Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ερώτηση στη βουλή της Θ. Τζάκρη για τη συνέχιση της λειτουργίας του υποκαταστήματος ΕΦΚΑ στην Αριδαία


Στη Βουλή φέρνει το θέμα της λειτουργίας του Α΄ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Πέλλας, το οποίο βρίσκεται στην πόλη της Αριδαίας, η βουλευτής Πέλλας με τον ΣΥΡΙΖΑ, κ. Θεοδώρα Τζάκρη, με αφορμή τις πρόσφατες μετακινήσεις τριών υπαλλήλων στην Έδεσσα. Με Ερώτηση που κατέθεσε, σήμερα, προς τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, τονίζει την ανάγκη παραμονής και αναβάθμισης του υποκαταστήματος στην Αριδαία, ενώ το ενδεχόμενο σφράγισής του είναι εμφανές, μετά και την μετακίνηση σημαντικού μέρους του στελεχιακού του δυναμικού στην αντίστοιχη Υπηρεσία της Έδεσσας.

Το κείμενο της Ερώτησης έχει ως εξής:

ΕΡΩΤΗΣΗ

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων

ΘΕΜΑ: «Αμφιβολίες σχετικά με την απρόσκοπτη λειτουργία του υποκαταστήματος του τ. ΙΚΑ στην Αριδαία»

Τον τελευταίο καιρό, έπειτα από τη μετακίνηση τριών υπαλλήλων του υποκαταστήματος του τ. ΙΚΑ Αριδαίας, (το οποίο λειτουργεί ως Α' Τοπικό Υποκατάστημα Μισθωτών Πέλλας του ΕΦΚΑ), στην αντίστοιχη Υπηρεσία της Έδεσσας έχει αναπτυχθεί μια έντονη φημολογία, σχετικά με το οριστικό κλείσιμο του υποκαταστήματος. Το συγκεκριμένο

υποκατάστημα της Αριδαίας, ενός Δήμου, κατά προσέγγιση, 30.000 κατοίκων, εξυπηρετεί καθημερινά εκατοντάδες κατοίκους και η πιθανή διακοπή της λειτουργίας θα δημιουργούσε έντονη και δικαιολογημένη αναστάτωση στους πολίτες, οι οποίοι προκειμένου να εξυπηρετηθούν, θα έπρεπε να μεταβούν στην πόλη της Έδεσσας και ως εκ τούτου να διανύσουν μια, διόλου ευκαταφρόνητη, απόσταση ενώ, αναμφίβολα θα προκαλούσε μεγάλα προβλήματα, στην ομαλή λειτουργία της πόλης.

Έτσι, η αρχική υποβάθμιση και στη συνέχεια η πιθανή κατάργηση του υποκαταστήματος δε στοιχειοθετείται από τις πραγματικές συνθήκες, ενώ αντίθετα, η συνέχιση της λειτουργίας του, ειδικά τώρα που προβλέπεται η ενίσχυση του νέου ΕΦΚΑ με περαιτέρω αρμοδιότητες, με σημαντικότερη αυτή που αφορά στην απονομή των συντάξεων όλων των συγχωνευόμενων ασφαλιστικών φορέων, υπαγορεύεται από κοινή λογική.

Ως εκ τούτου, ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Προτίθεστε να προβείτε σε κλείσιμο του Α΄ Τοπικού Υποκαταστήματος Μισθωτών Πέλλας, το οποίο βρίσκεται στην πόλη της Αριδαίας;

2. Ποιες ενέργειες πρόκειται να αναλάβει το Υπουργείο για τη διασφάλιση της ομαλής λειτουργίας της Υπηρεσίας και της ίσης πρόσβασης των πολιτών σε αυτή, τώρα που ο ΕΦΚΑ επιφορτίζεται με την απονομή των συντάξεων των ασφαλισμένων σε συγχωνευόμενους ασφαλιστικούς φορείς; (ΤΣΑΥ, ΟΓΑ κ.α.)

Η ερωτώσα βουλευτής:
Θεοδώρα Τζάκρη

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Το δούλεμα πάει σύννεφο άσε μας κυρία μου

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κυρία Τζάκρη ώς πού θα φθάσει η υποκρισία όλων σας ; Ειδικά εσεις οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έχετε τεράστια ευθύνη για την υποβάθμιση ,το κανατε από υποκαταστήμα σε τμήμα και το αποδυναμωσατε προεκλογικά με τα προεκλογικά ρουσφέτια σας.Αυτο εκμεταλλεύτηκαν οι σημερινοί και κάνανε τις μετακινήσεις.Προηγηθηκε η πρόταση του κυρίου Σταμενιτη να ενισχυθούν τα καταστήματα της Έδεσσας και Γιαννιτσών σε βάρος της Αριδαίας. Και τώρα έρχεστε και κάνετε υποκριτικές ερωτήσεις.Και μάλιστα ακόμα και Σαββατοκύριακο.Μια λύση ολοι μαζί να απαιτησετε να επιστρέψουν όλοι που φύγανε και πρίν τις εκλογές και μετά και να αναβαθμιστεί σε υποκατάστημα με αρμοδιότητα και στις συντάξεις του ογα .Και να μπει μπροστά αυτός που το παίζει ΠόντιοςΠιλάτος,αυτός μπορεί και να μην κρύβετε.Διαφορετικα έχετε ολοι σας ευθύνη .ΝΤΡΟΠΗ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η κυρία βουλευτής φαίνεται θα πληρώνει από την τσέπη της τα λειτουργικά έξοδα του ΙΚΑ Αριδαίας γι αυτό ενδιαφέρεται τόσο πολύ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τον αράπη κι αν τον πλένεις το σαπούνι σου χαλάς. Για σένα 11:51.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.