Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λάκης Βασιλειάδης: Το ΥΠΑΑΤ ανταποκρίθηκε στο δίκαιο αίτημα των δενδροκαλλιεργητών για καταβολή «de minimis»


Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ανταποκρίθηκε στο δίκαιο αίτημα των δενδροκαλλιεργητών για καταβολή στρεμματικών αποζημιώσεων μέσω του κανόνα ενισχύσεων ήσσονος σημασίας «de minimis».
Συγκεκριμένα, προβαίνει άμεσα σε ενίσχυση 70€ ανά στρέμμα στο επιτραπέζιο ροδάκινο και 50€ ανά στρέμμα στο νεκταρίνι, αποδεικνύοντας πως η Νέα Δημοκρατία υπήρξε ανέκαθεν η παράταξη που είχε πραγματική ευαισθησία για τον αγροτικό κόσμο. Οι καταβολές θα γίνουν στο άμεσο χρονικό διάστημα εν όψη των εορταστικών ημερών και με στόχο και την ενίσχυση της τοπικής οικονομίας.
Η συντονισμένη προσπάθεια επικοινωνίας της απώλειας εισοδήματος, ως αποτέλεσμα της αύξησης του κόστους εξαιτίας των -ολοένα αυξανόμενων ελέω αλλαγής του κλίματος- ακραίων καιρικών φαινομένων, αλλά και του ρωσικού εμπάργκο για τους δενδροκαλλιεργητές, τόσο από τους οργανωμένους φορείς τους, όσο και από σύσσωμο το πολιτικό προσωπικό της Πέλλας και όμορων περιφερειακών ενοτήτων, απέφερε αποτέλεσμα.

Από την πλευρά του, ο Βουλευτής Πέλλας Λάκης Βασιλειάδης είχε αναφέρει τις ανάγκες σε συνάντησή του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων σε συνάντησή του στις 19 Νοεμβρίου. Στη συνέχεια, είχε φέρει το ζήτημα στη Βουλή με την από 10 Δεκεμβρίου ερώτησή του προς τον Υπουργό με αφορμή επιστολή προς τον Πρωθυπουργό του Συλλόγου Εκπροσώπησης Αγροτικών Συνεταιρισμών Νομού Πέλλας και της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Δενδροκαλλιεργητών Κεντροδυτικής Μακεδονίας. Τέλος, αναφέρθηκε εκτενώς στην πρόσφατη ομιλία του στην ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο της συζήτησης για τον Προϋπολογισμό του 2020.
Ο Βουλευτής δήλωσε πως αν και η λογική της κρατικοδίαιτης αγροτικής παραγωγής με ενισχύσεις και αποζημιώσεις είναι μακριά από τη φιλοσοφία της Νέας Δημοκρατίας, δυστυχώς, για τους δενδροκαλλιεργητές φέτος είναι πιο αναγκαίες από ποτέ. Είναι επιτακτική ανάγκη, να ολοκληρωθούν άμεσα οι διαδικασίες από τον ΕΛΓΑ ώστε να αποζημιωθούν δίκαια και έγκαιρα οι μεγάλες ζημιές της φετινής χρονιάς.
Χαιρετίζοντας την απόφαση του Υπουργείου, ανέφερε πως τώρα είναι η ώρα για ένα νέο εθνικό σχεδιασμό της αγροτικής παραγωγής και δηλώνει σίγουρος ότι το κλίμα συνεργασίας μεταξύ φορέων και διοίκησης θα οδηγήσει σύντομα σε μια σύγχρονη και πραγματικά ανταγωνιστική πρωτογενή παραγωγή.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

19 comments:

  1. Του ΣΥΡΙΖΑ τα 100€ ειπε ο καρασμανης είναι μασκαριλικια τα 70 &50 τι είναι;Ντροπή σας τελευταία φορά που σε ψηφισα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Βρε πάλι θα τους ψηφίσεις και θα τους ξαναψηφίσεις.Τι μας το λες σαν τα παιδάκια για να σου κάνουν το χατίρι.Οτι είναι οι πολιτικοί είστε και οι πολίτες.Νομίζεις θα φοβη θούν.Δηλαδή 100 η αλεπού 110 το αλεπουδάκι.

      Διαγραφή
    2. Και για τα βιομηχανικα? Ε ρε δουλεμα που τρωμε. Εμεις κι εγω πρωτος ειμαστε ζωα αλλα εσεις εκει στη ΝΔ ειστε απατεωνες.

      Διαγραφή
    3. Απορώ γιατί σας τα δίνουν ελευθερη αγορά είναι τι θα πει απώλεια εισοδήματος που ζούμε στην σοβιετική Ένωση δεν τραβάει κάντε κάτι άλλο και μην σας δουλεύουν με επιδόματα για να σας εχουν στο χέρι ξυπνήστε σηκωθείτε από την βολέψη του καναπέ και του επιδόματος

      Διαγραφή
  2. Νεαρέ που εκφράζεις το νέο ηθος οπως λες,απέδειξες οτι είσαι και συ παλιά σακαρακα .Το ανακοίνωσε ο συνάδελφος σου, εσύ έπρεπε να ακολουθήσεις; δλδ επανάληψη του δίπολου Σηφάκης - Τζάκρη.Αυτα που κοροϊδεύατε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Έρχονται εκλογές θα δείτε που θα τα βάλετε τα deniminis

