Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κομισιόν: Στο 9,7% η ύφεση για την Ελλάδα


Τη βύθιση της ελληνικής οικονομίας σε ύφεση 9,7% φέτος έναντι 7,7% κατά μέσο όρο στην ευρωζώνη προβλέπει η Κομισιόν στις εαρινές της εκτιμήσεις που δόθηκαν σήμερα στη δημοσιότητα. Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προβλέπει την μεγαλύτερη ύφεση στην Ευρώπη για την Ελλάδα (ακόμα και από την Ισπανία ή την Ιταλία).
Πολύ δυσοίωνες είναι οι εαρινές οικονομικές προβλέψεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, που παρουσίασε στις Βρυξέλλες ο επίτροπος Πάολο Τζεντιλόνι, όπως αναμενόταν λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.
Το έλλειμμα της γενικής κυβέρνησης προβλέπεται να φθάσει το 6,25% του ΑΕΠ το 2020 και να μειωθεί σε περίπου 2% το 2021, ενώ δημόσιο χρέος αναμένεται να αυξηθεί σε περίπου 196% του ΑΕΠ το 2020 πριν μειωθεί σε περίπου 183% το 2021.
Για το 2021 η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εκτιμά ότι στην Ελλάδα θα υπάρχει ισχυρή ανάκαμψη με άνοδο του ΑΕΠ κατά 7,9%, έναντι 6,3% κατά μέσο όρο στην ευρωζώνη. Ο λόγος για έναν ρυθμό ο οποίος θα είναι επίσης ο ταχύτερος σε επίπεδο ΕΕ.
Η επίδοση αυτή συνδέεται -όπως εξηγεί- με τη δομή της ελληνικής οικονομίας και την έμφαση που δίδεται στον τουρισμό και στη μικρή δομή επιχειρήσεων, ενώ δεν αποκλείει να υπάρξει και δυσμενέστερο, σενάριο καταγράφοντας και πρόβλεψη για πτώση 30% στις επενδύσεις αλλά με ανάκαμψή τους κατά 33% το 2021.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Από +2,5% στο -9,7%, διαφορά 12,2%. Μιλάμε για 5 χρόνια πίσω με τα σημερινά δεδομένα γιατί έπεται και συνέχεια.
    Και επειδή θα έχουμε βουλιάξει, ένα ακόμα μνημόνιο μετά χειροκροτημάτων , όχι για τους γιατρούς κ.λ.π, αλλά για τους πολιτικούς σωτήρες.
    Απλά ξεκόλ@@@σμα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ο Κούλης θα τα τακτοποιήσει! Χάρισε τα χρέη-πρόστιμα του Μαρινακη, των καναλαρχων, χάρισε εκατομύρια στις ιδιωτικες κλινικές, χωρις να εχουν προσφέρει τίποτε, διέγραψε τα προστιμα των ενοχων της λιστας Λαγκάρντ! Προπαντων ΑΚΥΡΩΣΕ την "κακή' συμφωνια των Πρεσπων ! ΤΣΙΠΡΑ ΘΑ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΘΑ ΚΛΑΙΤΕ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Φυσικά και κλαίμε και λέμε ευτυχως που είναι στην αντιπολίτευση

      Διαγραφή
    2. Και εις ανώτερα.
      Εσύ τον σαδομαζοχισμο σου να τον κοιτάξεις θα πέσεις στα βαριά.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.