Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

O Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ζητά να ανοίξουν οι εκκλησίες


Επιστολή προς την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, έστειλε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, Ιερώνυμος, ζητώντας μεταξύ άλλων να ανοίξουν οι Εκκλησίες.

Σύμφωνα πληροφορίες που επικαλείται το πρακτορείο Ορθοδοξία, ο Μακαριώτατος συνέταξε την επιστολή αυτή στη Ζάλτσα Βοιωτίας, ενώ τηλεφώνησε προς τα μέλη της ΔΙΣ όπου και τους διάβασε το περιεχόμενο της. Σε αυτή ζητούν, ενόψει της συνεδρίασης της ΔΙΣ που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα, να ανοίξουν οι Εκκλησίες.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται για μια πολύ σκληρή επιστολή, στην οποία η Εκκλησία φαίνεται να μην είναι άλλο δεκτική σε υποχωρήσεις.

Φαίνεται πως τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα πάντα με πληροφορίες, υπήρξαν ζυμώσεις μεταξύ Ιεραρχών προκειμένου να υπάρξει μια παρέμβαση προς την Πολιτεία για το άνοιγμα των Εκκλησιών, καθώς οι περισσότεροι Ιεράρχες είχαν δεχθεί αντιδράσεις από πιστούς. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξε για το θέμα και ο Αρχιεπίσκοπος στο γεγονός ότι κάποιοι από τους Ιεράρχες είχαν ήδη αρχίσει να διαμαρτύρονται δημόσια κάτι που θα μπορούσε να δημιουργήσει ανωμαλία στο εσωτερικό της Εκκλησίας.

Όπως αναφέρει το πρακτορείο, ένας ακόμη λόγος που ο Αρχιεπίσκοπος προέβη σε αυτή την ενέργεια είναι για να προλάβει μια τυχόν παράταση μέτρων, καθώς όπως είχε τονιστεί στην ανακοίνωση της ΔΙΣ της 1ης Απριλίου, η Αναστάσιμη παννυχίδα θα τελεστεί πανηγυρικά στους ναούς στην απόδοση της εορτής του Πάσχα τη νύχτα της 26ης προς 27ης Μαΐου.

Οι Ιεράρχες φέρονται να είναι ενοχλημένοι και από την κινούμενη συναυλία που έγινε χθες από την Άλκηστη Πρωτοψάλτη.

Πηγή: orthodoxianewsagency.gr

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

7 comments:

  1. Ε αφου προδωσατε τον χριστο σαν συχρονη ιουδες κυρ.ιερωνημε και περασε η περιοδος της σαρακοστης και η διακενισημη εβδομαδα θυμηθηκατε οτι πρεπει να ανηξουν οι εκκλησιες.ντροπη σας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Και πες ότι ο Ιερώνυμος πρόδωσε το Χριστό... Εσύ τ έκανες γι αυτό;;;;;
      Μη λες βλακειες όλοι έπρεπε ν αντιδράσουμε.

      Διαγραφή
    2. Εσύ κοίτα να αντιδράσεις γιατί για πολύ χαπατο σε κόβω !

      Διαγραφή
  2. Τι την ήθελες βρε Άλκηστις την βόλτα στο Μαξίμου; στις γειτονιές της Αθήνας έπρεπε να πας, κοντά στον κόσμο και στον λαό. Στημένη στην είχε ο Κούλης με τον ανεψιό, που μαζέψανε τριάντα δημοσιογράφους και κανάλια. Τους ένοιαξε πως περνάει ο κόσμος; όλα για τη φινέτσα και τη μόστρα. Ψεύτικοι άνθρωποι, απαράδεκτος και λίγος για πρωθυπουργός.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνώ αλλά όπως δείχνει η ιστορία η αριστερά ήταν μια ζωή το δεκανίκι της εξουσίας ειδικά στα δύσκολα.
      Πολλά από τα πουλέν της αριστεράς μεταγράφηκα και διέπρεψαν υπηρετώντας την εξουσία.
      όσο για το πόσο λίγος για πρωθυπουργός ο ένας ή λίγος για δήμαρχος ο άλλος, απλά κοιτώντας τις καταβολές τους δεν πιστεύω να περίμενε κανείς κάτι το διαφορετικό

      Διαγραφή
  3. Ιερώνυμε σε πρόλαβε η Πρωτοψάλτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Το παγκάρι άδειασε και πιέζουν για δουλειές. Τι τους νοιάζει αν δεν συμμορφωθεί ο κόσμος με τα νέα μέτρα? Ποιος θα κρατήσει αποστάσεις?, ποιος θα απαγορεύσει το φίλημα εικόνων?, ποιος θα εισηγηθεί την κοινωνία με κουταλάκι μίας χρήσης?. Στο έλεος των άσχετων πάλι ο λαουτζίκος και όποιον πάρει ο χάρος!!! Καλή τύχη φιλαράκια....

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.