Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λ. Βασιλειάδης: Εντάξτε τους δασεργάτες στα μέτρα στήριξης


Κοινοβουλευτική Ερώτηση σε τέσσερις Υπουργούς κατέθεσε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Λάκης Βασιλειάδης για την ένταξη των Δασεργατών στα μέτρα στήριξης της Κυβέρνησης από τις επιπτώσεις της πανδημίας.
Ο Βουλευτής αναφέρει το ειδικό καθεστώς με το οποίο λειτουργούν οι ΔΑΣΕ και τονίζει ότι οι δασεργάτες, αυτή τη στιγμή, δεν μπορούν να ωφεληθούν από τα μέτρα, παρότι ο κλάδος τους αναγνωρίζεται ως πληττόμενος.
Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Ερώτησης:
«03 Απριλίου 2020

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς: τον Υπουργό Οικονομικών, κ. Χρ. Σταϊκούρα,
  τον Υπουργό Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων, κ. Ι. Βρούτση
  τον Υπουργό Περιβάλλοντος & Ενέργειας, κ. Κ. Χατζηδάκη
τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, Σπ.-Α. Γεωργιάδη

Θέμα: Ένταξη Δασεργατών στα μέτρα στήριξης από τις επιπτώσεις της πανδημίας

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις του Υπουργείου Οικονομικών, εντάσσονται στο πλαίσιο προστασίας των επιχειρήσεων, εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων, ελευθέρων επαγγελματιών μηνός Απριλίου τόσο οι Κωδικοί Αριθμοί Δραστηριότητας που αφορούν στην υλοτομία όσο και αυτοί που αφορούν στην επεξεργασία και πώληση ξυλείας.
Ωστόσο, πέρα από τις επιχειρήσεις του κλάδου, πλήττονται και οι Δασικοί Συνεταιρισμοί Εργασίας, τα μέλη των οποίων ακόμα και σήμερα δεν μπορούν να ωφεληθούν από τα μέτρα. Συγκεκριμένα, με δεδομένο το καθεστώς εργασίας των Δασεργατών, η ένταξή τους στα μέτρα αναστολής πληρωμής βεβαιωμένων οφειλών και αποζημίωσης ειδικού σκοπού δεν είναι προς το παρόν εφικτή. Αναλυτικά, ενώ για ασφαλιστικούς λόγους οι φέροντες την ιδιότητα και οι οποίοι διαθέτουν Ταυτότητα Δασεργάτη θεωρούνται μισθωτοί, η άσκηση του επαγγέλματός τους γίνεται μέσω των ΔΑΣΕ στους οποίους είναι μέλη. Δεν έχουν σχέση εξαρτημένης εργασίας, ούτε ασκούν το επάγγελμά τους ελεύθερα. Συνεπώς, δεν θεωρούνται ούτε εργαζόμενοι, ούτε αυτοαπασχολούμενοι ή ελεύθεροι επαγγελματίες. Δεν είναι ενταγμένοι στο Πληροφοριακό Σύστημα Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων του Υπουργείου Εργασίας & Κοινωνικών Υποθέσεων «ΕΡΓΑΝΗ» και δεν διαθέτουν μηχανογραφημένα ένσημα.
Οι επιπτώσεις της πανδημίας αλλά και η αναγκαία επιβολή μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας έχουν στερήσει τη δυνατότητα στους Δασεργάτες να ασκήσουν το επάγγελμά τους. Η πολιτεία από την πρώτη στιγμή ανταποκρίθηκε με μέτρα περιορισμού των επιπτώσεων στην οικονομία και το εισόδημα των πολιτών, και πλέον αναγνωρίζει ότι οι κλάδοι της υλοτομίας και της επεξεργασίας και πώλησης ξυλείας είναι πληττόμενοι κλάδοι.
Με τα παραπάνω δεδομένα,
Ερωτώνται οι κκ. Υπουργοί:
1. Τι μέτρα προτίθεται να πάρει η Κυβέρνηση και ποιες διαδικασίες θα εισάγει ώστε να μπορέσουν να ωφεληθούν τα μέλη των ΔΑΣΕ από τα μέτρα του πλαισίου προστασίας;

Ο ερωτών Βουλευτής
Βασίλειος Βασιλειάδης»

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. Τι λες άνθρωπε πας καλά έλεος πια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ο Καρασμανης, μεσω συγχωριανών , προχθες μας ενημέρωσε ότι έχουμε, οι δασεργατες, ενταχθεί στα μέτρα. Αυτός ο άνθρωπος δεν λέει ψέματα τι γίνεται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Με τα σημερινά δεδομένα φαίνεται πως δεν είμαστε, ας ελπίσουμε να βρεθεί η φόρμουλα γιατί μόνο εμείς και οι οικοδόμοι θα μείνουμε έξω!

      Διαγραφή
    2. Που ακριβώς πλήττεται το επάγγελμα του δασεργατη μην μου πείτε ότι θα πηγαίνατε για δουλειά στο βουνό με αυτό το χιόνι

      Διαγραφή
  3. Πρέπει να είμαστε γραμμένη σε σηναιτερισμο;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. ΔΕΝ ΈΧΕΙ ΠΑΝΤΟΥ ΧΙΟΝΙ ΦΙΛΕ 8:26. ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΜΕ ΤΟΝ ΙΟ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΑΣΕΡΓΑΤΕΣ ΘΑ ΕΡΓΑΖΌΜΑΣΤΑΝ ΓΙΑΤΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΕΖΟΝ ΜΑΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από αυτό και μόνο που γράφεις δείχνεις ότι ΔΕΝ είσαι υλοτόμος γιατί είσαι άσχετος με την περίοδο υλοτόμησης απλά επειδή ο «βολευτής» σου είναι άσχετος με το πότε ανεβαίνουμε στο βουνό,δεν ξέρει πως να το μαζέψει!

      Διαγραφή
  5. ΝΑΙ ΦΙΛΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΓΡΑΜΜΈΝΟΣ ΣΕ ΣΥΝΑΙΤΕΡΙΣΜΟ 8:22

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ΦΙΛΑΡΆΚΙ ΟΥΤΕ ΕΙΝΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΉΣ ΜΟΥ ΟΥΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΙΆΡΗΔΕΣ ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑ ΤΟ ΖΩ. ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΕΓΩ ΥΛΟΤΟΜΟΣ ΦΙΛΑΡΑΚΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΩ ΕΔΩ ΚΑΙ 20 ΧΡΟΝΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΑ ΤΟΤΕ ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ ΔΕΝ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΤΖΑΜΠΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. τι θα πει φαίνεται τι θαπει φόρμουλα,
    τι μεζοβεζικες λέξης είμαστε η δεν είμαστε
    μυν πεζετε με τον πόνο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ξυπνήστε όλοι αγρότες κτηνοτρόφοι εργάτες μην σας δουλεύουν μην σας βάζουν να μαλώνετε μεταξύ σας διεκδικήσετε όλοι μαζί μονο στα λόγια μοιράζουν χωρίς κόστος

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.