Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ερώτηση του Λάκη Βασιλειάδη στη βουλή για το αγροτικό ρεύμα


Ερώτηση για το αγροτικό ρεύμα κατέθεσε στη Βουλή, ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης. Ο Βουλευτής θίγει το σημαντικό για τον αγροτικό κόσμο ζήτημα των ρυθμίσεων οφειλών προς της ΔΕΗ.

Ειδικότερα, αναφέρει πως λόγω έλλειψης υποδομών οι αγρότες είναι αναγκασμένοι να πληρώνουν μεγάλα ποσά σε ηλεκτρικό ρεύμα για την άρδευση των καλλιεργειών τους από γεωτρήσεις. Συχνά και λόγω του ιδιαίτερου κύκλου των αγροτικών εργασιών, αδυνατούν να αποπληρώσουν στην ώρα τους τις οφειλές τους. Από τη στιγμή λοιπόν όπου καταγγελθεί η σύμβαση με τη ΔΕΗ, θα πρέπει να καταβάλουν το σύνολο των οφειλών για να ξαναδουλέψουν.

Ο Λάκης Βασιλειάδης απευθύνει ερώτηση προς τους Υπουργούς Περιβάλλοντος & Ενέργειας και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων ως προς τη βούληση της Κυβέρνησης για ένα νέο πλαίσιο ρυθμίσεων των οφειλών με διακανονισμό πληρωμών.

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Κ. Χατζηδάκη, τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, κ. Μ. Βορίδη

Θέμα: Ρυθμίσεις οφειλών προς τη ΔΕΗ από αγροτικά τιμολόγια

Ο ετήσιος κύκλος εργασιών των αγροτών και γενικά των παραγωγών του πρωτογενούς τομέα διαφέρει σε σχέση με άλλους τομείς της οικονομίας. Ειδικότερα ως προς το ζήτημα της ενέργειας για άρδευση καλλιεργειών, οι αγρότες είναι αναγκασμένοι να επωμιστούν το μεγάλο κόστος ηλεκτρικού ρεύματος την περίοδο εκείνη του χρόνου όπου δεν εισπράττουν έσοδα. Αυτό δημιουργεί ένα προφανές πρόβλημα ρευστότητας. Εάν μάλιστα λάβουμε υπόψη το υψηλό κόστος της απαιτούμενης ενέργειας, το οποίο μπορεί να ανέλθει σε μερικές χιλιάδες ευρώ για μια μεσαία καλλιέργεια, τότε αντιλαμβανόμαστε τη δυσμενή θέση στην οποία έρχονται ετησίως οι καλλιεργητές. Το κόστος αυτό παρατηρούμε ότι αυξάνεται τα τελευταία χρόνια λόγω της λειψυδρίας, της απουσίας τακτικών βροχοπτώσεων και άλλων επιπτώσεων της αλλαγής του κλίματος.

Με δεδομένο επίσης ότι η πλειοψηφία των αγροτών χρησιμοποιεί γεωτρήσεις, λόγω έλλειψης υποδομών όπως υδροηλεκτρικά φράγματα, παρατηρούμε συχνά αδυναμία τους να αποπληρώσουν έγκαιρα τις οφειλές τους προς τη ΔΕΗ με αποτέλεσμα να δημιουργούνται αφενός χρέη και απώλεια εσόδων για τη δημόσια επιχείρηση, αφετέρου επιπρόσθετο κόστος, λόγω προσαυξήσεων, και ταλαιπωρία για τους παραγωγούς.

Με το σημερινό ισχύον πλαίσιο, από τη στιγμή που αδυναμία πληρωμής αγροτικού τιμολογίου οδηγήσει σε καταγγελία της σύμβασης, αυτή δεν μπορεί να επανέλθει αν δεν προηγηθεί η αποπληρωμή του ποσού στο σύνολό του. Μια ειδική, ευνοϊκή και δίκαιη αντιμετώπιση του ζητήματος από την πολιτεία, όπως διακανονισμός πληρωμών και ευέλικτο πλαίσιο ρυθμίσεων οφειλών για αγροτικά τιμολόγια βάσει εποχικότητας, θα μπορούσε να ωφελήσει και το Δημόσιο, διοικητικά και οικονομικά, και τους καταναλωτές και την οικονομία, συνέπεια της μείωσης του κόστους παραγωγής. Σε διαφορετική περίπτωση υπάρχει

κίνδυνος να μη μπορέσουν να καλλιεργήσουν παραγωγοί οι οποίοι σήμερα, μετά τη διακοπή της σύμβασης, δεν μπορούν να επανέλθουν και να ρυθμίσουν τις οφειλές τους.

