Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Με κέφι και προσφορά η εκδήλωση - συνεστίαση της Τομ. Οργάνωσης Πέλλας του ΚΚΕ στη Σκύδρα (φωτο)



Με μεγάλη ανταπόκριση & συμμετοχή των φίλων του ΚΚΕ πραγματοποιήθηκε η χρονιάτικη Εκδήλωση-Συνεστίαση της Τομεακής Οργάνωσης Πέλλας το μεσημέρι της Κυριακής 26 Γενάρη στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Σκύδρας.

Τιμώντας με τον καλύτερο τρόπο τα 102 χρόνια ζωής & δράσης του ΚΚΕ στο πλάι της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμμάτων, οργανώθηκε με συντροφικό μεράκι και προσφορά από τους φίλους και τα μέλη του Κόμματος η πολύ όμορφη αυτή εκδήλωση. 
Στην Εκδήλωση παραβρέθηκε και χαιρέτισε ο Λεωνίδας Στολτίδης, βουλευτής του ΚΚΕ. Πέρα από την αναφορά του στην αταλάντευτη πορεία του Κόμματος για τα δίκια του λαού, αναφέρθηκε στη σημερινή κατάσταση στη χώρα μας και διεθνώς. Σε μια κατάσταση που απαιτεί ξεσηκωμό και επαγρύπνηση. Είναι πολλά τα μαύρα σύννεφα του ιμπεριαλιστικού πολέμου που έχουν μαζευτεί στην ευρύτερη περιοχή της Αν. Μεσογείου, της Β. Αφρικής, της Μ. Ανατολής με κυρίαρχη την δολοφονική δράση των αμερικανοΝΑΤΟικών γερακιών και πολύ ανησυχητική την όλο και πιο βαθιά εμπλοκή των ελληνικών κυβερνήσεων σ’ αυτούς τους σχεδιασμούς. Τα πολεμικά επεισόδια μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν, το νέο πολεμικό μέτωπο στη Λιβύη με την άμεση εμπλοκή της αστικής τάξης της Τουρκίας και άλλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, η συνέχιση του πολέμου στη Συρία και σε άλλες αραβικές χώρες συνιστούν ένα πολύ επικίνδυνο πολεμικό κοκτέιλ για τους λαούς της περιοχής.

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, ήρθε παραμονές Χριστουγέννων, η κυβέρνηση της ΝΔ, σαν τον κλέφτη, να φέρει την κατάπτυστη συμφωνία Ελλάδας - ΗΠΑ για την επέκταση των στρατιωτικών βάσεων στην Ελλάδα, που δρομολόγησε η προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ και ας ζητάει τώρα δήθεν "πάγωμα" της ψήφισης της συμφωνίας, που μετατρέπει τη χώρα μας όχι μόνο σε πολεμικό ορμητήριο των ΝΑΤΟικών δολοφόνων, αλλά και σε στόχο, σε "μαγνήτη" επιθέσεων ή αντιποίνων. Δεν χρειάζεται καμία φοβερή ανάλυση για το τι περιλαμβάνει αυτή η συμφωνία. Ουσιαστικά τα παραχωρεί όλα : στρατόπεδα, στρατιωτικά αεροδρόμια και λιμάνια στην υπηρεσία των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, επεκτείνοντας το εύρος των δραστηριοτήτων τους στην Ελλάδα, που μετατρέπεται απ' άκρη σ' άκρη σε αμερικανοΝΑΤΟικό στρατόπεδο! 

Σε σχέση με τους εργαζόμενους, μια σειρά από δικαιώματα, κατακτήσεις, δοκιμάζονται. Δίνουν αγώνα ακόμη και για πράγματα που θα έπρεπε να θεωρούνται αυτονόητα, όπως π.χ. το δώρο των Χριστουγέννων, το ωράριο, οι αμοιβές, το πλαίσιο που καθορίζει η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας .

Αυτή την περίοδο βρισκόμαστε μπροστά σε άλλο ένα χτύπημα στη κοινωνική ασφάλιση, που ετοιμάζει η κυβέρνηση της ΝΔ σε συνέχεια του νόμου "λαιμητόμου" της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ. Θέλουν να βάλουν οριστική ταφόπλακα στην κοινωνική ασφάλιση, να την μετατρέψουν σε ατομική υπόθεση του κάθε εργαζόμενου, σε πεδίο νέων αγορών για τους επιχειρηματικούς ομίλους. Να καταργήσουν μια για πάντα την προσωπική διαφορά και την επικουρική ασφάλιση. Να μετατρέψουν σε ακριβό εμπόρευμα την υγειονομική περίθαλψη και την Πρόνοια.

