Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αγρότες Σκύδρας & Ημαθίας: ΟΧΙ στην παράλογη και "εκβιαστική" απαίτηση αύξησης του ημερομισθίου στα χωράφια


Τη δύσκολη αυτή περίοδο που βιώνουμε την πανδημία του κορωνοϊού, με τα έξι χρόνια Ρωσικού Εμπάργκο να μας εξαθλιώνουν οικονομικά, με τα έσοδα χαμηλότερα του κόστους παραγωγής και τις πολύ χαμηλές τιμές που λαμβάνουμε, αλλά και την αβεβαιότητα όσον αφορά τη διάθεση των προϊόντων μας, προστίθεται το πρόβλημα της έλλειψης εργατικών χεριών (Προτάθηκε από τους δύο συλλόγους η υλοποίηση προγράμματος μέσω ΟΑΕΔ για τους έλληνες άνεργους), με ότι αυτό συνεπάγεται ,τόσο για την απρόσκοπτη συνέχιση της παραγωγικής δραστηριότητας όσο και για τη διατροφική επάρκεια.

Λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερθέντα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί έρχεται να προστεθεί και αυτό της παράλογης αύξησης του ημερομισθίου, που πήρε δημοσιότητα το τελευταίο διάστημα , έχοντας ως απώτερο σκοπό τον ‘’εκβιασμό’’ των παραγωγών σε μια ήδη πολύ δύσκολη χρονιά.

Έτσι, καθίσταται σαφές, ότι δεν μπορεί να υπάρξει καμία απολύτως αύξηση του ημερομισθίου, καθώς και όσοι εργάτες γης έχουν σκοπό να έρθουν από την Αλβανία για εργασία στην Ελλάδα, με το σκεπτικό της αύξησης αυτής, είναι προτιμότερο να το ξανασκεφτούν.

Οι Πρόεδροι και τα Μέλη των ΔΣ
των Αγροτικών Συλλόγων Δήμου Σκύδρας & Ημαθίας

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

16 comments:

  1. Αντε σας κάνω την χάρη θα έρθω εγώ φραπέ στης 10 με σάντουιτς φραπέ στης 12 πλούσιο γεύμα με γλυκό στης 2 ένα ελληνικό στης 4 με κανενα κουλουρακι Ε στης 5 να φεύγω με το μεροκάματο να πέφτει Όχι πολλά 50€ μονο αλλιώς προτιμώ φραπεδακι και το κεα φυσικά πλάκα κάνω άλλα μάλλον αυτά θέλουν για να εργαστούν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν πειράζει, θα μαζέψουμε οτι μπορούμε ο καθένας με τις οικογένειες μας η προσφορά θα ειναι μικρή σε σχέση με την ζήτηση οπότε και οι τιμές θα είναι καλύτερες....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φιλε μου κι εγω αυτης της λογικης ειμαι. Ισως οι Αλβανοι, εκτος του οτι μας κανανε τεμπελιδες, μας κανανε να ξανοιχτουμε σε πολλα στρεματα με δενδρωδεις καλλιεργειες με αποτελεσμα την υπερπαραγωγη και οτι αυτο συνεπαγεται στα νουμερα που κανουν οι βιομηχανιες για την ποιοτητα και καλα και για την τιμη.
      Επισης πιθανον να φυγουν και απο το παιχνιδι της καλλιεργειας πολυ κομιτες του τυπου δημοσιοι υπαλληλοι, εκπαιδευτικοι, αστυνομικοι-στρατιωτικοι και κυριως συνταξιουχοι. Ετσι με λιγοτερη προσφορα-παραγωγη θα υπαρχει περισσοτερη ζητηση. Θυμηθειτε το 2016 που ειχε ακαρπια πληρωθηκαμε στα συμπυρηνα απο 0,30-0,35 λεπτα το κιλο με λιγοτερα εξοδα στο αραιωμα και στην συγκομιδη και παραδωση ολα τα κιλα.

      Διαγραφή
  3. Ποιος μπούφος ήταν αυτός που εκεί στην Ημαθία είπε να γίνει το μεροκάματο 30,ευρω?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο επίσημος σύλλογος των Αλβανών εργατών γης της περιοχής Σκύδρας τι λέει; 25,30 η 35; Περιμένουμε απάντηση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τωρα θα λεγα κατι για τον συλλογο των Αλβανων, αλλα αντε..... Εμεις φταιμε με την τεμπελια μας που τους καναμε μαγκες και μας εκβιαζουν. Βρε ουστ απο δω. Αν δεν δουλεψουν σε μας θα ψοφησουν της πεινας τον χειμωνα, ειτε οσοι μενουν μονιμα στην Ελλαδα, ειτε στην Αλβανια.

