Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

"Kοινωνία σε Κίνηση": Αντιπλημμυρικό Εδεσσαίου ποταμού, ένα Δημοτικό Συμβούλιο που άργησε χρόνια



Τη Δευτέρα  17 Φεβρουαρίου πραγματοποιήθηκε το έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο που αφορούσε στο αντιπλημμυρικό έργο του Εδεσσαίου ποταμού. Ένα δημοτικό συμβούλιο που φαίνεται να καθυστέρησε κάποια χρόνια.
 Ενώ λοιπόν, το έργο έπρεπε να ξεκινήσει στις 16 Ιανουαρίου 2019 είναι απορίας άξιο γιατί δεν επιχειρήθηκε από την πλευρά, τόσο της Περιφέρειας όσο και του Δήμου η ενημέρωση των πολιτών,  από τη στιγμή μάλιστα που εκφράστηκε η εύλογη ανησυχία τους. Κληθήκαμε λοιπόν προ τετελεσμένων , αφού όλες οι κρίσιμες προθεσμίες κατά τις οποίες θα μπορούσε κάποιος να προσβάλει τη διαδικασία έχουν ήδη παρέλθει.
 Αυτό που αναρωτιέται κανείς είναι γιατί δεν υπήρξε από κανέναν αιρετό, τόσα χρόνια που ωριμάζει το έργο ,οποιαδήποτε αντίδραση για αυτά που αντιμετωπίζουμε σήμερα. Η ώρα κατά την οποία συγκλήθηκε το συμβούλιο (τρεις το μεσημέρι) κατέδειξε τη διάθεση της Δημοτικής Αρχής  να απαξιώσει το όλο θέμα, ενώ ταυτόχρονα ελέγχεται και για την προσπάθεια της  να μοιράσει τις ευθύνες της, για την πολιτική επιλογή της, να μην μετουσιώσει την αγωνία των Εδεσσαίων, σε γνώση. Τέλος ,το πλήθος του κόσμου αντιμετώπισε την ειρωνική διάθεση του Δημάρχου  όσον  αφορά, το μέγεθος της παρουσίας τους επιβεβαιώνοντας τους ισχυρισμούς μας.

Επί της ουσίας προκύπτουν λοιπόν, τα εξής ερωτήματα

α) Αν οι δημότες δεν ενημερώνονται για τόσο σοβαρά ζητήματα πότε θα ενημερωθούν;
β) Γιατί δεν κλήθηκαν οι αγρότες και οι επαγγελματίες της περιοχής σε κάποιο τραπέζι διαβούλευσης από τη στιγμή που οι εργασίες θα ξεκινήσουν την αρδευτική και τουριστική περίοδο;
γ) Πως θα αντιστραφεί το δυσμενές κλίμα από τη δημοσιοποίηση του κλεισίματος των καταρρακτών που έχει επιφέρει ήδη, δεκάδες ακυρώσεις εκδρομών;
δ) Παρά  τις απόπειρες τροποποίησης του πυθμένα με μείωση του τσιμέντου κατά 20%  , ποιος μπορεί να είναι βέβαιος για τις επιπτώσεις στη μηχανική συμπεριφορά του υπεδάφους και τις συνέπειες στο βράχο της πόλης;
ε) Γιατί δεν τέθηκε σε πρώτη προτεραιότητα το αισθητικό κομμάτι του ποταμού ώστε να αποτελέσει μαζί με τους καταρράκτες το βασικό σημείο αναφοράς της πόλης και να είναι  παράδειγμα προς μίμηση για όλες τις πόλεις με ποτάμια;

Δυστυχώς, η αναγκαιότητα ενός έργου στον Εδεσσαίο ποταμό σήμερα, δεν μπορεί να κάμψει τις σοβαρές επιφυλάξεις που υπάρχουν και όσο συνεχίζουν να υπάρχουν,  σε μια νοητή ζυγαριά τα  δυο εκατομμύρια  ευρώ  θα είναι λίγα μπροστά στα δυο εκατομμύρια  χρόνια γεωλογικής  ιστορίας. Έτσι λοιπόν, η απόφαση για απένταξη του έργου μπορεί να   είναι ποια, μόνο πολιτική,  εφόσον  η Περιφέρεια  κρίνει ότι πρέπει να το μελετήσει εκ νέου με έμφαση στο γεωλογικό και αισθητικό τομέα εντάσσοντας το, σε κάποιο μελλοντικό πρόγραμμα.
               
"ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ"

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

13 comments:

  1. Ο ΒΛΑΧΟΣ ΣΑΣ ΠΑΙΖΕΙ ΚΑΙ ΕΣΕΝΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΑΝΤΩΝΗ ,ΛΑΘΟΣ ΕΠΟΧΗ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τσεπκεντζη,αγόρι μου ο ξάδερφος σου δεν είναι ένας από τους μηχανικούς της Περιφέρειας που ασχολούνται με την μελέτη του έργου;εσύ δεν το γνωριζες; δεν ενημερώθηκες;και βγαίνεις τώρα,εκπληκτος, με ανακοινώσεις;μας δουλεύεις ρε φίλε;αυτά δεν θα σε βγάλουν Δήμαρχο,βαλτο καλά στο μυαλό σου,οι εδεσσαιοι δεν τρώνε χόρτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Είναι που λένε ξύπνησες τελευταίος...για κάτι σαν και εσάς ο Γιάννου θα είναι δήμαρχος έως τα γεράματα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. είμαι κατά του έργου ξεκάθαρα , άλλα θα ασχοληθώ με την αντιπολίτευση στην πολη μου αν εξαιρέσεις λίγο τον Αντωνη ο άλλος κοιμάται με τα παπούτσια. ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΜΟΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΧΙ ΚΡΙΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΗ ΣΟΥ ΦΙΛΕ ΜΟΥ.
      Η ΠΟΛΗ ΣΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΄74 ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΚΕ, ΞΑΝΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ, ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ, ΞΑΝΑΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΜΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ, ΜΙΛΑΜΕ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΑΡΧΕΣ ΠΟΥ ΕΞΕΛΕΞΕ ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ, ΚΑΙ ΜΥΑΛΟ ΔΕΝ ΕΒΑΛΕ.
      ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΡΟΜΟ.
      ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΙΛΑΣ ΓΙΑ ΚΡΙΜΑ.
      ΤΑ ΗΘΕΛΕ ΚΑΙ ΤΑ ΕΠΑΘΕ.
      ΑΠΛΑ ΕΧΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ.
      ΤΩΡΑ ΡΙΧΝΟΥΝ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΜΠΕΤΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΝΗΜΑ

      Διαγραφή
  5. το γεγονός ότι στις τελευταίες εκλογές ήταν φαβορί να γίνει Δήμαρχος αυτή η χλιαρή παρουσία με ξεπερνά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αναρωτιέται λέει ο Τσεπκετζής γιατί δεν αντέδρασε τόσα χρόνια κάποιος αιρετός???Αιρετός δεν ήταν και αυτός??Απευθύνεται σε ιθαγενείς??Δεν υπάρχει σωτηρία!!!Είμαστε άξιοι της μοίρας μας!!Μνημόνια μέχει να σβήσει ο ήλιος!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΔΕΝ ΑΝΑΡΩΤΙΕΤΑΙ , ΓΙΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΗΘΕΙΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΣΤΡΟΦΑΡΙΣΜΑ.
      ΣΧΗΜΑ ΛΟΓΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΠΕ, ΓΙΑΤΙ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΤΣΙ ΤΟΥ ΤΟ ΕΓΡΑΨΑΝ

      Διαγραφή
  7. το θέμα δεν είναι για πλάκα παιδιά. Επιτέλους αφήστε στην άκρη είμαι με τον τάδε ή με τον δείνα. Σκεφτείτε λίγο παραπέρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πολύ λίγος αυτός μαζί και ο δήμαρχος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ο ΛΑΙΟΣ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΚΑΙ ΕΙΠΕ: ΕΧΕ ΓΕΙΑ ΚΑΗΜΕΝΕ ΚΟΣΜΕ.

      ΒΛΕΠΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΔΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΤΗΝ 25η ΜΑΡΤΙΟΥ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΕΣΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΟΔΟ ΜΕ ΤΙΣ ΔΕΝΤΡΟΣΤΟΙΧΙΕΣ

      Διαγραφή
  9. Εδεσσαιοι ξυπνήστε!!!!!!!!!λένε ψέματα.καντε βόλτα σε όλα τα ποταμάκια της Έδεσσας και όλα είναι στρόμενα με μπετόν δεν υπάρχει φυσική κοίτη είναι ψευτεσ.και μάλιστα η παραταξη που υποστήριζαν αυτοί οι ιδιοι εστροσαν όλες τις κοίτες με μπετο.μια βόλτα στα ποταμάκια θα σας πεισει.παραμυθαδεσ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όντος έτσι είναι εγώ έκανα μια βόλτα στο κεντρικό ποταμάκι και εκεί που ρίχνουν τον σταυρό είναι τσιμέντο

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.