Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γεωργία Σημαιοφορίδου: Γιατί παραιτήθηκα από Δημοτική Σύμβουλος


Λίγες μέρες (13 Απριλίου)  μετά την παραίτησή της από Δημοτική Σύμβουλος Σκύδρας, η Γεωργία Σημαιοφορίδου, έδωσε στη δημοσιότητα την παρακάτω επιστολή, εξηγώντας τους λόγους που την οδήγησαν σε παραίτηση: 

"Με όλο το σεβασμό στις Άγιες Μέρες του Πάσχα, αλλά και στις δύσκολες μέρες που περνάει η ανθρωπότητα και ύστερα από την πρόσφατη παραίτηση μου από τη θέση της Δημοτικής Συμβούλου Σκύδρας και μέλος της ΔΕΥΑ Σκύδρας, θα ήθελα να σας ζητήσω λίγα λεπτά από τον χρόνο σας. Έχω την ανάγκη και την υποχρέωση να σας εξομολογηθώ την λογική της παραίτησης μου.
Τελικά η τοπική αυτοδιοίκηση είναι πολιτική.. Ναι λοιπόν, το ταξίδι μου στην πολιτική τελείωσε. Πολιτική, μια λέξη που πάντα με φόβιζε. Η πολιτική όμως για την πόλη μου, η πολιτική όμως για τους συμπολίτες μου, ήταν οι σκέψεις που μου έδωσαν την δύναμη να μπω στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου. Το όραμα για την πόλη μου, που σαν παιδί το είδα μέσα από τα μάτια του πατέρα μου, ήταν αυτό που μου έδωσε το πάθος και την όρεξη που είχα ως Δημοτική Σύμβουλος. Ένα όραμα που το πρόδωσα πρώτη εγώ. Που εγώ αποφάσισα να το αφήσω πίσω μου, και με πονάει. Που εγώ πρόδωσα τις ψήφους που μου εμπιστεύτηκαν οι συμπολίτες μου. Νιώθω σαν να εγκαταλείπω τον πόλεμο, κάτι που μέχρι τα 43 μου χρόνια, μόνο το αντίθετο έχω μάθει να κάνω. Όταν όμως συνειδητοποίησα ότι δεν θα πολεμούσα για έργα, για προσφορά, για συνεργασία, για την αλήθεια, αλλά βρέθηκα μπροστά σ` έναν Εμφύλιο Πόλεμο!!! Τρόμαξα!!! 
Πως, μα πως, να πολεμήσω τους συμπολίτες μου; 
Πώς, μα πώς να αφήσω κληρονομιά στα παιδιά μου έχθρες και βεντέτες; 
Δεν είναι ότι δεν μπορώ, αλλά δεν θέλω!! 
Δεν είναι αδυναμία, είναι Ευαισθησία!!!
Γιατί προτιμώ να βάλω πάνω απ` όλα το εμείς και όχι το εγώ..
Αυτή η πολιτική δεν θα με αντιπροσώπευε.
Δεν με εκφράζει η μετριότητα, ούτε και το λίγο. Ο Δήμος μας μπορεί να μπει σε άλλη τροχιά, μπορεί να μην είναι κατόρθωμα το απλό και το αυτονόητο. Αλλά και πάλι είναι κατανοητό, γιατί ως γνωστόν ο καθένας πνίγεται στην δική του κουταλιά με νερό. Με προσβάλει όμως να συμμετέχω σε ένα Δημοτικό Συμβούλιο που δεν αξίζει σε κανέναν μας, σε ένα Συμβούλιο που ως καθρέφτης της Κοινωνίας μας, πρέπει να είναι ένα σωστό πρότυπο. Διότι ένας σωστός Δημοτικός Σύμβουλος πρέπει να σέβεται και να τηρεί τους κανονισμούς του Δημοτικού Συμβουλίου. Ένας σωστός Δημοτικός Σύμβουλος είναι υποχρεωμένος να υπερασπίζεται μόνο το συμφέρον του Δήμου και των Δημοτών. Ίσως όμως η προσφορά με την λογική ενός επιχειρηματία, δεν βόλευε. Ίσως όμως οι συζητήσεις για τα προβλήματα του Δήμου δεν βόλευαν. 
Αυτός όμως ήταν ο ρόλος μου!!! Ο ρόλος της αντιπολίτευσης που με υποχρέωνε να ρωτάω, να ανησυχώ, να ενδιαφέρομαι. Ο ρόλος μου ως Δημοτική Σύμβουλος ήταν να ασχολούμαι μόνο με τα προβλήματα και όχι με τις προσωπικές επιθέσεις. 
