Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ποιοι βουλευτές της ΝΔ είναι... «πρωταθλητές» σε ομιλίες στη Βουλή (Ονόματα)


Πρώτος και με διαφορά είναι ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Καρασμάνης με 57 ερωτήσεις και ακολουθεί ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με 49

Μπορεί ο κοινοβουλευτικός έλεγχος από την πλευρά των βουλευτών της πλειοψηφίας να συνιστά διαχρονικά ένα πολύ δύσκολο εγχείρημα δεδομένων και των -παρωχημένωνεν πολλοίς πολιτικών παραδόσεων στη χώρα μας, ωστόσο μεταξύ των «158» της παρούσας κυβέρνησης δεν λείπουν και τα φωτεινά παραδείγματα.

Μάλιστα, όπως λένε οι γνωρίζοντες τα «γαλάζια» μυστικά, η σχετική λίστα θα μπορούσε να είναι ακόμα πιο μακρά, αφού πολλές από τις παρεμβάσεις των στελεχών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. είτε περνούν από σαράντα κύματα μέχρι να κατατεθούν είτε παραμένουν στο συρτάρι των εμπνευστών τους προκειμένου να μη φέρουν σε δύσκολη θέση τους υπουργούς και τους υφυπουργούς. Πάντως, για να αποδίδουμε τα του Καίσαρος τω Καίσαρι, η τακτική αυτή έχει χαλαρώσει πολύ επί πρωθυπουργίας Μητσοτάκη σε σχέση με ό,τι συνέβαινε στο παρελθόν, και ιδιαίτερα στη διάρκεια της διακυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα, όπου, λόγω και της συμπόρευσης με τον Πάνο Καμμένο, τα λουριά ήταν πολύ πιο σφιγμένα.

ΠΡΩΤΟΠΟΡΟΙ

Οι πρωτοπόροι σε παρεμβάσεις βουλευτές της Ν.Δ., βάσει του αριθμού των ερωτήσεων και των αναφορών που έχουν καταθέσει στη Βουλή, είτε κατ’ αποκλειστικότητα είτε μαζί με άλλους συναδέλφους τους, μέχρι και τις 5 Φεβρουαρίου.

Πρώτος και με διαφορά είναι ο πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και βουλευτής Πέλλας Γιώργος Καρασμάνης με 57 και ακολουθεί ο Μάξιμος Χαρακόπουλος με 49. Στην τρίτη θέση βρίσκεται ο Κωνσταντίνος Μαραβέγιας με 33 και στην τέταρτη η συντοπίτισσα και εσωκομματική του ανταγωνίστρια Ζέττα Μακρή με 32. Πολύ ψηλά βρίσκεται ο προερχόμενος από το Ποτάμι Γιώργος Αμυράς, που εξελέξη στα Ιωάννινα και μέχρι στιγμής έχει καταθέσει, ούτε λίγο ούτε πολύ, 30 ερωτήσεις και αναφορές.

Ευχάριστη έκπληξη αποτελεί και η Διονυσία Αυγερινοπούλου από την Ηλεία με 28, ενώ τον ίδιο ακριβώς αριθμό έχει συμπληρώσει ο έμπειρος Γιάννης Λαμπρόπουλος από τη Μεσσηνία. Στις 27 ανέρχονται οι ερωτήσεις και οι αναφορές του Βασίλη Βασιλειάδη από την Πέλλα και του Αγγελου Τσιγκρή από την Αχαΐα, 25 έχει ο Γιαννιώτης Σταύρος Καλογιάννης, 24 ο Γιώργος Στύλιος από τη γειτονική Άρτα, 22 ο Λάζαρος Τσαβδαρίδης από την Ημαθία και 21 ο Βασίλης Σπανάκης από τον Νότιο Τομέα της Αθήνας. Πολύ δυνατή αποδεικνύεται και η Μεσσηνία, καθώς ο έτερος βουλευτής του νομού, Χρήστος Μπουκώρος, έχει φθάσει τις 20, όσες και η Μυκονιάτισσα βουλευτίνα Κυκλάδων Κατερίνα Μονογυιού. Ο μετεωρολόγος Ιωάννης Καλλιάνος από τον Νότιο Τομέα της Αθήνας βρίσκεται στις 18 και ακολουθεί κατά πόδας ο πρώην υφυπουργός Άμυνας Θανάσης Δαβάκης από τη Λακωνία με 17. Η Μαρία Κεφάλα από τα Γιάννενα βρίσκεται στις 16, συμπληρώνοντας με τον τρόπο αυτόν τη δραστήρια, όπως φαίνεται, «γαλάζια» φατρία της Δυτικής Ελλάδας.