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Σιγά μην πάθεις τίποτα τόσα λεφτά που θα δώσετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τα συμπηρυνα τα ξεχάσαμε τώρα τελειως δεν είναι ροδακινα αυτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ντροπή!!!! Το λέτε και με καμάρι ότι βοηθάτε δήθεν τους αγρότες!!! 50€ το στρέμμα το νεκταρινια και 70 τα επιτραπέζια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Εαν νομιζετε οτι η απωλεια εοσοδηματος λογω υποβαθμισμενης τιμης των ροδακινων ειναι 50 και 70 Euro το στρεμμα τοτε ειστε ξεφτιλες.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Αυτό τον Βορίδη που τον βρήκε ο Κούλης κάθε πρωί είναι στα κανάλια και μιλάει για τους λαθρομετανάστες και τα ελληνοτουρκικά για τους αγρότες τίποτα.Μαλον μας έχει λύση όλα τα προβλήματα να παρετηθει αμέσως είναι άσχετος γι'αυτό το υπουργειο

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ντροπή!!!! Μόνο αυτό τίποτα άλλο!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πότε Θ ΤΑ βάλουν Τ ψίχουλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Καλά να πάθουμε όμως ψηφίσαμε το "λακη" για να μας σώσει άρε μυαλό που κουβαλάμε δεν πειράζει ας αναζητήσει την ξανά την ψήφο θα πάρει ότι του αναλογεί......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Θεωρητε βοήθεια αυτη στον αγροτη;ψιχουλα μας δίνετε!που θα πρωτοδωσουμε ;που;Ντροπή!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Άντε ρε αγρότες τραβάτε στην ελεύθερη αγορά βάλτε τον κιλό σας κάτω και αγωνιστείτε έχετε καταντήσει ζητιάνοι τέλος πια με τις επιδοτήσεις σας βαρεθήκαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΜΕΝΟΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΣ19 Δεκεμβρίου 2019 στις 12:05 μ.μ.

    TEΛIKA KAΛA ΣOY EIΠE O AΛΛOΣ OTI EIΣAI ΣAKAPAKA ,AYTA ΠOY EIΠEΣ EINAI NEPOBPAΣTEΣ ΠAΠAPIEΣ KAI TI EKANEΣ ΣTH ΣYNANTHΣH, BΓHKEΣ ΦΩTOΓPAΦIA KAI EΦYΓEΣ ΛEΣ OTI KATAΘEΣEΣ EPΩTHΣH, ΠOIA EPΩTHΣH ΠPIN MIA BΔOMAΔA , AΦOY ΠHPEΣ KOMMATIA AΠO THN EΠIΣTOΛH TΩN ΣYNETAIPIΣMΩN KAI TΩN ΣYΛΛOΓΩN KAI  ΛEΣ ΓIA THN XΘEΣINH ΣOY XΛΩMH OMIΛIA ΣOY.AΛHΘEIA BAYKAΛIZEΣAI OTI H AΠAPATHPHTH ΠAPOYΣIA ΣOY BOHΘHΣE NA ΠAPOYME TA ΨYXOYΛA; AΣ MHN TON ΞEΦΩNIZE TOΣO KAIPO O ΓEPOΛYKOΣ ΔEN ΘA ΠAIPNAME OYTE TA ΨYXOYΛA .ΔEN EIΔEΣ ΔEN HΘEΛE NA BAΛEI TA NEKTAPINIA, KAΛA ΠOY BΓHKE AΛΛOΣ ΔHMOΣIA KAI TOY EIΠE  EMMEΣΩΣ ΠΛHN ΣAΦΩΣ MHN KANEIΣ KAMIA AΔIKIA. MIΛAΣ EΣY ΓIA KPATIKOΔIAITOYΣ  ΣOBAPA , KAΘAPIΣE ΠPΩTA TO ΠIATO ΣOY KAI META MIΛA. TEΛIKA EAN AKOΛOYΘOYΣATE ENIAIA ,ΣKΛHPH ΓPAMMH OI AΠOZHMIΩΣEIΣ ΠOY ΘA ΠEPNAME ΘA HTAN ΔIΠΛAΣIEΣ.KPIMA, AΠOΔEIKNYETAI OTI O NOMOΣ ΠAΣXEI AΠO EKΠPOΣΩΠHΣH ΚΑΙ ΕΊΧΑΜΕ ΕΠΕΝΔΎΣΕΙ ΣΤΟ ΝΕΟ.ΠΟΙΟ ΝΕΟ ΆΧΡΩΜΟ ΑΟΣΜΟ ΑΝΕΓΚΕΦΑΛΟ. ΚΑΡΑΤΖΟΒΑ ΝΑ ΤΟ ΒΆΛΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΎΝ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΎΟΥΝ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αγρότες ζητουλες, κλείστε τους δρόμους και μη ζητιανευετε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Δυστυχώς φίλοι μου το ροδάκινο έχει σβήσει αλλά αρνούμαστε να το αποδεχτούμε και πως να το κάνουμε άλλωστε αφού πήραμε δάνεια για αγορά αγροτικής γης, υπεραξίες τώρα, και προσπαθούμε να τα βγάλουμε πέρα για να μη χάσουμε τα σπίτια μας. Κανένας παραγωγός δε θέλει και δε περιμένει κανένα deminimis για να καλλιεργήσει τη γη του, αυτό που θέλει είναι να μπουν κάποιες σταθερές για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις ανάγκες του. Ελπίζω να οριστούν ζώνες καλλιέργειας στη χώρα ώστε να μην υπάρχει αυτός ο πλεονασμός και η διαφορά στην ποιότητα και γεύση του ίδιου του φρούτου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.