Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δ. Σταμενίτης: Δικαιώθηκαν οι κοινές μας προσπάθειες - Το ΥΠΑΑΤ προχωράει στην καταβολή de minimis για τα επιτραπέζια ροδάκινα και νεκταρίνια


«Εντός του 2019 τα ποσά στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών»

Θετικά ανταποκρίθηκε η ηγεσία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων αναφορικά με την καταβολή αποζημιώσεων “de minimis”, αίτημα που εκφράστηκε καθολικά από τους Αγροτικούς Συλλόγους, τους φορείς, τους παραγωγούς αλλά και το πολιτικό προσωπικό όλο το προηγούμενο διάστημα μέσα από κατάθεση προτάσεων, συναντήσεων και συσκέψεων. 
Με απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων οριστικοποιήθηκε, η αρχική διάθεση της ηγεσίας του Υπουργείου, που ήταν η καταβολή των αποζημιώσεων εξαιτίας της πτώσης των τιμών και πωλήσεων κάτω του κόστους παραγωγής. Το γεγονός αυτό, όπως έχει τονιστεί επανειλημμένως προς πάσα κατεύθυνση, αποτέλεσε βαρύτατο πλήγμα για τους παραγωγούς, οι οποίοι τα τελευταία χρόνια λόγω των ακραίων εναλλαγών του καιρού αλλά και σε συνδυασμό με την επιβολή του ρωσικού εμπάργκο, βλέπουν συνεχώς τις καλλιέργειες τους να χάνουν την εμπορική τους αξία και το εισόδημα τους να συρρικνώνεται.  
Συγκεκριμένα, με βάση την απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων το ύψος της ενίσχυσης ορίστηκε στα 50 ευρώ ανά στρέμμα για τα νεκταρίνια και στα 70 ευρώ ανά στρέμμα για τα επιτραπέζια. Τα ποσά σύμφωνα με το Υπουργείο θα πιστωθούν στους λογαριασμούς των παραγωγών εντός του 2019.

Αναφορικά με το ζήτημα ο Βουλευτής Πέλλας δήλωσε τα εξής: 

«Η νέα κυβέρνηση αν και βρήκε ελάχιστα χρήματα στα ταμεία, περίπου 15 εκατομμύρια ευρώ μόνο ήταν διαθέσιμα για την καταβολή De Minimis, προχώρησε στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να δεσμεύσει το ποσό που θα εξασφαλίσει τις αποζημιώσεις για τους παραγωγούς. Παρόλο που η Νέα Δημοκρατία δεν υποσχέθηκε προεκλογικά την καταβολή De Minimis, ούτε προσπάθησε να παραπλανήσει τους παραγωγούς επενδύοντας εκλογικά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν, προσέγγισε την κατάσταση με στόχο τη στήριξη αυτών και την ενίσχυση των καλλιεργειών. Τα προεκλογικά δώρα του ΣΥΡΙΖΑ και οι σπατάλες σε μια προσπάθεια αποφυγής της εκλογικής συντριβής, ευτυχώς, δεν κόστισαν στους Έλληνες παραγωγούς. Από την πρώτη μέρα τόσο ο Πρωθυπουργός κ. Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάκης Βορίδης, αντιμετώπισαν το πρόβλημα με υπευθυνότητα, το αξιολόγησαν και προχωρούν στην επίλυση του. Σήμερα είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώνουμε ότι το πάγιο και δίκαιο αίτημα όλων μας ικανοποιήθηκε και αποτελεί μια πραγματική ανάσα για τους παραγωγούς της Πέλλας και κατ’ επέκταση για τις αγορές των τοπικών κοινωνιών». 

Τέλος, ο Διονύσης Σταμενίτης αναφέρθηκε ξανά στην αναγκαιότητα να υπάρξουν μεγάλες παρεμβάσεις ώστε να λυθούν τα σημαντικά και αυξημένα προβλήματα που παρουσιάζουν οι δενδροκαλλιέργειες τα τελευταία χρόνια. Επανερχόμενος στις προτάσεις που ήδη έχουν υποβληθεί και αφορούν στο πρόγραμμα της αναδιάρθρωσης των καλλιεργειών, της χυμοποίησης, της κομποστοποίησης και της αλλαγής του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ο Βουλευτής τόνισε ότι ο βασικός στόχος από εδώ και πέρα είναι η ουσιαστική στήριξη της αγροτικής παραγωγής, κυρίως της δενδροκαλλιέργειας, με γενναίες αποφάσεις, οι οποίες θα μας επιτρέψουν να αποφύγουμε στο μέλλον επαναλαμβανόμενα φαινόμενα.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

