την κατασκευή και επέκταση κοιμητηρίων, στη συνέχεια, με προηγούμενες οικονομικές αναμορφώσεις, αφαιρούνται. Για να γίνει μελέτη πρέπει πρώτα να βρεθεί χώρος. Κάθε χρονιά εγγράφεται ο κωδικός μελέτη και κάθε χρόνο τα χρήματα χάνονται.Που πάνε; … Άγνωστο. Άλλωστε, αν επρόκειτο να γίνουν μελέτες ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΝ ΣΤΟ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΚΑΙ Η ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΤΗ ΣΑΤΑ, ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ.
Καταληκτικά τόσο εγώ όσο και όλοι οι συνδημότες μας, θα περιμένουμε από την Δημοτική Αρχή τις απαντήσεις για όλα τα παραπάνω…

Βαγγέλης Δ. Θωμάς
Δημοτικός Σύμβουλος Έδεσσας

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Αν και κάτι με χαλάει σε σένα, συγχαρητήρια για την προσπάθειά σου. Ελπίζω να συνεχίσεις έτσι, να κάνεις γόνιμη αντιπολίτευση και να βοηθήσεις την πόλη. Απάντηση οι υπηρεσίες δεν θα δώσουν; ο δήμαρχος;; είναι παράβαση καθήκοντος αν δεν σου απαντήσουν οι υπηρεσίες, είναι ντροπή αν έχεις δίκιο. Η αποκεντρωμενη τι λέει για αυτό;;; όλα καλά; Καλή συνέχεια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι γόνιμη και άγονη, όλοι στην ίδια άγονη γραμμή ταξιδεύουν.
      Όταν είναι κάποιος είναι αιρετός και ξέρει ότι με απλές ερωτήσεις δεν καθαρίζει το τοπίο, κάνεις τα εξής βήματα;
      1. Καταγγέλλεις το γεγονός που υπέπεσε στην αντίληψή σου στην εποπτεύουσα κατά νόμο αρχή που έχει τον θεσμικό ρόλο να ελέγχει τον φορέα που θεωρείς ότι δεν πράττει τα δέοντα.
      2. Αν θεωρείς ότι υπάρχουν και ποινικές ευθύνες για τις ενέργειες αυτές, ετοιμάζεις ένα φάκελο με όλα τα στοιχεία και τα θέτεις υπόψη της δικαιοσύνης.
      Ανακοινώσεις κ.λ.π είναι μάλλον για το θεαθήναι.

      Διαγραφή
    2. Έχεις δίκιο φίλε, απόλυτο δίκιο. Καταγγελίες και τους πας όλους τρένο. Μια απορία έχω, οι αρχές και οι εισαγγελείς δεν πρέπει αν το διαβάσουν αυτό το άρθρο να κάνουν αυτεπαγγελτα έρευνα; Είναι μικρός ο Βαγγελακης, αν μάθει τα γράμματα το βλέπω το έργο, δράμα θα είναι σίγουρα.




      Διαγραφή
  2. Που τα βρήκες αυτά ρε Βαγγελακη; Περιμένω τις απαντήσεις για να σε συγχαρώ η να σε λοιδορισω. Πάντως αν έχεις δίκιο, θα είναι τεράστια ντροπή, να επιβαρύνουν ακόμη και τους νεκρούς. Τα λεφτά αυτά έψαξες που πήγαν;;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Βαγγελάκη 3 το λάδι,3 το ξύδι πόσο το λαδόξιδο ?????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Στον εισαγγελέα άμεσα να διερευνήσει το θέμα, δεν μπορεί να υπάρχει σκιά ούτε για τον δήμαρχο ούτε για την παράταξη του. Εσύ είσαι δημοτικός σύμβουλος δεν είσαι ανακριτική αρχή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.