Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Μέτρα διευκόλυνσης των αγροτών


Δύο διευκολύνσεις για τον αγροτικό τομέα περιλαμβάνει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου (ΠΝΠ) η οποία δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως και αφορά «Μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεχιζόμενων συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού COVID-19 και άλλες κατεπείγουσες διατάξεις».

Η πρώτη προβλέπει την παράταση για έξι μήνες, από την ημερομηνία λήξης της, της ισχύος των αδειών εργασίας σε πολίτες τρίτων χωρών που μπορούν να απασχοληθούν αποκλειστικά ως εργάτες γης. Κάτι, που σύμφωνα με το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, επετεύχθη σε συνεργασία με το υπουργείο Μετανάστευσης και έχει μεταξύ άλλων ως αποτέλεσμα την κάλυψη των αυξημένων καλλιεργητικών αναγκών τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο.

Επίσης, θεσπίζεται απολύτως έκτακτη διαδικασία έκδοσης νέων αδειών εργασίας με τρίμηνη διάρκεια, αλλά για μία μόνο φορά, υπό την απαραίτητη προϋπόθεση ότι οι προσωρινά αδειοδοτούμενοι εποχικοί εργάτες θα απασχολούνται για τουλάχιστον 20 ημέρες αποκλειστικά για την κάλυψη αναγκών των γεωργικών εκμεταλλεύσεων.

Παράλληλα, μέσω άλλης διάταξης της ΠΝΠ, παρέχεται σε αγρότες και κτηνοτρόφους πρόσβαση σε ρευστότητα, προκειμένου να καλύψουν τις καλλιεργητικές και κτηνοτροφικές ανάγκες τους, ώστε να συνεχίσουν απρόσκοπτα την αγροτοκτηνοτροφική δραστηριότητα της χώρας, χωρίς να εξαρτάται η παροχή αυτή από την εκπλήρωση των ασφαλιστικών υποχρεώσεών τους.

Έτσι έως τις 30 Ιουνίου 2020 οι αγρότες δε θα χρειάζεται να προσκομίζουν ασφαλιστική ενημερότητα για σύναψη ή ανανέωση συμβάσεων δανείων, πιστώσεων, χρηματοδοτήσεων και εκταμιεύσεων από τράπεζες και λοιπά πιστωτικά ιδρύματα μέχρι του ποσού των 25.000 έναντι του ορίου των 6.000 ευρώ που ίσχυε μέχρι σήμερα.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Μάλιστα πολύ μεγάλη βοήθεια πάρε δάνεια και μετά να δούμε πως και από που θα τα επιστρέψεις με αυτή την κατάσταση τελικά είστε χειρότεροι από τους προηγούμενους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας λένε δηλαδή άντε πνίγεται και βρες τροπο να σωθείς.
      Ωραία.

      Διαγραφή
  2. Όχι φίλε άλλο είναι το σχέδιο τους να βάλουν τους λαθρες μέσα στην ζωή μας ,ξέρουν αυτά τα λαμόγια σιγά σιγα,α ρε Έλληνα τι σε περιμένει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δηλαδή μας δείχνουν τον δρόμο των hot spot για εργάτες γης;;; Δημιουργούν νομοθετικά πλαίσια υπέρ των λαθρομεταναστών για εργάτες γης;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αυτοί είναι χειρότεροι , θα λέμε Τσίπρα κ θα Κλαίμε , καλά να πάθουμε κ εγώ τους ψήφισα αλλά έκανα τραγικό λάθος.με Βορίδη το Πέτρο μένει ο αγρότης μόνο ζημιά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. στρέμματικη ενίσχυση δωσε ρε τραχανα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.