Αυτοί που σήμερα θέλουν να εμφανιστούν ως "σωτήρες" του ασφαλιστικού συστήματος είναι αυτοί που όλα τα προηγούμενα χρόνια καταλήστεψαν τα ασφαλιστικά μας ταμεία, έπαιξαν στο χρηματιστήριο τα λεφτά μας, ανέβασαν τα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης, πέταξαν εργαζόμενους έξω από τα βαρέα ανθυγιεινά επαγγέλματα κ.λ.π. 

Δεν είναι αλήθεια το δεν αλλάζει τίποτα. Ήδη αυτή τη περίοδο, Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα οργανώνουν απεργία για το ασφαλιστικό-λαιμητόμο, χιλιάδες τις προηγούμενες μέρες διαδήλωσαν ενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία που μετατρέπει τη χώρα σε ορμητήριο πολέμου του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών, 5.500 νέοι πτυχιούχοι απήργησαν την προηγούμενη εβδομάδα σε όλη τη χώρα, επειδή απολύονται.

Τόνισε την ανάγκη συνέχισης του οργανωμένου αγώνα εργαζομένων, αγροτών, αυτοαπασχο-λούμενων, νεολαίας για τα δίκια τους και ενάντια σε όσους κλέβουν τον ιδρώτα τους καθημερινά, αλλά και σε όσους με τις πολιτικές τους εξυπηρετούν τους εκμεταλλευτές τους, στην κεντρική πολιτική σκηνή & σε τοπικό επίπεδο.

Το ΚΚΕ, οι δυνάμεις τους στο κίνημα, όλοι εμείς, απλώνουμε το χέρι κι απευθύνουμε κάλεσμα συμπόρευσης για να ανασυντάξουμε το εργατικό, το αγροτικό, το λαϊκό κίνημα, για μια νέα άνοδο των αγώνων του λαού μας.

Για να μην ξαναγίνουν οι αγώνες μας νεροκουβαλητές στο μύλο της εναλλαγής κυβερνήσεων στην ίδια εξουσία, μιας χούφτας καπιταλιστών και των ενώσεών τους, αλλά να ανοίξουν δρόμο πραγματικής αλλαγής, ανατροπής του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος. Η νέα δεκαετία που ξεκίνησε μπορεί να γίνει αληθινά επαναστατική και νικηφόρα”, επισήμανε ο Λεωνίδας Στολτίδης. 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι με τη “Λαϊκή Συσπείρωση”, που στήριξε το ΚΚΕ στο Δήμο Έδεσσας ο Χαράλαμπος Τσιτσάγκας στο Δήμο Σκύδρας ο Γιάννης Σουμελίδης και στο Δήμο Πέλλας η Ολυμπία Παπαδοπούλου.

Στην εκδήλωση κυριάρχησε η συντροφική ατμόσφαιρα, με καλό φαγητό προσφορά της Κομματικής Οργάνωσης, με εθελοντική δουλειά πολλών φίλων, το άφθονο κρασί και η καλή μουσική με δημοτικά, αντάρτικα, λαϊκά & ρεμπέτικα από τον Γιώργο Γαϊτάνη, τον Τερζόπουλο Σούλη και τον Παντελή Πετρίδη.





Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Καμία λίρα εγγλέζικη δώρο υπήρχε;;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. 2020 πηγαμε....ακομα με το κκ ασχοληστε??????

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΚΚΕ δεν είμαι καλά τους προτιμώ απο τους γιαλαντζί αριστερούς του ΣΥΡΙΖΑ που είναι με όλους και όλα όπου φυσάει

      Διαγραφή
  3. Οχι ασχολουμαστε με μπουμπουκους τηλεπωλητες νοβαρτιους και μαζευομαστε και τον ακουμε και τον θαυμαζουμε γιατι αυτο το επιπεδο εχουμε. Οι αγγλικες λιρες τελειωσαν θα σας ζητησουμε δανεικα ελβετικα φραγκα.Καλα να περνατε εκει στη μεσαια ταξη που εχετε και χρημα εχετε και γραβατες. Τι; δεν εχετε;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παγώσαμε στο Πνευματικό Σκύδρας.Βαλτε καμία θέρμανση

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Για τις πίτες που έκοψαν οι άλλοι στα "hotels" δεν είδα πικρόχολα σχολια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.