Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επιτάφιοι της Μ. Παρασκευής στην Πέλλα εν μέσω κορωνοϊού (φωτο)



Η Μεγάλη Παρασκευή χαρακτηρίζεται ως μέρα απόλυτου πένθους για όλη τη Χριστιανοσύνη, με τους απανταχού χριστιανούς όμως να ζουν αυτή τη μέρα εντελώς διαφορετικά, εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού, με τους Ναούς όλης της χώρας να είναι άδειοι από πιστούς.  
Ο Επιτάφιος ανθοστόλιστος, έτοιμος να δεχθεί το σεπτό Σώμα του Ιησού, στη μεγαλύτερη εκδήλωση αγάπης και θυσίας του Θεανθρώπου για τον άνθρωπο. 
Το μεσημέρι ο Χριστός αποκαθηλώνεται και τοποθετείται στον Επιτάφιο όπου θα γίνει η περιφορά του το βράδυ μέσα στους Ναούς.

Δείτε σημερινές φωτογραφίες από στολισμένους Επιτάφιους ενοριών της Πέλλας:
epitaf
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Μήπως πρέπει να κρατήσουμε τις φωτογραφίες γιατί στο τέλος θα καταργηθούν και αυτοί;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Την ώρα αυτή έπρεπε να γίνεται η περιφορά του Επιταφίου και πραγματικά δεν κατανοώ το γιατί δεν συμβαίνει αυτό; Η περιφορά ήταν απλό να γίνει με τους ιερείς και όσους άξιους πιστούς θα μετέφεραν το ιερό αυτό αντικείμενο με αυστηρή φυσικά επιτήρηση της εξουσίας και εμείς οι υπόλοιποι απλοί λαϊκοί που μας απαγορεύτηκε ρητά η είσοδος στους ναούς ώστε να προσκυνήσουμε το Άγιο Σκήνωμα , να βγούμε στα μπαλκόνια μας χωρίς συνωστισμους κλπ και να αποδώσουμε μια ελάχιστη τιμή σε Αυτόν που θυσιάστηκε σαν ΑΝΘΡΩΠΟΣ για την σωτηρία μας. Πολύ φοβάμαι ότι έχουμε ξεφύγει εντελώς. Απλώς ας ψιθυρισουμε ' Αφες ημίν Κύριε ου γαρ οιδαμεν τι ποιουμεν' . Παρόλα αυτά Καλή Ανάσταση στην πατρίδα και στο λαό. Έδεσσα Μ.Παρασκευη 2020 ώρα 21:15

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Καλά τα λες αλλά πρέπει να χτυπηθεί ένας από τους πυλώνες του έθνους, που είναι η θρησκεία,
      Αντίθετα με τον Κούλη, ο βούλγαρος πρωθυπουργός Μπορίσοφ δήλωσε για την απόφασή του να μην κλείσει τους ναούς:

      Μια δύσκολη απόφαση αλλά είμαι έτοιμος να υποστώ τις αποδοκιμασίες. Οι επίσκοποι μού είπαν ότι υπάρχουν πολλοί άνθρωποι με πεσμένο ηθικό, απελπισμένοι. Οπότε δεν μπορώ να δώσω μια τέτοια εντολή (να κλείσουν οι εκκλησίες)», είπε σε συνέντευξη Τύπου.

      Διαγραφή
  3. Και γιατί παραβήκατε την οδηγία απαγόρευσης ανοίγματος των εκκλησιών του Χαρδαλιά? Είστε Έλληνες πολίτες? Είστε νομοταγείς? Είστε χριστιανοί? Είστε άνθρωποι? Τελικά τι προέχει για εσάς που ανοίξατε τις εκκλησίες? Η υγεία?, η ανθρωπιά?, ο σύννομος πολίτης?, ο πειθαρχημένος πολίτης?, ο νομοταγής? ο υποταχτικός? η ο παρτάκιας? Το παγκάρι να είναι καλά και τι με νοιάζει ο συνάνθρωπος..... Έχω αποπροσανατολιστεί με τις αλλοπρόσαλλες πράξεις σας. Άλλα λέτε, άλλα μας λέτε , άλλα πιστεύετε και άλλα κάνετε. Και μη χειρότερα.....δεν έχει τέλος η....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Όλοι όσοι άνοιξαν τις εκκλησίες, παρά την κυβερνητική οδηγία, είναι τουλάχιστον παλαβοί. Τότε γιατί λειτουργείτε με κέντρο τον ανθρωπισμό αφού δεν αγαπάτε τον άνθρωπο? Τότε γιατί δεν υπακούετε στις οδηγίες του κρατικού μηχανισμού που παίρνουν μέτρα για το καλό του Έλληνα ανθρώπου? Τότε γιατί κυρήτετε τον λόγο του Θεού για τον άνθρωπο? Και μη μου πείτε πως δεν έχει δίκαιο ο Τσιόδρας, ο Χαρδαλιάς η ο Μητσοτάκης? Ε γιατί τον ψηφίσατε? Γιατί ήσασταν ομαδόν πολέμιοι του Τσίπρα? Ποιος τελικά από τους δυο έχει δίκαιο? Και γιατί δεν εφαρμόζετε μία βασική οδηγία της εκκλησίας που είναι η υπακοή? Όταν με πείσετε θα σας ακολουθήσω.... γιατί τώρα είστε πάρα πολύ επικίνδυνοι και εγκληματικοί. Είστε για φυλακή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν εχουν δικαιωμα οι ιερεις να διωχνουν τους πιστους απο τις εκκλησιες εδωσαν ορκο..πρωτα ισχυει ο νομος του θεου κ μετα ο νομος του κρατους .ποιος ειναι παλικαρι να το ομολογισει.ποιος μπορει να μου απαγορευσει να παω στην κηδεια του πατερα μου .πατερας ολων ειναι ο Χριστος.Ας βαλουν αστυνομικους στην πορτα των εκκλησιων να απαγορευουν την εισοδο στους πιστους εχουν το δικαιωμα να το κανουν αυτο;; Για τον κορονοιο μπορουν να παρουν μετρα αν ..θελουν!..Ελπιζουμε προσευχομαστε να μιλησει ο θεος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.