Συνεπώς, ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

1.Σε ποιες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε ώστε να διευκολυνθούν βάσει εποχικότητας οι ρυθμίσεις οφειλών προς τη ΔΕΗ από αγροτικά τιμολόγια;

Ο ερωτών Βουλευτής
Βασίλειος Βασιλειάδης»

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

13 comments:

  1. Λάκη τι σε πιάνει το Σαββατοκύριακο με κλειστή Βουλή να καταθέτεις ερωτήσεις.Εγω θα ήθελα απο τον κυβερνητικό βουλευτή της γενιάς μας όχι ερωτήσεις,αλλά να σηκώνει το τηλέφωνο και να διεκδικεί λυσεις εδω και τώρα από τον Διοικητή της ΔΕΗ ,όπως και από τον Διοικητή του ΕΦΚΑ. Μήπως έχουν δίκιο αυτο που λέγεται ότι ο αθηναίος επικοινωνιολόγος πού στά γράφει έχει άγρια μεσάνυχτα; Και σε οδηγεί σε γκάφες; Κοιταξε το Λάκη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΗΤΑΝ ΔΥΣΚΟΛΟ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΩΝ ΣΥΜΒΟΥΛΟ ΤΗΣ ΔΕΗ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΗΣΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν το εκανε ετσι Δεν θα το ξέραμε τωρα το μεγάλο κατόρθωμά του

      Διαγραφή
  3. Έχει πλάκα το γεγονός πως ένα άτομο γράφει συνέχεια τα ίδια, πολύ καλά κανεις Βασιλειάδη τα γραπτά μένουν, τα υπόλοιπα έκανα τηλέφωνο όπως λέει ένας συνάδελφος σου και ποτέ δεν κάνει τίποτα είναι τρίχες, επίσης το να τις καταθέτει τη Πέμπτη και να βγάζει δελτίο τύπου πχ το Σάββατο σας πέρασε από το μυαλό; Ή μέχρι εκεί δεν κόβει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Η ερώτηση αν μπείτε στο επίσημο σάιτ είναι 12 Μαρτίου, με βάλατε σε σκέψη και μπήκα να δω, εντάξει όντως είσαι Πικρόχολος και εντολοδόχος φίλε 8:18

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσυ που γράφεις συνέχεια ανώνυμα, γράψε λίγο το ονοματάκι σου ρε σύ να δούμε ποιος σε εντεταλμένη υπηρεσία είσαι;
    Μπράβο Λάκη συνέχισε να είσαι το ίδιο δραστήριος έχουν σκασει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Αυτό ταγορημ δεν ειναι το πρόβλημα,ήδη έχουμε κάνει την ρύθμιση, το πρόβλημα είναι ότι δεν υπάρχει σεντς για να πληρώσουμε,γιατί χάσαμε την παραγωγή μας απο την χαλαζόπτωση και συ το βιολακι σου. Αντί να πέσεις με τα μούτρα να πλερωθούμε εκεί στον Ελγα ,εσύ ασχολείσαι με τρίχες.Απο σένα ταγορημ περίμενα άλλα, εσύ όμως παίζεις πλέι στεσιον .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. ΛΑΚΗ ΈΚΑΝΕΣ ΜΕΓΑΛΟ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΤΗΡΙΞΕΣ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΊΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΌ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΏΝ ΕΙΣΦΟΡΏΝ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ. ΑΝ ΔΕΝ ΠΆΡΟΥΜΕ ΤΑ ΧΑΛΑΖΊΑ ΠΩΣ ΘΑ ΠΛΗΡΏΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΏΣΕΙΣ ΜΑΣ; ΉΤΑΝΕ ΛΑΘΟΣ ΜΕΓΆΛΟ ΠΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΉ ΈΜΕΙΝΕΣ ΆΦΩΝΟΣ. ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ, ΔΕΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΣΤΕΝΑΧΩΡΗΘΕΊΣ. ΆΚΟΥΣΑ ΟΤΙ ΘΑ ΞΑΝΑΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΉ ,ΤΟΥΛΆΧΙΣΤΟΝ ΦΡΌΝΤΙΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΦΟΡΆ ΝΑ ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΕΙΣ.
    ΑΓΡΟΤΗΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΊ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΑΣΦΆΛΙΣΤΡΑ ΣΤΟΝ ΕΛΓΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Η τροπολογία απ’όσο ξέρω δεν συζητήθηκε καν φίλε μου, ο Βορίδης δεν την εισηγήθηκε κάν στην ολομέλεια και ο Λάκης πριν ακόμη από τη τροπολογία είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή για τον συμψηφισμό.
    Μπράβο Λάκη παντού πρώτος