Τα όνειρα μου για τον Δήμο μας, πολλά, όνειρα που από οποιαδήποτε θέση κ αν βρίσκομαι, θα προσπαθήσω να υλοποιήσω. 
Σέβομαι και εκτιμώ την Δημοκρατία!
Σέβομαι και εκτιμώ τους Θεσμούς!!
Σέβομαι ΟΛΟΥΣ τους συμπολίτες μου και τις αποφάσεις τους!!! 
Δεν μπορώ να δεχτώ μια πόλη δυο ταχυτήτων, με πολίτες δυο ταχυτήτων, με δικούς μας και δικούς σας. Αυτό, το λιγότερο θα πρέπει να μας προσβάλλει όλους. Ας έχουμε σημαία μας το κοινό συμφέρον και ας μην αφήνουμε την τύχη του Δήμου μας στα χέρια κανενός, χωρίς έλεγχο. Το ελάχιστο που μπορούμε να προσφέρουμε ως δημότες, είναι να ενδιαφερόμαστε, να τον αγαπάμε και να τον φροντίζουμε. Μακάρι να είχα ένα μαγικό ραβδί και να έδιωχνα όλες τις άσχημες σκέψεις, πράξεις και συναισθήματα απ` όλους μας και να κρατούσα μόνο την καλή πλευρά του καθένα μας. Είμαι σίγουρη, πως όλοι έχουμε ένα αστέρι και πολλά αστέρια ενωμένα, θα έδιναν στον Δήμο μας την λάμψη που του αξίζει. Άλλωστε μόνο ο Δήμος μας πρέπει να λάμπει. Από την δική μου πλευρά κρατάω μόνο τα θετικά, δέχομαι την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα του καθενός. Δεν μπορώ όμως να έχω ήσυχη την συνείδηση μου, γνωρίζοντας και αντιλαμβανόμενη γεγονότα και καταστάσεις που αδικούν και ζημιώνουν την πόλη μου και τους συμπολίτες μου. 
Πώς να σκέφτομαι άλλα και να κάνω άλλα;
Πώς να γνωρίζω και να κάνω πως δεν γνωρίζω;
Πώς να καταλαβαίνω και να κάνω πως δεν καταλαβαίνω;
Τότε δεν θα ήμουν η Γεωργία που ξέρετε, η Γεωργία που ψηφίσατε.
Ντρέπομαι που γνωρίζω, ντρέπομαι που καταλαβαίνω. Δεν θα μπορούσα να σας κοιτάζω στα μάτια.
Είμαι σίγουρη, πως όσοι με γνωρίζουν, θα με καταλάβουν και θα με δικαιολογήσουν.  Έχω όμως την ανάγκη να με καταλάβετε ΟΛΟΙ. ΟΛΟΙ!! Το 100% των συμπολιτών μου!!
Διότι δεν είχα δεύτερη σκέψη, δεν είχα ποτέ σκέψη που θα ζημίωνε τον Δήμο μας.
Το μόνο που ήθελα ήταν να προσφέρω. Εύχομαι στο Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας, «Συνεργασία», με όλη την έννοια της λέξης και όραμα για ένα Δήμο Σκύδρας που να αξίζει σε όλους μας. 

Τα λόγια μου είναι λόγια καρδιάς"


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Συγχαρητήρια κ.Σημαιοφοριδου!!! Μια απάντηση στην ερώτηση!!! Θα κάνατε το ίδιο αν είχατε κάποια θέση???? Ας πούμε πρόεδρος δημ.συμβουλιου!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Όλα και όλοι είναι σκατα γι'αυτό τίποτε δεν πάει σωστά σαυτόν τον τόπο,όλοι κοιτάνε να φαν να φαν να φαν μέχρι να σκάσουν και όλα τα άλλα πέρα βρεχει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ανύπαρκτη ανύπαρκτη μηδέν.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εσύ που γράφεις πάντα το "τελευταίο σχόλιο" πληρώνεσαι με το κομμάτι η σου βγάζει μηνιάτικο;

      Διαγραφή
    2. Μπα δεν νομίζω βολεμενος θα είναι κι αυτός. Ελπίζω μόνο μονιμος να είναι και να μην είναι τίποτα κανένα 2μηνο.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.