Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Διάγγελμα Μητσοτάκη για τον κορονοϊό: Οποιοσδήποτε εφησυχασμός είναι ανεπίτρεπτος (βίντεο)


Κάθε εφησυχασμός είναι επικίνδυνος ανέφερε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμά του με αφορμή τις τελευταίες εξελίξεις για τον κορωνοϊό.

«Οι περισσότεροι που θα νοσήσουν θα παρουσιάσουν ήπια ή δεν θα έχουν καν συμπτώματα. Ωστόσο κάποιοι συμπολίτες μας, κυρίως μεγάλης ηλικίας, και όσοι πάσχουν από χρόνια νοσήματα, ίσως χρειασθούν νοσηλεία. Αυτούς πρέπει να προστατεύσουμε πρώτα από όλους. Ο στόχος μας είναι απλός: Τα τυχόν σοβαρά κρούσματα να απλωθούν σε βάθος χρόνου, ώστε οι ασθενείς να είναι σε θέση να λάβουν τη φροντίδα που αξίζουν και δικαιούνται από τα νοσοκομεία μας», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

Ο πρωθυπουργός έλαβε μάλιστα θέση και για το ζήτημα της θείας κοινωνίας και της συνάθροισης κατά τον εκκλησιασμό αναφέροντας:

«Προσωπικά, τις τελευταίες μέρες ένιωσα έντονη την ανάγκη να επικαλεστώ την πίστη μου για να αντλήσω δύναμη και να σταθώ στο ύψος των περιστάσεων. Είμαι σίγουρος ότι και πολλοί από εσάς αισθανθήκατε το ίδιο.  Ως Πρωθυπουργός, όμως, οφείλω να ακούσω τους ειδικούς επιστήμονες. Ό,τι ισχύει για τις δημόσιες συναθροίσεις, ισχύει και για τις εκκλησίες μας.

Σήμερα, δεν δοκιμάζονται τα «πιστεύω» μας, αλλά η πίστη μας στην υγεία του ανθρώπου. Η αγάπη προς τον «πλησίον» στην οποία ομνύει και η ίδια η Ορθοδοξία.

Γι’ αυτό και τα θρησκευτικά καθήκοντα πρέπει κι αυτά να προσαρμοστούν στην πραγματικότητα. Και να επιτελούνται, όσο είναι εφικτό, απ’ το σπίτι, ώστε να περιορίζονται οι μεγάλες συναθροίσεις. Η Εκκλησία των πιστών, άλλωστε, είναι μεγάλη. Προσβλέπω στη στήριξη της ηγεσίας της Εκκλησίας στον κοινό σκοπό. Αλλά ο θεσμικός μου ρόλος μού επιβάλλει να τοποθετηθώ με σαφήνεια στο θέμα.

Ξέρω ότι η πίστη αρχίζει, συχνά, εκεί που τελειώνει η επιστήμη. Όμως η πίστη που χρειαζόμαστε τώρα είναι ότι θα καταφέρουμε να ξεπεράσουμε την κρίση. Αρκεί όλοι να ακολουθήσουμε συντεταγμένα τις οδηγίες των γιατρών και των ειδικών».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Καλή τύχη σε όλους. Χάρηκα που σας γνώρισα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Επί τέλους πιεσμένος από την ωμή πραγματικότητας είπε κάτι ουσιαστικό και για τις εκκλησίες και μπράβο του. Θα γίνει όμως σεβαστή η προτροπή του ή μιλάει σε ώτα μη ακουόντων? Όποιος όμως δεν καταλαβαίνει την σοβαρότητα πρέπει να δειωχτεί χωρίς άλλο. Δεν παίζουμε με την δημόσια υγεία....Είμαστε σε πόλεμο χωρίς όπλα. Όλοι μας πλέον σοβαροί και πειθαρχημένοι. Καλή τύχη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΜΕ ΕΣΕΝΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ ΚΟΙΜΑΜΑΙ ΗΣΥΧΟΣ.
    ΚΑΛΑ ΚΑΙ Ο ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΣ ΗΤΑΝ..............

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Παιδιά μας δουλεύουν μας παίζουν αλλά συμφέροντα παίζονται,ξυπνηστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Φτάνει με το φόβο πια έχετε τρομάξει όλο το κόσμο αντε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Βρε γκαντέμη έλεος από την δεύτερη μέρα που βγήκες σεισμοί πλημμύρες πανδημίες ο Θεός να μας βοηθήσει με εσένα που μπλέξαμε....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Καταραμένος είναι αυτός ρε συ Ποιος ξέρει τι άλλο θα μας βρει ο Θεός μαζί μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.