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. ΦΙΛΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΚΑΙΕΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΗΣΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΔΥΟ ΜΕΡΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΕΔΡΙΆΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΌΡΑΣΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ .ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΗ ΜΕΡΑ Ο ΚΎΡΙΟΣ ΒΟΡΊΔΗΣ ΖΉΤΗΣΕ ΣΥΓΝΩΜΗ, ΠΑΡΑΔΈΧΘΗΚΕ ΟΤΙ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΊΑ ΚΑΤΑΤΈΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΟΛΟΜΈΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΚΑΤ' ΕΠΑΝΆΛΗΨΗ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΕ ΤΟΝ ΚΥΡΙΟ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΊΑ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΎΤΗΚΕ ΟΤΙ ΘΑ ΤΗΝ ΞΑΝΑΔΕΊ .ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΖΗΤΑΩ ΑΠΟ ΤΟ ΛΑΚΗ ΝΑ ΣΤΗΡΊΞΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΠΟΛΟΓΊΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΓΩ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΣΥΝΆΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ ΑΔΥΝΑΤΟΎΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΝΑΓΚΑΣΤΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΎΓΟΥΜΕ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΔΑΝΕΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΊΩΤΟ. ΣΟΥ ΕΊΠΑ ΜΕ ΑΠΑΣΧΟΛΕΊ ΕΝΤΟΝΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΑΡΕΜΒΆΣΕΙΣ,ΠΡΆΓΜΑΤΙ Η ΚΑΡΑΤΖΟΒΑ ΔΗΜΟΣΊΕΥΣΕ ΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΛΑΚΗ ΣΤΙΣ 19/2 ΑΛΛΑ ΣΤΙΣ 17/2 ΥΠΆΡΧΕΙ ΒΊΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΗ ΌΠΟΥ Ο ΚΎΡΙΟΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ ΖΗΤΗΣΕ ΤΟΝ ΣΥΜΨΗΦΙΣΜΌ,ΈΚΑΝΕ ΕΙΔΙΚΗ ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΉ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ ΜΑΣ. ΔΕΝ ΜΠΑΙΝΩ ΣΤΟ ΤΡΥΠΑΚΙ ΟΤΙ Ο ΛΑΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΔΕΎΤΕΡΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΩΤΟΣ, ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΈΡΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΚΙΝΉΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΝΑ ΨΗΦΙΣΤΗ ΑΥΤΗ Η ΤΡΟΠΟΛΟΓΊΑ ΠΟΥ ΛΎΝΕΙ ΤΟ ΠΡΌΒΛΗΜΑ ΜΑΣ. ΕΙΔΑ ΑΡΚΕΤΟΎΣ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ ΝΑ ΤΟ ΖΗΤΟΎΝ, ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΕΠΡΈΠΕ ΝΑ ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΉΣΕΙ,ΔΕΝ ΠΕΙΡΆΖΕΙ ΑΣ ΤΟ ΚΑΝΕΙ ΤΩΡΑ. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μην περιμένεις ο Λάκης να συνταχθεί με την τροπολογία και μόνο που την ακούει βγάζει ιλαρά. Ευτυχως οχι κωρονοιο.
    Άδικα φίλε παρακαλάς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. ΑΛΑΝΙ ΤΗΣ ΑΓΡΟΤΙΑΣ16 Μαρτίου 2020 στις 5:25 π.μ.

    αχ !! Λάκη (8.51), πόσο επιπόλαια και επιδερμικά παρακολουθείς τα θέματα.Την πρώτη μέρα ο Βορίδης μπέρδεψε τις ασφαλιστικές εισφορές της σύνταξης με τις ασφαλιστικές εισφορές του ΕΛΓΑ και ειπε οτι εαν εφαρμοστεί σε ολη την Ελλάδα δεν θα πληρώνει κανεις, (αυτο ειχεςζητησει λακη, με την ερώτηση σου και παλι δεύτερος), και ότι η τροπολογία κατατέθηκε στην Επιτροπή και όχι στην ολομέλεια.Την δεύτερη μέρα είπε ότι όντως κατατέθηκε στην ολομέλεια και παραδέχτηκε το μπέρδεμα με τις ασφαλιστικές εισφορές και ότι η τροπολογία αφορούσε μόνο τους νομούς που κηρύχθηκαν σε κατάσταση ανάγκης και όχι όλη την Ελλάδα και είπε θα συνεννοηθεί με τον Ελγα και θα επανέλθει.Ετσι για να μαθαίνεις και να μην πέφτεις σε γκάφες.Ειναι πολύ εύκολο εαν μπεις στο σάιτ της Βουλής τα βρίσκεις όλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εσυ φίλε 11:41 αφού σε καίει το θέμα γιατί δεν τον παίρνεις τηλέφωνο να του το πεις και μας γράφεις ανώνυμα εδώ σε άσχετο θέμα.
    Άντε σοβαρευτείτε λέω εγώ και αφήστε ήσυχο το παλικάρι σας έχει βάλει γυαλιά όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.