Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δ. Σταμενίτης: Μέχρι τη Μ. Τετάρτη η καταβολή των συνδεδεμένων ενισχύσεων για το αιγοπρόβειο γάλα


Σε επικοινωνία που είχε το απόγευμα της Κυριακής ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταμενίτης με τον Αντιπρόεδρο του ΟΠΕΚΕΠΕ κ. Μελά, ενημερώθηκε ότι το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη ο Οργανισμός θα προχωρήσει στην καταβολή των συνδεδεμένων ενισχύσεων για το αιγοπρόβειο γάλα.
Σε μια προσπάθεια να ενισχύσει την οικονομική ρευστότητα των κτηνοτρόφων ο ΟΠΕΚΕΠΕ θα καταβάλλει τα ποσά στους λογαριασμούς των δικαιούχων. Σημειώνεται ότι ο κλάδος της κτηνοτροφίας βρίσκεται ανάμεσα σε αυτούς που έχουν πληγεί περισσότερο από τις πρώτες επιπτώσεις της κρίσης του κορονοϊού στη χώρα μας και για αυτό γίνεται κάθε προσπάθεια ώστε οι κτηνοτρόφοι να ενισχυθούν. 
Από την πλευρά του ο κ. Σταμενίτης σε ερώτηση του την περασμένη Παρασκευή (03.04.2020), προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων επανάφερε, μέσα σε άλλα, και το ζήτημα της λήψης μέτρων στήριξης τους εισοδήματος των κτηνοτρόφων. Σε συνέχεια της ερώτησης που είχε καταθέσει στις 20.03.2020, ο Βουλευτής ενημέρωσε τον Υπουργό ότι τα πρώτα δείγματα στην αγορά είναι εξαιρετικά αποθαρρυντικά καθώς μέχρι σήμερα τα προβλήματα που εντοπίζονται είναι: 

1. Η κατά πολύ, σε σχέση με πέρυσι, μειωμένη τιμή πώλησης των αμνοεριφίων. 
2. Η στασιμότητα στη σφαγή των αμνοεριφίων.
3. Ο συνολικός επαναπρογραμματισμός των παραγώγων, οι οποίοι θα αναγκαστούν να διατηρήσουν και να εκθρέψουν περισσότερα αμνοερίφια, με αποτέλεσμα την αύξηση του κόστους παραγωγής και τη σημαντική απώλεια εισοδήματος.

Σχολιάζοντας τις εξελίξεις ο κ. Σταμνείτης δήλωσε: «Η καταβολή της συνδεδεμένης ενίσχυσης το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη είναι μια απόφαση που αποδεικνύει ότι τόσο το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων όσο και ο ΟΠΕΚΕΠΕ επεξεργάζονται τους τρόπους ώστε να στηριχθεί η κτηνοτροφία – αιγοπροβατοτροφία. Το Υπουργείο βρίσκεται στο στάδιο εξέτασης της κατάστασης προκειμένου να διαπιστωθεί το μέγεθος της ζημιάς που θα υπάρξει στον κλάδο, ώστε σε δεύτερο στάδιο να προχωρήσει στις ενισχύσεις».

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. εκεινα του ελγα που ειναι;ταχα πριν μια βδομάδα θ μπενανε αλλα τπτ παλι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τα έχετε κάνει όλα σαν τα μούτρα σας κύριε σταμενιτη τι είστε εκπρόσωπος του οπεκεπε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Κατόπιν ενεργειών. Έχουν περάσει τριάντα χρόνια. Ακόμη ίδιοι είστε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΠΟΙΑ ΠΑΡΑΓΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΒΕΙΟ ΓΑΛΑ;
    ΚΑΠΟΙΟΙ ΝΟΜΙΖΟΥΝ ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΟΥΣ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΓΑΛΑΚΤΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Από την πολύ πάραγωγη που έχουμε στην Ελλάδα γιαυτο γίνονται τόσες εισαγωγές σε γαλα μονο για της επιδοτήσεις τα έχουν το 95% ας γίνει ουσιαστικός έλεγχος επιδοτήσεις μόνο σε αυτούς που πραγματικά πάραγουν το ίδιο και στα βοοειδή φτάνει πια με αυτή την κοροϊδία των επιδοτήσεων

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ρε σταμενιτη ολα τα αγροτικά σάιτ το αναφέρουν, εσυ τωρα τι κάνεις.Εγω θα πω ένα μεγάλο μπράβο σ'αυτόν που μας εδοσε για πρώτη φορά την συνδεδεμένη στο γάλα ως υπουργός καρασμανης.Αν τα καταφέρει ,οπως διαβασα και πάρουμε τα υπόλοιπα απο τις εξισωτικες του 13 και του 14 του βγαζω το καπέλο, μπορείς να βοηθείσεις σαυτο σταμενιτη να βοηθείσεις συνενοησου μαζί του και θα σε χεροκροτησω .Όλα τα άλλα λιγο πίσω λίγο μπροστά θα γίνουν. εδώ σε θέλω καβορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.