Το ίδιο ακριβώς νούμερο έχουν συμπληρώσει οι Γιάννης Οικονόμου από τη Φθιώτιδα και Διονύσης Σταμενίτης από την Πέλλα. Δύο λιγότερες έχει ο Κώστας Τζαβάρας από την Ηλεία, ενώ μία ντουζίνα έχουν συμπληρώσει η Νόνη Δούνια από την Α’ Πειραιά και ο Χρήστος Κέλλας από τη Λάρισα. Στις 11 ανέρχονται οι ερωτήσεις και οι αναφορές του Δημήτρη Μαρκόπουλου από τη Β’ Πειραιά και από 10 έχουν οι Βασίλης Γιόγιακας της Θεσπρωτίας, Μάριος Σαλμάς της Αιτωλοακαρνανίας, Γιάννης Μελάς της Α’ Πειραιά και Θεμιστοκλής Χειμάρας της Φθιώτιδας.

Το σύνολο των υπολοίπων δεν έχουν φθάσει μέχρι στιγμής σε διψήφιο αριθμό, οπότε μοιραία θα πρέπει να... γκαζώσουν, κατά το κοινώς λεγόμενο, λίγο περισσότερο. Φυσικά, η επάρκεια των βουλευτών κρίνεται και από το απτό αποτέλεσμα που είχε για τις εκλογικές περιφέρειες του καθενός εκ των προαναφερθέντων βουλευτών ο αριθμός των παρεμβάσεών τους. Γιατί, βλέπετε, υπάρχουν άλλοι που με μία ερώτηση ή αναφορά μπορεί να έλυσαν κάποιο σημαντικό ζήτημα. Το θέμα είναι ότι δεν θα πρέπει να αναπαύονται στις σχετικές δάφνες.

Πηγή: parapolitika.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Δλδ πολλά μπλα μπλα μπλα μπλα δίχως πράξεις αρε τζάμπα οι βαρβάτοι μισθοί....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οσοι έχουν το μπλα μπλα μπλα κάνουν για βουλευτές και στο μπλα παραμένουν

      Διαγραφή
  2. Λαμόγιο ζοριζεσαι που ο Καρασμανης είναι πρωταθλητής στη Βουλή ,μακράν από τους άλλους και προσπαθείς να το απαξιωσεις με το μπλα μπλα, χωρίς πράξεις και με το τζαμπα ,βάρβατοι μισθοί.Λαμογιο ο Καρασμανης και πρωταθλητής και μαχητής και με πράξεις, για δε το μισθό η καρατζοβα δημοσίευσε πριν καιρό το πόθεν έσχες των δημάρχων και βουλευτών.Ο μεσος όρος αμφοτέρων κυμαίνεται στα 36000 χιλιάδες .Ο βουλευτής με αυτά πρέπει να συντηρήσει γραφεία, ΔΕΗ, θέρμανση, καύσιμα, καθαριότητα και βάλε. Ο δήμαρχος πληρωμένα τα πάντα από τον δήμο ακόμα και τα τραπέζια και την βασιλόπιτα που κόβει πληρώνει ο δήμος.Αλλα κατι λαμόγια σαν εσένα στοχοποιησαν τους βουλευτές για λόγους ευνόητους...Τι δεν καταλαβαίνεις λαμόγιο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Σιγα ρε φιλε να μην τους βγαλουμε και δισκο στην εκκλησια. Τοσο πορωμενος εισαι η τοσο ανοητος....

      Διαγραφή
  3. Έσπασε ποτέ αυγά? η όπως πάει το κύμα....διάβαζε εκθέσεις ιδεών στην βουλή για να περνάει η ώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ποιοι ειναι πρωταθλητες στο μιλαν δε μιλαν ποιος τους δινει σημασια;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Αν εννοείς φιλαράκι (11,30) τον Καρασμανη, μάλλον τον αδικεις και με πράξεις αποτελεσματικοτητας και ταπι και ψύχραιμος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.