Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Οι καταναλωτές του Ν. Πέλλας αγοράζουν πετρέλαιο για τον επόμενο χειμώνα!


Η ιστορική καθίζηση των τιμών του πετρελαίου που για πρώτη φορά προχθες γύρισαν σε αρνητικό έδαφος, έχει φέρει σημαντική υποχώρηση και της λιανικής τιμής του πετρελαίου θέρμανσης. Κι έτσι, δεν είναι λίγοι οι καταναλωτές που σπεύδουν να γεμίσουν εν όψει του επόμενου χειμώνα.
Χθες και σήμερα στην πόλη των Γιαννιτσών αλλά και σε όλες τις πόλεις της Πέλλας πολλοί είναι οι ιδιοκτήτες σπιτιών που γεμίζουν πετρέλαιο θέρμανσης στις πολυκατοικίες και στα σπίτια λόγω της ιδιαίτερα χαμηλής τιμής του. Σήμερα η τιμή του κυμαίνεται στα 73 λεπτά το λίτρο την στιγμή που στις αρχές Φεβρουαρίου πωλούνταν στο 1,04 ευρώ το λίτρο. Αυτό σε συνδυασμό με διάφορα τραπεζικά προγράμματα δόσεων που υπάρχουν σε συνεργασία με εταιρίες καυσίμων, αύξησαν σε μεγάλο βαθμό την αγοραστική κίνηση και τις παραγγελίες.

Οι πρατηριούχοι της Πέλλας

"Η μειωμένη τιμή του πετρελαίου θέρμανσης έδωσε ζωή στα πρατήρια καθώς αυξήθηκε πάρα πολύ η κίνηση", μας λέει ο πρόεδρος των Βενζινοπωλών Ν. Πέλλας, Τάσος Αρβανιτόπουλος, ο οποίος όμως παράλληλα αποδίδει την αυξημένη αγοραστική κίνηση "και στην οικονομική κρίση αλλά και στην αβεβαιότητα που έρχεται μετά τον κορωνοϊό".
"Οι Έλληνες καταναλωτές απέκτησαν από το "πουθενά" έναν ισχυρό σύμμαχο ενόψει του επόμενου χειμώνα και των παραγγελιών τους για πετρέλαιο θέρμανσης", επισημαίνει ο ιδιοκτήτης πρατηρίου καυσίμων στα Γιαννιτσά, Βασίλης Τσίτας, ο οποίος προσθέτει ότι "η διεθνής τιμή του πετρελαίου με τα επακόλουθά του ήταν κι ένα ξαφνικό φιλί της ζωής για τα πρατήρια τα οποία υπέστησαν μεγάλη οικονομική ζημιά με τον ιδιαίτερα χαμηλό τζίρο που έχουν λόγω κορωνοϊού". 
Ο πρατηριούχος Γιώργος Τσιτενίδης - Petrelaias μας λέει "τριπλασιάστηκε η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης γι΄ αυτή την εποχή και αυτό οφείλεται στην πτώση από την αρχική τιμή κατά 35 λεπτά". 
Οι πρατηριούχοι τονίζουν πως υπάρχει επάρκεια καυσίμων στα πρατήρια και υπενθυμίζουν ότι η περίοδος της διανομής του φθηνού πετρελαίου θέρμανσης λήγει στα τέλη του μήνα.
Δ.Μπ.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Βάλε να έχουμε για του χρόνου γιατί ο Κούλης δεν ξέρεις τι ετοιμάζει.... Θέλει και εκλογές για να μας στίσει στα....τέσσερα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.