Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Χαμηλότοκα δάνεια 400 εκατ. ευρώ στους αγρότες από τον Ιούνιο


Χαμηλότοκα δάνεια συνολικού ύψους 400 εκατ.ευρώ θα μπορούν να χορηγούν από το Ιούνιο οι τράπεζες στους αγρότες χάρη στη λειτουργία του Ταμείου.

Τη σχετική σύμβαση για τη σύμβαση του ΤΑΕ είχαν υπογράψει την περασμένη χρονιά ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων , Μάκης Βορίδης με το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων. Το EIF σε συνδυασμό και με το επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης προικοδοτούν με κεφάλαια ύψους 80 εκατ. ευρώ το νεοσύστατο ΤΑΕ προκειμένου να εγγυηθεί τη χορήγηση-με μόχλευση δανείων άνω των 10.000 ευρώ σε γεωργούς , κτηνοτρόφους αλλά και σε αγροτικές και μεταποιητικές επιχειρήσεις.Όπως είχε αναγγείλει ο κ. Βορίδη, οι συμβάσεις του EIF με τις τράπεζες θα είχαν ολοκληρωθεί τον Μάρτιο αλλά εξαιτίας της κρίσης που προκάλεσε η πανδημία το σχετικό πρόγραμμα πήγε πίσω.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας “ΤA ΝΕΑ”,κατόπιν σχετικής επικοινωνίας του υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Κώστα Σκρέκα με το EIF ,το χρονοδιάγραμμα για τη λειτουργία του ΤΑΕ προσαρμόστηκε από τους επικεφαλής του ευρωπαϊκού fund ώστε να ανακτηθεί το χαμένο έδαφος που άφησε πίσω της η πανδημία του κορονοϊού.

Έτσι όπως αναφέρουν αρμόδιες πηγές στην εφημερίδα ‘ΤA ΝΕΑ”, στο τέλος αυτού του μήνα θα έχουν ολοκληρωθεί οι επικοινωνίες του EIF με τις τράπεζες που εκδήλωσαν ενδιαφέρον για τη συμμετοχή τους στο ΤΑΕ. Πληροφορίες αναφέρουν ότι οκτώ τράπεζες και funds έχουν υποβάλει σχετικές αιτήσεις. Ακολούθως και έως το τέλος του Μαΐου θα έχουν δοθεί στις τράπεζες τα κείμενα με τους όρους και τις προϋποθέσεις χρηματοδότησης.

Τον Ιούνιο με μέσα Ιουλίου θα διαρκέσει η περίοδος κατά την οποία οι συμμετέχοντες θα προχωρήσουν στον έλεγχο και τη έρευνα του σχετικού χαρτοφυλακίου του ΤΑΕ και έπειτα θα ακολουθήσει ο διαγωνισμός.Τον Ιούλιο αναμένεται να έχουν οριστικοποιηθεί οι πρώτες συμβάσεις με τράπεζες για την έναρξη των χρηματοδοτικών προγραμμάτων.

Με πιο απλά λόγια, τότε θα είναι σε θέση οι τράπεζες να ξεκινήσουν τη χορήγηση χαμηλότοκων δανείων, χαμηλού ρίσκου και με χαμηλές εγγυήσεις.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.