      Διαγραφή
  5. Για να παρουυν 30 ευρω πρεπει να εχει κατι να μαζεψουν,οι ζημιες ειναι[ροδακινα,κερασια,βερικοκα,δαμασκηνα] πανω απο 50-60 τοις εκατο,και σε μερικες περοιοχες παραπανω.Αυτα προς γνωση και συμμορφωση.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε κουφαλες!
    Μας ριξατε σε οικονομικη κριση.
    Αφου καταστραφηκαν τα παντα ο κοσμος το γυρισε στον πρωτογενη τομεα.
    Καταστρεψατε και αυτον(τον ηδη κατεστραμενο και εν μερη ευνοημενο).
    Και για να γινω σαφης,εννοω τις υπερογγες επιδοτησεις καπνου οι οποιες εκαναν χρησιμους αχρηστους,και πλουσιους μπατηρηδες και τεμπεληδες,και εξακολουθει.
    Σαν να μην εφτανε αυτο,κανατε εμπαργκο στη Ρωσια.
    Οι κυβερνησεις ειτε εθνικιστικες ειτε σοσιαλιστικες ειτε καπιταλιστικες ειτε κομμουνιστικες,ενεργουν παντα υπο τας διαταγας των μεγαλων και τρανων κεφαλαιουχων επιχειρηματιων.
    Δεν μπορεσατε να κρατησετε την παλαι ποτε εθνικη συλλογικη συμβαση εργασιας,και για χαρη τους την καταργητε και δημιουργητε ευεληκτες μορφες.
    Για να μην μακρηγορω,δεν μπορεσατε τοσα χρονια να τους επιβληθειτε,και θελετε να επιβαλετε στον κατεστραμμενο αγροτη,πολιτικη εργοδοσιας και ημερομισθιου.
    Δεν ντρεπεστε ρε καθαρματα.
    Εκ του ασφαλους πολιτικη?
    Βαλτε τα με κανεναν στο μποι σας,αλλα εκει δεν σας περνει και κατεβαζεται τα παντελονια.
    Αισχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Πέρσυ μαζέψαμε τα ροδάκινα μας 3 χέρια, εγώ και ο πατέρας μου , μόνοι μας. Το ίδιο θα γίνει και φέτος , πρώτα ο Θεός. Ετσι τα λιγα κέρδη μενουν στο σπίτι . Ειμαι κοπέλα και δεν με πείραξε καθόλου , ακομα και στη σκάλα ανέβαινα και μάζευα. Οσοι μπορείτε εργαστείτε οικογενειακά , ή με συγχωριανούς.

    Και στο χωριο μας 30 ευρώ το πήγανε οι Αλβανοί, εν μια νυκτί... λες και εμας τους παραγωγούς μας μειώθηκαν τα έξοδα ή οι τιμές προϊόντων αυξήθηκαν.. Ούτε με μεταπτυχιακά δεν πέρνει κάποιος τόσα , ημερησίως στον ιδιωτικό τομεα.

    Φιλικά , Στελλα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δείχνεις τον δρόμο σε όλους μας Στέλλα !

      Διαγραφή
    2. Μπράβο κορίτσι μου να σε χαίρονται η δικοί σου μπράβο

      Διαγραφή
    3. Mμπράβο Στέλλα! πρέπει ο αγρότης και η οικογένια του να επιστρέψει στο χωράφι, δεν είναι σωστό να κάθονται στα καφέ και οι Αλβανοί να δουλεύουν και μετά να κλαίνε την μοίρα τους

      Διαγραφή
    4. Με βρίσκεις απολύτως σύμφωνη. Μόλις επέστρεψα απο τα θερμοκήπια . Σας ευχαριστώ και τους 3 για τα καλάς σας λόγια. Να είστε ολοι καλά , καλές παραγωγές με υγεια σε όλο το κόσμο.

      Με εκτίμιση Στέλλα.

      Διαγραφή
    5. Να θυμασαι Στελλα μου οτι οι Αλβανοι ζητανε αυτα τα λεφτα, γιατι πονταρουν και καλα κανουν, οτι εμεις οι Ελληνες δεν θα παμε μεροκαματο στα χωραφια. Αφου μαθαμε να ζουμε με το ταμειο του οαεδ και τα επιδοματα. Ας τα κοψει το κρατος και να δεις τι προσφορα απο εργατικα χερια θα εχει και τοτε να δω τους Αλβανους τι μεροκαματο θα ζητανε...

      Διαγραφή
    6. Ακριβώς ετσι ειναι , εκεί βασίζονται και το εκμεταλλεύονται ...
      Καλές παραγωγές σε όλους !!



      Στέλλα.

      Διαγραφή
  8. Κόψτε το ΚΕΑ για να έρθουν και οι Έλληνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.