Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρικυμία σε κρανίο... χωρίς νερό


Οτι δεν κατάφερε ο Καραμανλής την δεκαετία του '60 που ήθελε να καταστρέψει την πόλη και τους Καταρράκτες θα γίνει σήμερα το 2020 από τους πολιτικούς απογόνους του. Οι Εδεσσαίοι και οι φίλοι της Έδεσσας πρέπει να αντιδράσουν όπως έκανε ο Σύλλογος Προστασίας Φυσικών Καλλονών στην απαράδεκτη και αχαρακτήριστη απόφαση να ... τσιμεντάρουν τον Εδεσσαίο-Βόδα ποταμό.

Μόνο έτσι μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς την απόφαση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η οποία για 10 χρόνια αδράνησε και σήμερα ο κεντρικός ποταμός της Έδεσσας να κινδυνεύει να μην είναι ... ποταμός αλλά ένα κανάλι. Κάθε ζωή, χλωρίδα, ιχθυοπανίδα (και όχι μόνο) μέσα σε αυτόν και γύρω από αυτόν θα εξαφανιστεί κάτι που σε πολλές πόλεις της Ευρώπης τα ποτάμια επαναφέρονται στην προ-καναλοποίησης εποχή, εμείς εδώ θα κάνουμε το αντίθετο. 


Συγκεκριμένα η μη αποκατάσταση και ορθή τοποθέτηση των συρματοκιβωτίων με τις πέτρες-κροκάλες την κατάλληλη ώρα, ως όφειλαν, δημιουργεί ένα συμπυκνωμένο αριθμό προβλημάτων άνευ προηγούμενου. Παράλληλα η επερχόμενη τσιμεντοποίηση και η κοπή δεκάδων δέντρων μαζί με την ανεπανόρθωτη ζημιά σε έργο του Δήμου Έδεσσας με την ανάπλαση των ποταμοβραχιόνων βάζει σε κίνδυνο όχι μόνο τον τουρισμό αλλά και τους μικροκαλλιεργητές του Λόγγου Έδεσσας και της ευρύτερης περιοχής που θα δουν δεκάδες ρυάκια να στεγνώνουν. Παράλληλα το στέγνωμα του βράχου της πόλης και ο επερχόμενος θρυμματισμός της πουρόπετρας δημιουργεί άλλους πιθανούς κινδύνους με απρόβλεπτες συνέπειες από μια σεισμική ακολουθία. Η δικαιολογία του νερού στα σπίτια είναι γελοία διότι οι Εδεσσαίοι γνωρίζουν ότι ζουν εδώ και χρόνια σε πόλη σαν την Βενετία ενώ οι οικοδομές μετά το 2000 εφαρμόζουν ειδικές προδιαγραφές και δεν αντιμετωπίζουν κανένα πρόβλημα. 
Η εικόνα της πόλης των νερών θα πληγεί ανεπανόρθωτα διότι χιλιάδες επισκέπτες που την επισκέπτονται καθημερινά και όχι μόνο τα Σαββατοκύριακα θα απογοητεύονται από το θέαμα του ξερού καταρράκτη. Δυστυχώς άνθρωποι χωρίς απολύτως καμία περιβαλλοντική ευαισθησία εφαρμόζουν απαράδεκτες πολιτικές εχθρικές στο φυσικό περιβάλλον με σχεδιασμό που μόνο προβλήματα θα δημιουργήσει και μάλιστα σε βάθος 20ετίας. Η εικόνα της πράσινης πόλης κινδυνεύει και οι πολίτες θα πρέπει να αντιδράσουν πριν δουν το θέαμα που δεν θα τους αρέσει καθόλου. 

Η επιχείρηση ... Τσιμέντο να γίνει, σε πλήρη εφαρμογή από "λάθος ανθρώπους στην λάθος θέση" της πολιτικής που πατάνε το πράσινο χαλί της πόλης με τα "γουρουνοτσάρουχα" τους αδιαφορώντας για το περιβαλλοντικό και πολιτιστικό μέλλον της πόλης, των πολιτών και φυσικά την αγάπη των επισκεπτών της.

Ευάγγελος Κυριακού
Ειδικός Διαχείρισης Προορισμών
Μέλος της Παράταξης ΚΟΙΤΑΜΕ ΜΠΡΟΣΤΑ

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

5 σχόλια:

 1. Αφού ο Δήμος έκανε τις πλακοστρώσεις δεξιά και αριστερά του ποταμού έρχεται τώρα η Περιφέρεια να τις καταστρέψει.
  Ντροπή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Θα μας δείξει και κάποιος τα σχέδια γιατί μόνο κατηγορίες από το κενό ακουμε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. ΑΧΡΗΣΤΟΙ και περισσότερο αχρηστοι οσοι τους ψηφισατε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Κυριακου,ο σύγχρονος Στογιος.Κυριακου,δουλεψε λίγο αγόρι μου και άσε τους ξεσηκωμους.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Με εσάς τους άχρηστους χάσαμε και το μουσείο στην Έδεσσα μιλάτε κοιλιάς άντε από εδώ τώρα ο Γιάννου σαςφτεει τον σοντρά τον πουλήσατε εν ψυχρό το μουσείο δεν το θέλετε το γήπεδο δεν θέλετε να φύγει τα μαγαζιά που σας πληρώνουν τα θέλετε άδεια τι θέλετε επιτελουσ ρε μια Έδεσσα αδεια ανασκαφές δεν θέλετε πεζόδρομο δεν θέλετε μόνο για τα καρνρβαλια είστε αυτή είναι η Έδεσσα κυρίες και κυριοι

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.