Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δ. Σταμενίτης: «Τέλος στην ταλαιπωρία των μελών της ομάδας παραγωγών ΑΘΗΝΑ»


Έγινε το τελικό βήμα για την οριστική απαλλαγή των αγροτών-μελών της ομάδας παραγωγών «ΑΘΗΝΑ» με τη θετική απόφαση της Ολομέλειας του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους, όπως αυτό ήταν αναμενόμενο ύστερα και από τη θετική πρόταση του αρμόδιου εισηγητή. 
Μετά από την παρουσίαση του προβλήματος από τον Βουλευτή Πέλλας κ. Διονύση Σταμενίτη το περασμένο καλοκαίρι και το αίτημα του να μην χαθεί άλλος χρόνος, η επιλογή του Υφυπουργού Οικονομικών κ. Βεσυρόπουλου να  ακολουθήσει τον δρόμο του Νομικού Συμβουλίου ήταν αυτή που οδήγησε ουσιαστικά στη θετική έκβαση του ζητήματος. Και αυτό γιατί, όπως όλος ο νομικός κόσμος γνωρίζει, ο ειδικός νόμος υπερισχύει του γενικού. Σε αυτήν την περίπτωση το σημείο κλειδί ήταν η αποσαφήνιση μέσω του Νομικού Συμβουλίου ότι το άρθρο 103, ν. 4605/2019 υπερισχύει έναντι του άρθρου 4, ν. 1882/1990, γεγονός που ανοίγει τον δρόμο για την απαλλαγή των μελών της ομάδας παραγωγών και της τακτοποίησης των υποθέσεων τους. 
Τις επόμενες μέρες θα σταλεί δεσμευτική οδηγία προς την ΑΑΔΕ μέσω της οποίας θα ενημερώνονται οι κατά τόπους ΔΟΥ για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθηθεί ώστε οι ενδιαφερόμενοι να μπορέσουν να τακτοποιήσουν τις υποθέσεις τους.
Αναφορικά με την εξέλιξη ο Βουλευτής Πέλλας Διονύσης Σταμενίτης δήλωσε: 
«6 χρόνια μετά βρίσκει λύση ένα πρόβλημα που ταλαιπώρησε δεκάδες συμπολίτες μας. Δυστυχώς, η προηγούμενη κυβέρνηση ακύρωσε όλες τις προσπάθειες της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων κ. Σαββαϊδου, η οποία το φθινόπωρο του 2014, όταν ανέκυψε το ζήτημα, είχε αναγνωρίσει το δίκαιο των μελών της ομάδας παραγωγών και είχε αποφασίσει να προχωρήσει στην υποβολή νομοθετικής πρότασης προκειμένου να βρεθεί λύση. ‘Έτσι χάθηκαν 4,5 ολόκληρα χρόνια, με τους συμπολίτες μας να εγκλωβίζονται σε ένα καθεστώς φορολογικής ομηρίας. 
Από την ανάληψη των καθηκόντων της νέας κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας, οι παράγοντες του Υπουργείου Οικονομικών, αναγνώρισαν την άμεση αναγκαιότητα εξεύρεσης λύσης, εντόπισαν τη ρίζα του προβλήματος  και εν συνεχεία προχώρησαν στις απαραίτητες ενέργειες. 
Η επιλογή του Υφυπουργού κ. Βεσυρόπουλου να ακολουθήσει την οδό της γνωμοδότησης του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους και να μην οδηγηθεί σε εκ νέου κατάθεση τροπολογίας, η οποία θα δημιουργούσε ενδεχομένως πρόσθετα νομικά κωλύματα και θα κόστιζε χρόνο, αποδείχθηκε στην πράξη ότι ήταν η πιο ορθή. 
Η χθεσινή εξέλιξη μας χαροποιεί όλους γιατί τερματίζει μια μακρά περίοδο ταλαιπωρίας, άγχους και προβλημάτων για δεκάδες συμπολίτες μας. Επιπλέον, αποδεικνύει ότι είμαστε χρήσιμοι για τους πολίτες όταν με τις αποφάσεις και τις ενέργειες μας δίνουμε λύσεις και όχι, όταν λέμε μεγάλα λόγια, αφήνοντας μισοτελειωμένες υποθέσεις». 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 comments:

  1. Άλλος ένας σωτήρας τελικά Ποιός έφαγε λεφτά αν εφαγε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μαιντανοι καταντησατε. Τρεχετε να βγαλετε δελτια τυπου ολοι σας για ενα θεμα. Οχι εγω το εκανα, οχι εγω και παει λεγοντας...........
    Και στη τελικη μπορει και τιποτε....
    Γιατι δεν αφηνετε τον κοσμο να σας κρινει και κανετε αμαν να αυτοδιαφημηστητε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο συγκεκριμενος κι αν ειναι μαιντανος. Για καθε δραση τελευταιος και καταιδρωμενος εως ανυπαρκτος. Να χαμε να λεγαμε.

