Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τηλεδιάσκεψη ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας με εκπροσώπους μικρών εμπορικών επιχειρήσεων και επιστημόνων του Ν Πέλλας


Τηλεδιάσκεψη των Υπευθύνων του Τομέα  Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, με Εκπροσώπους Μικρών Εμπορικών Επιχειρήσεων και Επιστημόνων του Νομού Πέλλας.
Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23-4-20 η τηλεδιάσκεψη των Υπευθύνων του Τομέα  Οικονομίας του ΣΥΡΙΖΑ, με Εκπροσώπους φορέων Μικρών Επιχειρήσεων και Επιστημόνων του Νομού Πέλλας. 
Συζητήθηκαν διεξοδικά η εικόνα που διαμορφώνεται στο Νομό Πέλλας για την μικρή επιχειρηματικότητα, τις μικρές επιχειρήσεις, τους αυτοαπασχολούμενους και τους επιστήμονες,  τα μέτρα και οι λύσεις που προτείνονται για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της πανδημίας στην πραγματική οικονομία. 

Από την πλευρά των παραγωγικών φορέων, συμμετείχαν :  

ο Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Επιχειρήσεων  (Ε.Σ.Ε.Ε.) κ. Γιώργος Καρανίκας, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Σκύδρας και μέλος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Δημήτρης Γιαννακίδης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Έδεσσας και μέλος του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Νεκτάριος Ελμαλόγλου, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Γιαννιτσών κ.  Παναγιώτης Σαραφούδης, ο Βαγγέλης Κυριακού (ειδικός σε θέματα τουρισμού) και ο  Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πέλλας  κ. Μανωλάκης. Το λόγο πήραν επίσης οι αυτοαπασχολούμενοι επιστήμονες κ. Μπόγιας Αργύρης (Δικηγόρος Έδεσσας), Αρνάκης Πέτρος (Πολιτικός Μηχανικός), Σπανός Θάνος (Λογιστής), Γιάννης Σηφάκης (Μηχανικός – Εργολήπτης και πρώην Πρόεδρος επιχειρήσεων Ανανεώσιμων πηγών ενέργειας (ΑΠΕ) και Κίτσος Τρύφων (Πρόεδρος Συλλόγου Φωτογράφων).

Εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ συμμετείχαν,  ο Νίκος Παππάς  βουλευτής και Τομεάρχης Οικονομίας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Γιώργος Τσίπρας  βουλευτής και Αναπληρωτής Τομεάρχης Οικονομίας της Κ.Ο  ΣΥΡΙΖΑ , ο Νίκος Σκορίνης  μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ – υπεύθυνος του Τομέα Οικονομίας και Ανάπτυξης,    ο Δημήτρης Χατζησωκράτης μέλος της Κεντρικής Επιτροπής Ανασυγκρότησης του ΣΥΡΙΖΑ, η Θεοδώρα Τζάκρη Βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Πέτρος Γάγκλιου Συντονιστής της Ν.Ε. Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ καθώς και μέλη της διευρυμένης Ν.Ε του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ.

Οι εκπρόσωποι  των φορέων των ελευθέρων επαγγελματιών του Ν. Πέλλας,  περιέγραψαν την δεινή κατάσταση που επικρατεί στο χώρο τους σύμφωνα με την οποία μετά από 10 χρόνια μνημονίων και ασφυκτικών πολιτικών λόγω του δημοσίου χρέους, έκλεισαν γύρω στο 30 % των επιχειρήσεων. Μέσα σε όλα αυτά προστέθηκε η πανδημία με τον κορωνοϊό, που θα οδηγήσει σε ασφυκτικές καταστάσεις τις μικρές επιχειρήσεις, που απέμειναν. Οι εκπρόσωποι των φορέων ζήτησαν από τον ΣΥΡΙΖΑ ως εν δυνάμει κυβερνητικό κόμμα να βοηθήσει στην εφαρμογή πολιτικών σωτηρίας των μικρών επιχειρηματιών και των αυτοαπασχολούμενων επιστημόνων. Το πρόγραμμα που κατέθεσε προς συζήτηση ο ΣΥΡΙΖΑ με τον τίτλο «ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ» περιλαμβάνει – όπως εκτίμησαν οι εκπρόσωποι των φορέων – προτάσεις που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως αναπνευστήρας για την επιβίωση των μικρών επιχειρήσεων. Η ένεση ρευστότητας 3 δισ. και 12 δισ. για εγγυοδοτήσεις, που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούν την σωτηρία των μικρών επιχειρήσεων «οριζόντια» και χωρίς προϋποθέσεις.  
Οι αρμόδιοι Τομεάρχες Νίκος Παππάς, Γιώργος Τσίπρας, Νίκος Σκορλίνης και η Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη, τόνισαν ότι η κυβέρνηση οφείλει άμεσα να προχωρήσει σε οριζόντια μέτρα, αξιοποιώντας τη μεγάλη δυνατότητα που δίνει το «μαξιλάρι ρευστότητας» της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για παροχή εγγυήσεων ώστε να υπάρξει θετική διαχείριση σε μια περίοδο κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε. Ζωτικής σημασίας είναι να διατηρηθεί το δίπολο ζήτησης και προσφοράς για να κρατηθούν ζωντανές οι επιχειρήσεις, αλλά και να επιδοτηθεί η εργασία, ώστε να μην δημιουργηθούν χιλιάδες νέοι άνεργοι και χιλιάδες λουκέτα.
Στο σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ» περιλαμβάνονται οι προτάσεις μας, για άμεσες και κοστολογημένες παρεμβάσεις για τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους, για την κοινωνία και την οικονομία. 
Η Ν.Ε. Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ, στο πλαίσιο του διαλόγου με εκπροσώπους φορέων, προγραμματίζει για την Τρίτη 28 Απριλίου τηλεδιάσκεψη για τα θέματα της εργασίας. 

Το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ

Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

2 σχόλια:

 1. Και τι έγινε ρε τσακάλια .? Τι είχαμε τι χάσαμε..!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τι είχες τι έχασες θα το δεις αναγλυφα σε λίγο τσακάλι

   Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι.