Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λ. Βασιλειάδης: Πρόβλημα με τους περιορισμούς στις λαϊκές αγορές


Ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης επικοινώνησε με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη και το Γενικό Γραμματέα Εμπορίου & Προστασίας Καταναλωτή Παναγιώτη Σταμπουλίδη, αναφορικά με τα ζητήματα που έχουν ανακύψει από τους αναγκαίους περιορισμούς λόγω πανδημίας, στις λαϊκές αγορές.

Συγκεκριμένα, ο Βουλευτής επεσήμανε το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την απόφαση να συμμετέχουν στις λαϊκές αγορές της χώρας το 50% των πωλητών, εναλλάξ κάθε εβδομάδα, αλλά και με την απόφαση απαγόρευσης μετακίνησής τους από Περιφέρεια σε Περιφέρεια. Και οι δύο αποφάσεις αυτές ενέχουν τον κίνδυνο μεγάλο ποσοστό των προϊόντων να παραμείνει αδιάθετο με αποτέλεσμα τα πεταχτεί.

Ειδικότερα, σχετικά με τον περιορισμό μετακίνησης των πωλητών σε άλλη Περιφέρεια, ο Βουλευτής ανέφερε πως στην Π.Ε. Πέλλας πολλοί πωλητές (παραγωγοί και επαγγελματίες) διαθέτουν τα προϊόντα τους και εκτός της Κεντρικής Μακεδονίας, σε όμορες Περιφέρειες. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα οι συγκεκριμένοι πωλητές να περιορίζονται σε πολύ μεγαλύτερο ποσοστό από το 50% που έτσι κι αλλιώς θα υποστούν λόγω της πρώτης απόφασης. Σε κάθε περίπτωση, ο τζίρος των ανθρώπων αυτών θα περιοριστεί δραματικά.

Σε αναλυτική συζήτηση, ο Γενικός Γραμματέας διαβεβαίωσε τον Λάκη Βασιλειάδη πως όλοι όσοι πλήττονται από την οικονομική κρίση που δημιουργεί η πανδημία θα στηριχθούν. Κάθε απορρύθμιση, οποιουδήποτε κλάδου, καταγράφεται και θα αντιμετωπιστεί ισότιμα. Εν προκειμένω, το Υπουργείο ήδη σχεδιάζει την ένταξη των παραγωγών και επαγγελματιών των λαϊκών αγορών στα μέτρα στήριξης και θα προχωρήσουν άμεσα στις σχετικές ανακοινώσεις. Παράλληλα, υπάρχει πρόθεση, σε προϊόντα που αυτό είναι εφικτό, να γίνει συντονισμένη προσπάθεια απορρόφησής τους από εμπόρους, και διάθεσή τους στην αγορά, εκτός λαϊκών αγορών, προς αποφυγή καταστροφής τους.

Και οι δύο πλευρές συμφώνησαν ότι οι ιδιαίτερες συνθήκες που βιώνουμε εξαιτίας της πανδημίας επιβάλλουν δύσκολες αποφάσεις. Ωστόσο, σε αυτή τη φάση της μάχης εναντίον ενός αόρατου εχθρού, προέχει η εξασφάλιση και ενίσχυση της δημόσιας υγείας. Η Κυβέρνηση, στο μέτρο του δυνατού, θα προσπαθήσει να αντιμετωπίσει με κάθε τρόπο την οικονομική απορρύθμιση σε κάθε κλάδο, δίκαια και ισότιμα. Από την πλευρά του ο Λάκης Βασιλειάδης ευχαρίστησε τον Υπουργό για τις έως τώρα ενέργειες της Κυβέρνησης και τόνισε πως οι Βουλευτές είναι εδώ για να αφουγκράζονται τις αγωνίες, να καταγράφουν τις ειδικές επιπτώσεις των μέτρων σε κάθε κλάδο και να τις μεταφέρουν στους αρμοδίους.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

9 comments:

  1. Με όλα καταπιάνεται και στην ουσία ΤΙΠΟΤΑ ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΟΤΕΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η ουσία είναι πως οι επαγγελματίες και οι παραγωγοί λαϊκών αγορών θα είναι στα οικονομικά μέτρα! Μπράβο Λάκη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Μπράβο Λάκη εισαγόμενε .......χαχαχαχαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Μπράβο!Λάκη συνέχισε δυνατά ,πρώτος όπως ο Γιάννης ο Σηφάκης!!στα προβλήματα του κόσμου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ο Λακης οταν ηταν μικρός ακουγε RAP...
    τωρα που μεγάλωσε τους RAPάρει όλους...
    Πρώτος βουλευτής θα είναι την επόμενη φορά

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μπράβο Λάκη σε καμαρώνουμε ξεπεράσες και τον Δον Κορλεονε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Μέσα 6,55, Συμφωνώ όπως ο Γιάννης ο Σηφακας και αυτος απο μικρος παπαριζε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. ΜΗΝ ΞΕΧΝΆΣ ΣΤΑ ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ ΕΧΕΙ ΓΙΓΑΝΤΕΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΓΑΛΏΣΕΙ. ΕΧΕΙ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΝΑ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΑ ΠΟΥ ΓΙΓΑΝΤΏΝΕΤΑΙ.ΑΣΤΑ ΦΊΛΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΕΙ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΊΑ ΝΑ ΣΟΥ ΚΑΝΕΙ ΠΑΡΕΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.