      Διαγραφή
  3. Λίγη ντροπή κύριοι της Νέας Δημοκρατίας...το έχετε παρακάνει με την καπηλεία των επιτυχιών του ΣΥΡΙΖΑ...σε λίγο θα μας πείτε ότι η Νέα Δημοκρατία έβγαλε την Ελλάδα από τα μνημόνια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μάλλον ζεις στον μύθο σου. Εσυ ειδικά δεν ασχολήθηκες καθόλου και μάλιστα τοσο Πολύ γνώριζες, που πρίν μια βδομαδα στο δελτίο σου έλεγες ότι συναντηθηκες την Τετάρτη το απόγευμα για να ενημερωθείς για την υπόθεση από στελέχη του υπουργείου Οικονομικών.Και όχι μόνο αυτό έλεγες ,αλλα και ότι η απόφαση θα βγει τελος Φεβρουαρίου αρχές Μαρτίου.Κατά τα άλλα γνώριζες!! Ολα αυτά δείχνουν πόσο πολύ ασχολήθηκες και επιπλέον πού είναι οι φωτογραφίες που ως συνήθως βγαζεις!!! Εμεις οι άμεσα ενδιαφερόμενοι που παρακολουθουσαμε την υπόθεση ξέρουμε ότι, Δύο άνθρωποι ασχολήθηκαν αποδεδειγμένα, Σηφάκης και Καρασμανης.Εσυ ειδικά, ΟΧΙ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Διονύση με χαιρετίσματα δεν λύνονται τα προβλήματα του τύπου " είχα συνάντηση την Τετάρτη το απόγευμα με στελέχη του υπουργείου προκειμένου να ενημερωθώ για το ζήτημα !!.." Στην ενημέρωση έμεινες !!! Μου θυμίζεις αυτο πού είπες στους συναδέλφους για το εμπάργκο, πάτε να σας τα δώσει ο καρασμανης και αυτά πού σας έδωσε το 15 είναι παράνομα και θα σας τα πάρουν πίσω.Εμεις οι Καλυβιώτες το όνομα σου το έχουμε γράμμενο κάτω από το τζοκει!! Έλα στα καλύβια να σου πούμε τι σημαίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Πήρε φωτιά το Κορδελιό!!
    Τι κάνει πάλι ο Μαθουσαλας,τελικά δεν παίζεται! Έβαλε τους άλλους τρεις, Σηφακη ,Σταμενητη,Τζάκρη τους αναφέρω με την σειρά των δελτίων τους να τον ακολουθήσουν και να πούνε και μείς βάλαμε πλάτη για την Αθηνά ,θελουμε και μείς μερτικό!! Τι κάνει ο Δεινόσαυρος τι ανακατωσούρα φέρνει!! Ενωθείτε επιτέλους και εκτελέστε τον πολιτικά,! Φτάνει πια,αλλιώς θα Σας φάει και Σας!! Δεν τον Αντέχω πια.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ε, όχι κι έτσι κυριε Σταμενίτη μας. Τόσο δούλεμα το καταλαβαίνει και ο πιο ηλίθιος που σε ψήφισε.Έλεος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Κώστα Μίμη μην εκτιθεσαι με τα συγχαρητήρια σου, είσαι και νεος! ποιό πάλεψε τόσα χρόνια ; το θέμα της Αθηνάς; Πέρασε και δεν ακούμπησε!! Το λέει και ο ίδιος ζήτησε να ενημερωθεί την προηγούμενη Τετάρτη....
    Όχι ψεματα .Δείξε μια ανακοίνωση του για το θεμα.Οχι τηλεφωνήματα Κώστα απο την γυναίκουλα σου στά σπίτια..Εμείς στο Αρσενι ξέρουμε ποιοί ασχολήθηκαν.Ο δικός σου Όχι.Παρακαλώ Καρατζοβα να περάσει.Δεν βρίζω. Ξεσκεπαζω.Ας Απαντήσουν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Kώστα πέφτω από τα σύννεφα, γιατί θεέ μού τόσο ψέμα.Ενταξει είπαμε η γυναίκα σου συνεργάτης στο γραφείο του Διονύση ,αλλά κρατάμε τα προσχήματα και την αξιοπρέπειά.Και γω που σας πίστευα τόσο πολύ.Αξιζει να πουλάμε την συνείδηση μας, Κώστα , για τους πολιτικούς που είναι επιρρεπείς στο ψεμα ,εκτός ελαχίστων περιπτώσεων;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Σας πονάει που μπορεσε να λύσει ένα χρόνιο πρόβλημα ο Σταμενιτης ε; αντι να λέτε ένα μπράβο που ελυσε ένα τόσο πολυπλοκο πρόβλημα, έχετε και στόμα. Ντροπή κουτάβια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. 7,20 για να λύσεις ένα πρόβλημα πρέπει να το γνωρίζεις.Αυτος μόνος του αυτοκαρφώθηκε.Πήγε λέει στο υπουργείο για να ενημερωθεί,πότε πρίν από μια βδομάδα. Τον είδα στην τιβί τραγικός δεν ήξερε τι έλεγε.Και είπε και άλλο ψέμα,οτι δήθεν στο τέλος του 14, συναντήθηκαν οι βουλευτές για το θέμα, έψαξα παντού εάν δημοσιεύθηκε πουθενά δεν υπάρχει η Αθηνά,ΠΟΥΘΕΝΆ!! Μπράβο ξέχασε το, Μούντζα θα πεση !! Επειδή δεν είμαστε κουτάβια,έχουμε και στόμα και γλώσσα και κρίση και θα μιλάμε και θα αποκαλύπτουμε τα ψέματα και τις γκάφες του.Τι δεν καταλαβαίνεις;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.