18 comments:

  1. kalla re den ntrepeste ti psixoula einai auta ton suriza krazate esus iste tris xirotera

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Πρέπει να ντρέπεσε που το ανακοινώνεις τι είναι 70 και 50 ευρώ το στρέμμα; Ούτε καν ψυχούλα.Ντροπη σας τώρα θα δείτε πως θα γελάνε οι συριζαιοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Πότε έκανες προσπάθεια ρε μεγάλε; Ούτε μία φορά δεν είπες και ζήτησες κάτι δημοσια.
    Έχεις καταντήσει Γραφειο τύπου αποφάσεων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για ποια δικαίωση μιλάτε κ. Σταμενιτη. Τι διεκδικήσετε και πότε για μας τους ροδάκινο παραγωγούς; Γιατί θα τρελαθουμε στο τέλος. Εσείς οχι μόνο δεν βγάλατε ούτε ένα δελτίο που να στηρίζει τις προσπάθειες μας, οχι μόνο δεν καταθέσατε ούτε μια ερώτηση στη Βουλή για τη στήριξη του εισοδήματος των παραγωγών ροδακίνων και νεκταρινιων αλλά εισασταν και αρνητικός στο να δοθούν deminimis. Λίγη τσίπα δεν έχετε πάνω σας. Αισχος. Αν νομίζετε ότι υπάρχουν ακόμη σανοφαγοι γελιέστε. Σοβαρευτείτε επιτέλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Σπεύδεις και ανακοινώνεις ψίχουλα για de minimis λησμονώντας ότι έλεγες το 2015 περί παράνομων ενισχύσεων. Λίγη ντροπή δεν βλάπτει.. Οπως και να έχει είναι θετικό ότι δίνονται κάποια χρήματα. Αισίως τα τελευταία 5 χρόνια είναι η 4η φορά. Μάλλον και η τελευταία.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Κρίμα είπα θα εκανες κατι καλυτερο ,αυτά τα ψίχουλα τα ξέραμε εδω και μια βδομάδα, δεν τόλμησε κανένας απο τους άλλους επισήμως να το ανακοινώσει. Μισά απο αυτά που έδωσε ο συριζα!!.Δικαιωσες τους συναδέλφους από τα καλύβια που τούς είπες να πάνε να τα πάρουν από το συναδελφο σου... ήσουν αρνητικός απο την πρώτη στιγμη. Ντροπή και μόνο ΝΤΡΟΠΗ.Καλα να πάθουμε που σας ψηφίσαμε.Εσεις δεν είστε ικανοι να μοιράζετε μια μπάλα άχυρο...Αίσχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σταμενιτης, εάν δεν ήταν ο καρασμανης να πιέζει συνεχώς και να τούς στριμώξει, δεν θα περνάμε ουτε αυτά τα ψίχουλα.Θα τα πούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Οταν εδινε ο ΣΥΡΙΖΑ 120, 100 και 50 στα συμπηρηνα ηταν ψιχουλα τωρα τα 50 και 70 τι ειναι; καλοφαγωτος ο σανος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΕΣΥ ΔΕΝ ΉΣΟΥΝΑ ΠΟΥ ΣΧΙΖΟΣΟΥΝ ΝΑ ΜΗΝ ΔΟΘΟΎΝ ΤΟ 2015;ΤΙ ΈΓΙΝΕ ΤΩΡΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Που είσαι σύριζα θα λετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Πλάκα έχετε εσείς οι βουλευτές με τα ψίχουλα νομίζεις θα σώσετε τους αγρότες και θα τους κοροϊδέψετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Καλά να πάθετε...ΝΔ θέλατε φάτε τα τώρα και μη μιλάτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. ΣΥΡΙΖΑ ΘΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΤΕ ΣΑΣ ΤΑΙΣΑΝ ΣΑΝΟΟΟΟΟΟΟΟ........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Άντε ρε αγρότες τραβάτε στην ελεύθερη αγορά βάλτε τον κιλό σας κάτω και αγωνιστείτε έχετε καταντήσει ζητιάνοι τέλος πια με τις επιδοτήσεις σας βαρεθήκαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Άντε τώρα λουστητε τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. ΝΤΡΟΠΗ ΣΟΥ. Με τι μουτρα βγαινεις και λες οτι λες. Για ελεημοσυνη μας τα δινετε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Σιγα μην σκισεις κανενα καλσον.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  18. Ναι αλλά η Μακεδονία είναι Ελληνική

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.